Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

2015-re megépülhet az észak-déli autópálya a Dunántúlon

Várhatóan 2015-re épül meg a harmadik évezred borostyánkőútjának is nevezett észak-déli autópálya a Nyugat-Dunántúlon. A régió polgármesterei és gazdasági szakemberei immár második alkalommal tárgyaltak a megvalósítás lehetőségeiről, és állomásairól Szombathelyen.
A szlovák, szlovén, osztrák és magyar résztvevők közös nyilatkozata szerint az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a forgalom mind az észak-déli 86-os főúton, mind a kelet-nyugati 8-ason, ezért égetővé vált a hálózat fejlesztése.

Ez Gerhard Pongracz, Oberwart polgármestere szerint azért fontos, mert így Európa gazdasági vérkeringésébe kerülhet a régió.

Marian Miskovics a Szlovák Közlekedési és Távközlési Minisztérium munkatársa kifejtette: Szlovákiában a határig négysávos út vezet, a magyar oldalon azonban rendkívül rossz minőségű a 86-os, ezért a beruházás megvalósítása nemzetközi érdek.

A tervezett M86-os autópályával kapcsolatban - amely érintené Rajkát, Csornát, Szombathelyt és Nagykanizsát - Kiss Péter kancellária miniszter elmondta: 2007-ig megindulhat a csornai elkerülő szakasz építése, hiszen 795 millió forint erre már rendelkezésre áll, az egész projektnek pedig 2015-ig kell megvalósulnia.

A vasúti szállítási kapacitások csak akkor növelhetők, ha Csorna és Szombathely, valamint Győr és Celldömölk között villamosítják a pályát, és rendbe teszik a szakaszt. A konferencián elhangzott: ezek a munkálatok előkészítés alatt állnak és a fejlesztés akár két éven belül megtörténhet.

Krónika hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású matematikus kapta az Abel-díjat

A magyar származású Lax Péter vehette át az idei Abel-díjat, a hatmillió norvég koronával járó… Tovább olvasom