Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Torgyán-koalíció: jelöltek a megyében

A Torgyán–Kisgazda koalíció január 30-án tartotta országos kampánynyitó rendezvényét.

Az eseményen jóváhagyták Győr-Moson-Sopron megye képviselőjelöltjeit.

Megyénkben a következők indulnak: 1. választókerület: Szele Gyula; 4. v. k.: Polcz Ferenc; 6. v. k.: Németh-Csóka Kálmán; 7. v. k.: Zergi Attila János.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. csiga_biga 2010. február 18. 15:30
  „Ne erőltessük azt ami régen sem ment! A szocializmus előtt számba vehető politikai erő volt az FKGP. Most viszont nincs támogatottságuk, nem számítanak. Ne erőltessük ami nem megy. Hajrá nagy pártok, nekik kell adni a szavazatot, nem pedig a sok kicsi között elosztva!”
 • 61. jánosi 2010. február 17. 08:44
  „??????????????????????????????????????????”
 • 60. meir 2010. február 16. 18:33
  „ja kerlek!!! az "58"-as hozzaszolasom,egy kb,; 20-eves vicc!!!
  vagy te akkor meg nem hallottad??kozvetlenul a tortenelmi kisgizda part felbomlasa utan jelent meg!!”
 • 59. IV.Béla 2010. február 16. 11:12
  „Azt meg szerintem hagyjuk, hogy ki-kire szavazna. Ami nálam leginkább a Jobbik ellen szól, az a számtalan vállalhatatlan szimpatizáns a különböző fórumokon. Én ilyenekkel nem közösködöm.
  Ha muszáj lenne most azonnal x-elni, akkor édesanyám túrós rétesére szavaznék.”
 • 58. meir 2010. február 15. 16:59
  „Vigyazat!! most nadjon gonosz leszek!! lol-lol-lol-lol !!!
  A Hulyeseg Mertek egysegei !!
  1 Hulyeseg = 1 torgy.
  10 Hulyeseg = 1 kilotorgy.
  100 Hulyeseg = 1 Megatorgy.
  1000 Hulyseg = 1 TORGYAN !!!”
 • 57. meir 2010. február 15. 16:36
  „1-es/Akinemfel!
  igy igaz!!
  milyen jol nezne ki!!? valoszinuleg,eppen ugy mint Vitez Beregffy Karoly Nyilas Honvedelmi miniszter Szalasi mellett!!!”
 • 56. gjozsi88 2010. február 15. 16:23
  „kolombela!
  54-re!
  Az 51-ben általam leírtak nem vélemény formáját tekintve, hanem kérdés!!!
  A kérdésre, ha van válasz, illik válaszolni és nem szabad véleménynek felfogni!!!”
 • 55. gjozsi88 2010. február 15. 16:20
  „kolombela!
  "A jobbik nem növelni akarja a nemlétező adóterheit a multiknak, hanem azt mondja, hogy egyenlő adó elbírálást vezet be a multiknál is. Magyarul :a multi is fizessen annyi adót, mint egy hazai vállalkozó."

  Ha eddig nem vagy alig fizetett szerinted a multi és ezt is sokalja, ezért megy tovább, akkor minek neveznéd, ha a multi számára nem adóemelésnek???

  A kis és közepes hazai vállalataink jelentős részben a multiktól kapják a munkát, azaz, nemzetközi cégek beszállitói, a multik által kézbetartott piacra szállitanak be!!!

  "Még a Horn-kormány egyik évében lett bevezetve kísérletként az egyszerűsített vállalkozási adó korlátozva és maguk is rendesen meglepődtek, hogy várakozásukat is igencsak meghaladva, milyen sok adó folyt be. Természetesen a következő évben erre már nem volt lehetőség."

