Választás után jöhet a munka

2019.10.24. 21:26

Alakuló ülést tartottak Kapuváron – galéria

Csütörtökön délután tartotta alakuló ülését Kapuvár önkormányzata.

Kustor Réka

A Helyi Választási Bizottság elnöke, Horváth Gyula a választás lebonyolításáról, és az eredményekről tartott tájékoztatót. Eszerint a választás zavartalanul, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le.

Két polgármester, és miután egy jelölt visszalépett, 29 egyéni képviselő jelöltet vettek nyilvántartásba. A 8276 választásra jogosult polgárok közül 4205-en szavaztak, azaz választásra jogosultak 50,8 százaléka. Kapuvár polgármesterének Hámori Györgyöt választották, aki az érvényes szavazatok 67,28 százalékát kapta meg.

Az egyéni körzetből mandátumot szerzett képviselők: Nagy-Cserpes Anna (Fidesz–KDNP), dr. Hoffer Imre (Fidesz–KDNP), dr. Benedek Zoltánné, dr. Vincze Eszter (Fidesz–KDNP), Császár Vajk (Fidesz–KDNP), Horváth László (Fidesz–KDNP), Tóth Imre (Fidesz–KDNP), Najdek Lászlóné (Fidesz–KDNP), Dukai Norbert (Fidesz–KDNP).

A kompenzációs listáról Ferencz Gergő (Mi Hazánk), Illés-Barta Bernadett (Jobbik-DK-MSZP-LMP), és Szabó Zoltán (Jobbik-DK-MSZP-LMP) került képviselőként a testületbe. Az alakuló ülésen Hámori György polgármester és a képviselők átvették megbízólevelüket, majd letették esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!