Nagy utazás

2019.10.05. 06:06

Bálint visszatér Ázsiába – a mosonmagyaróvári utazó négy országban teker négy hónapon át

Tavaly tavasszal a fél megye szurkolt Preier Bálintnak, amikor Thaiföldön, Laoszban, Vietnamban és Kambodzsában 4000 km-t kerékpározott. A mosonmagyaróvári fiatalember a 90 napos tekeréssel a lakóvárosában épülő hospice-házat támogatta, élményszámba menő blogírásait több ezren követték. Bálint szombaton ismét nagy útra kelt.

Szeghalmi Balázs

Hívja Ázsia

Életre szóló emlékeket gyűjtöttem egy éve Ázsiában. Miután kipihentem a 4000 km-nyi tekerés fáradalmait, munkába álltam. Idén tavasszal a tényői telkemet rendeztem, miközben a nomád élettel ismerkedtem, aztán nyáron újra dolgozni kezdtem.

Egyrészt utasokat szállítottam Mosonmagyaróvár és Bécs között, másrészt teniszt oktattam. Amióta hazaértem Ázsiából, hív vissza a távoli földrész. Bevallom, kicsit beleszerettem” – kezdte Bálint, aki az elmúlt hónapokban új kalandjának pénzügyi alapjait teremtette elő.

Tavalyi útján sok helyi ember segítette Bálintot.

Minimális büdzsé

Akárcsak egy éve, most is minimális költségvetéssel tervezek. Körülbelül 500 ezer forintot szánok az előttem álló négy hónapra. Ebből a büdzséből kell megoldanom a repülést, az éjszakai szállásokat, az étkezéseket. Kinn ez napi szinten 2600 forintot jelent majd. Kerékpár és sátor vásárlására találtam szponzort. Utóbbi két eszköz adományként a helyi embereké lesz, miután célba értem” – hallottuk.

Természetesen most más útvonalon teker majd Bálint. „Négy hónapom lesz arra, hogy barangoljak Thaiföldön, Malajziában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken. Tavaly erőltetett menetben volt részem (Bálintot kétszer kezelték helyi kórházakban a rendkívüli terhelés miatt – a szerk.), akkor hajtanom kellett azért, nehogy lejárjon a vízumom. A mostani országokban szerencsére nem 30, hanem 60 vagy 90 napra állítják ki az utazási engedélyeket” – mondta Bálint.

Thaiföldön egy rendőr is vállalt vele közös fotót.

Javítani a hibákat

Szintén különbség, hogy Ázsiában most kezdődik a tavasz. Bár a páratartalom így is „embertelen” lesz az itthoniakhoz képest, ám ezúttal 20-25 fokban gyűrheti a km-eket a Lajta-parti utazó.

„Tavaly nem csak a 35 fokos hőséggel gyűlt meg a bajom, a táplálkozásom sem sikerült többször. Tudatosan készültem az energiapótlás egy évvel ezelőtti hibáit javítani, szakember segítségét kértem az ásványi anyagok megfelelő pótlásában, a protein szeletek ideális fogyasztásában” – magyarázta Bálint, aki amikor Önök ezeket a sorokat olvassák, már repülőn lesz Thaiföld fővárosa felé. Élményeiről, nehézségeiről ismét beszámolunk.

Most is hosszú, kimerítő út vár a mosonmagyaróvári utazóra, ám az élmények segítenek majd minden nehézséget legyőzni.

Jótékonysági cél

Bálint útját most is jó szándék vezeti. Bár a konkrétumokat az ázsiai tekerés során fogja nyilvánosságra hozni, annyit elárult, hogy mostani nagy tekerésével négy beteg kisgyerek gyógyulását támogatja.

Hasonló, vidám szelfiket várunk Bálinttól, jó utat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!