Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Perrel fenyegetik az abortuszhajót

Terhesség-megszakításra való felbujtás címén jogi eljárást akar indítani a holland "abortuszhajó" szervezői ellen több olyan portugál civilszervezet, amely ellenzi a művi magzatelhajtást. A Nők a Hullámokon hajója korábban Írország és Lengyelország partjainál horgonyzott.
Az Anyaság és Élet (APMV) elnevezésű portugál szervezet élesen elítéli Dr. Rebecca Gomperts holland nővédelmi aktivistát, akinek kezdeményezésére úszó klinikát rendeztek be a Le Borndiep elnevezésű hajón olyan portugál nők számára, akik szeretnének megszabadulni nem kívánt terhességüktől.

A portugál hatóságok a művi vetélést tiltó törvényekre hivatkozva megtagadták a kikötési engedélyt az elhíresült "abortuszhajótól", és ezért az augusztus vége óta az ibériai ország felségvizeinek határán vesztegel a tengeren. A 40 méter hosszú hajóban nőgyógyászati rendelőt és kórtermet alakítottak ki, ahol két orvos felügyelete mellett vetélést okozó tablettával végzik el a beavatkozást a jelentkezőkön.

Az APVM panasza szerint Gomperts doktor, aki öt évvel ezelőtt Hollandiában hozta létre a Women on Waves (Nők a Hullámokon) alapítványt "Portugáliában és Hollandiában egyaránt megsértett minden létező orvosi etikai normát".

A portugál nőszervezet felszólította a lisszaboni főügyészséget, indítson bűnvádi eljárást Gomperts asszony ellen, miután az a hét elején a SIC portugál magántelevízió képernyőjén demonstratívan elmagyarázta, hogyan lehet spontán abortuszt előidézni egy gyógyszertárban vény nélkül kapható, reumaelleni tabletta segítségével.

Germano de Sousa, a portugál orvosi kamara egyik vezetője csatlakozott az APVM álláspontjához: a TSF kereskedelmi rádiónak adott nyilatkoztában leszögezte, hogy Rebecca Gompertsnek nincs joga orvosi tevékenységet folytatni Portugáliában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 munkás vesztette életét a kigyulladt bányaalagútban

Tizenkilenc bányamunkás életét vesztette és további 17-en megsérültek, miután kigyulladt egy… Tovább olvasom