  Erről szakértők egybehangzóan állitották, hogy egy adónem kivételes esetéről van szó, amely nem általánosítható!!!”
 • 54. kolombela 2010. február 15. 16:16
  „moderálva off”
 • 53. kolombela 2010. február 15. 16:13
  „51. gjozsi88 2010.02.15. 15:57
  A jobbik nem növelni akarja a nemlétező adóterheit a multiknak, hanem azt mondja, hogy egyenlő adó elbírálást vezet be a multiknál is. Magyarul :a multi is fizessen annyi adót, mint egy hazai vállalkozó. A másik jelentős változtatás pedig az lenne, hogy ne csak a multi kapjon kiemelt támogatást (aztán felvétele után egyszerűen leépíti vállalkozását, bezáratja üzemeit, elviszi a termelést), hanem itt is az egyenlő elbírálás elvét vallja.
  Tudomásul kell venni, hogy most a gyakorlat az, hogy a multik pozitív diszkriminációban részesülnek mind az adózás, mind az állami támogatás területén. Ezzel ellentétben csak harmad annyi munkavállalót foglalkoztatnak, mint a hazai kis és közép vállalkozások.
  Jó lenne, ha nem ferdítenél.”
 • 52. kolombela 2010. február 15. 16:06
  „49. gjozsi88 2010.02.15. 14:08
  Még a Horn-kormány egyik évében lett bevezetve kísérletként az egyszerűsített vállalkozási adó korlátozva és maguk is rendesen meglepődtek, hogy várakozásukat is igencsak meghaladva, milyen sok adó folyt be. Természetesen a következő évben erre már nem volt lehetőség. Az igazság ugyanis az, hogy az a rengeteg multi könyvelőiroda szedhette volna a sátorfáját, ha ezt az adórendszert mindenkire kiterjesztve bevezették volna, mert akkor nem lett volna rájuk szükség.
  12500 milliárd bevételre azért van szükség, mert ennek kb. felét az országból kiviszik.”
 • 51. gjozsi88 2010. február 15. 15:57
  „Goldmund!
  A jobbik programját olvasva ,megvalósíthatónak tartjátok!
  Ebben a néhány kérdésben lenne szükség válaszra, ami a jobbik programjából nem látható!!
  Segíts nekem, ha szerinted a jobbik programja megvalósítható véleményed szerint, milyen eszközzel kivánja a jobbik érvényesíteni azon szándékát ,érdekeit a multik és az uniós szerződés kapcsán a várható nem tárgyaljuk ujra esetében???
  Hogy kivánja a multik adóterheit növelni, amikor a jelenlegi szint mellett is folyamatos és egyre nagyobb arányú a munkahelyek, vállalataik keletre telepitése?
  Hogy kivánja megváltoztatni a magyar vásárlói szokásokat, mely szerint a magyar ember az olcsóbb külföldi terméket veszi le a polcról, tekintettel arra, hogy az importot nem akadályozhatod meg, a nemzetközi szabadkereskedelmi egyezmények miatt, másrészt ebben az esetben viszonylagosság miatt a magyar termék exportját is bojkottálni fogják! Tudjuk, hogy a magyar termelés 80%-a export piacon kerül értékesítésre!!”
 • 50. Goldmund 2010. február 15. 14:38
  „Teljesen egyetértek IV. Béla 47.hsz-ban "akinemfél" fórumtársról írott soraival.

  Én is nemegyszer helyreigazítottam akinemfél légből kapott ostobaságait, melyeket a Jobbik programjára hivatkozva írt. Én pedig a Jobbik programjának szó szerinti idézésével cáfoltam (nem kiragadott félmondattal, hanem kerek bekezdések odamásolásával). Utána láttam, hogy másik cikk utáni hsz-ában megismétli ugyanazt a vádat. Amit én írtam, azzal persze sosem szállt vitába (szó szerinti idézetekkel nehéz is lett volna).
  Hadd tegyem hozzá: nem vagyok a Jobbik fogadatlan prókátora, csupán nem szeretem, ha bármiről/bárkiről valótlanságokat terjesztenek.”
 • 49. gjozsi88 2010. február 15. 14:08
  „kolombela!
  "A vállalkozó nem nyúlja le, hanem klf. költség címén leírhatja az adóalapjából"

