Erzsébet hite erősebb volt a nehézségeknél

2019.11.07. 07:30

A győri aliglátó nő 226 kilométert túrázott a Balaton körül hűséges társával, Gesztenye kutyával – fotók

A napokban írtunk arról, hogy véget ért a harmadik alkalommal szervezett Balaton Camino. Ötvenen gyalogoltak mind a tíz napon a három győri származású ötletgazdával (Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna) együtt, útközben pedig ötszázan csatlakoztak a menethez (Kisalföld, 2019. október. 29.). Az első métertől az utolsóig a csapattal tartott Borsodi Erzsébet győri aliglátó nő, akit többen támogattak a túrázók közül.

Szeghalmi Balázs

Nagy kaland

„Amikor hallottam a hírt a legnépszerűbb közösségi oldalon a Balaton Caminóról, rögtön azt éreztem: milyen jó lenne részt venni rajta! Érdeklődtem az oldalon, majd azt is írtam, hogy segítségre van szükségem. Százhalombattai túrázó, Rácz Hajni rövid időn belül válaszolt, hogy számíthatok rá. Így kezdődött a nagy kaland a Balaton körül” – kezdte mosolyogva Erzsébet, aki jobb szemének retináját 8, a bal oldalit 18 évesen vesztette el.

Elfogadó társak

„Azt hiszem, azért jöttünk össze ilyen szép számban a Balaton Caminón, mert mindannyian új embereket szerettünk volna megismerni, barátságokat alakítani, közösséget építeni. Mindenki elfogadó volt, nyitott, türelmes a társai felé. Igyekeztünk új élményeket gyűjteni és lerakni a múlt csomagjait az út során, amelyeket nem akarunk továbbvinni magunkkal.

Végig hittem abban, hogy sikerül teljesíteni a túrát és ebben isten segíteni fog” – hallottuk Erzsébettől, aki 226 km-t gyalogolt a Balaton körül. A társaság Balatonfűzfőről indult a déli part irányába, majd végül az északi parton haladva „hódította meg” a legnépszerűbb hazai tavunkat.

Erzsébetre bízták magukat

„Hajni mellett egy veszprémi fiatalember, Bakai Ádám kísért sokat az utamon. Pár nap után mindketten szemléletváltó feladatokba is belementek. (Erzsébet folyamatosan járja a győri és Győr környéki iskolákat Gesztenyével és osztályfőnöki órákon beszél a vakokat érintő mindennapi kihívásokról – a szerk.) Bekötötték a szemüket kendővel és úgy indultunk el a tóhoz közeli kerékpárúton, hogy rám bízták magukat. Eleinte többször megtorpantak, aztán rövid időn belül oldódtak, lazábbá váltak” – elevenítette fel az idei Balaton Camino emlékezetes pillanatát Erzsébet.

Hajni, Ádám és még egy úti társ, Rózsa időközben meglátogatta a kisalföldi megyeszékhelyen a győri aliglátó nőt. Közösen a Városháza tornyába is „felmásztak”. Nem tiszavirág életű barátság szövődött tehát a Balaton partján.

Élvezni a napsütést

„Mi tetszett a legjobban a Balaton Caminón?” – kérdeztük. „Szinte végig gyönyörű napsütésben, indiánnyárban volt részünk. Amikor késő délután elfoglaltuk a szállást, jó volt a vízparton lenni. Érezni a nyugvó Nap éltető sugarait” – búcsúzott Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!