  Leírhatja a tényleges költségét, de nem a saját számára vett fogyasztási cikket költségeli a vállalkozásban, az utána esedékes ÁFÁt visszaigényli...!
  Amit emiatt nem fizet be, azt egyszerűen lenyulásnak hivják!!!
  Hogy miért kell agyonbonyolitani az adó rendszert?
  Miért kell túl szabályozni mindent Magyarországon?
  Erre egy jó példa a szlovákok, kevesebb adóteher mellett is magasabbak az adó befizetések, ugyanis náluk nem ennyire magas szinten üzik az adó elkerülést!!!
  Nálunk aki tisztességgel fizet, az jár rosszul, azok miatt, akik adó elkerülők, ugyanis emiatt kell túl szabályozni, az államnak szükséges 12 500 milliárdot be kell szereznie!!
  Mert ezt a 12 500 milliárdot segítettünk elkölteni ingyen diploma, vizitdij eltörléssel, magánpénzek elutasításával az e.ü-ben!”
 • 48. SAmu 2010. február 15. 11:43
  „Hiszen még a haja is festett a párt névadó (sterény) elnökének!”
 • 47. IV.Béla 2010. február 14. 23:42
  „load!

  Ad 1: téged nem szólítottalak meg, te mégis válaszolsz és ugyanúgy személyesedsz, mint én. Grat! :) Én akkor szoktam kommentelni, ha úgy érzem, hogy egy vitában valamelyik oldalt igazságtalanság ér. Ez meg egy nagy vita most. :)

  Ad 2: 46-os hozzászlásodhoz: tisztában vagyok a szó jelentésével és ismerem akinemfél művész úr munkásságát. Az első postja a témában még meg is mosolyogtatott, aztán elkezdte bekopizni mindenhova ugyanazokat az előre legyártott kommenteket. Következő lépésként félremagyarázta a Jobbik programját, olyanokat látott benne, amit érdekes módon senki más. Akkor még világosan látszott az irónia (mondjuk én inkább szarkazmusnak hívnám) a mondandójából, a csúsztatások viszont már idegesítettek mindenkit. Most már hithű jobbikosnak állítja be magát, aki nem ismerné őt az elejétől kezdve, még el is hinné, amit mond.
  Szépen fel van ez építve. Tudom, neki ez tetszik, és azt hiszi, hogy sikerre viszi a tervét, ám ez az állandó "gyalázkodással" és feltűnési viszketegséggel pont az ellenkezőjét éri el. A bizonytalan ember többnyire arra az oldalra áll, ahol igazságtalan támadást vél felfedezni, a biztos Jobbik-szavazóknak viszont hiába osztja itt az ívet, úgysem fognak máshova szavazni.”
 • 46. load 2010. február 14. 21:03
  „41. gjozsi88
  Ha megakarod érteni akinemfél valódi mondandóját, tanulmányozd át ezt a linket:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia”
 • 45. load 2010. február 14. 21:01
  „44. IV.Béla
  Ha mindenkivel szemben ilyen személyeskedő a modorod, én sem irigylem a családod.”
 • 44. IV.Béla 2010. február 14. 20:36
  „akinefél!
  No offense, de te itt éled le az életedet? Bármikor elolvasok egy politikai hírt itt, te mindenhol ott vagy. Nincs családod, akik szeretnének? Ha igen, add át nekik gratulációmat: Bélus üzeni, hogy minden elismerésem nekik. Nehéz lehet egy olyan emberrel együtt élni, akinek minden második szava az, hogy "jobbik".”
 • 43. t-a-ibi 2010. február 14. 20:01
  „38. hozzászólás Eva-

  KEDVES Eva!
  Még Józsibácsi is át látta ezeket.
  Ezt nem lehet elégszer, hangsúlyozni, annyira igaz!
  Szolzsenyicin egy okos ember volt, tisztán látta kik ezek az élőlények.

  "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja."”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: visszaélés kopogtatócédula-ügyben

˝A Jobbik ahogyan országosan, úgy sajnos megyénkben is tapasztalt visszaéléseket a kopogtatócédulák… Tovább olvasom