Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Szili Katalin: hiteles baloldalt kell építeni

A szocialista Szili Katalin szerint van igény arra, hogy a "statikai problémákat" kijavítsák a baloldalon, és egy időszakot lezárva, hiteles baloldalt építsenek.

Az Országgyűlés volt elnöke a Szövetség a Jövőért Mozgalom Tiszalökön megtartott hétfői fórumán beszélt erről.

Közlése szerint a mozgalom egyesületként történő bejegyzésének folyamata a napokban kezdődött el. "A szerveződés működik, s azt a célt tűzték ki azok, akik ehhez csatlakoztak, hogy szólítsák meg azt a közösséget, amelynek neve társadalmi baloldal" - mondta a politikus.

Szili Katalin leszögezte: a múlttal való, őszinte szembenézés kell ahhoz, hogy a magukat baloldalinak valló emberek egy erős, hiteles, a társadalom bizalmát élvező baloldalt tudjanak építeni, amely sikeres lehet a 2010-es választásokon.

A szervezet egy szövetséget ajánl a civileknek, társadalmi szervezeteknek és minden baloldali érzelmű embernek, s új politikát építve próbálja megszólítani azokat, akik az elmúlt esztendőkben elfordultak, reményüket vesztették a baloldaliságban - tette hozzá.
A volt házelnök szerint van igény arra, hogy "a statikai problémákat" kijavítsák, s egy időszakot lezárva elkezdődhessen a hiteles baloldal felépítése.

Hozzáfűzte: fontos, hogy a Szövetség a Jövőért Mozgalomhoz csatlakozók ne csak a voksukkal, hanem a hitükkel kiálljanak a baloldal mellett. Szili Katalin kiemelte, hogy elengedhetetlen a szembenézés azokkal a hibákkal, amelyek eredményeképpen az elmúlt három évben a választók támogatottságának közel kétharmadát elveszítették.

A szocialista politikus szólt a szervezet programjáról is, amelyben hangsúlyos szerepet kap a munkahelyteremtés, a szociális és megélhetési biztonság megteremtése. A szervezet harcot hirdet a korrupció ellen, és célul tűzte ki a gazdaság kifehérítését is.

Olvasóink írták

 • 16. Vivici1994 2010. január 28. 09:45
  „Már nem tudnak hiteles baloldalt építeni, már senki nemhisz nekik!!!!!!!”
 • 15. Freddy01 2010. január 26. 18:57
  „Lehet itt ragozni a dolgokat, de minek.
  Milyen Ország az, és milyenek az Állampolgárai, ahol pl milliárdosok kórusa éneklik az Internacionálét..?

  De nem is a "politikai elittel " van itt a nagyobb probléma, mert ők olyanok amilyenek. Ha látják, hogy a Nép ilyen birka, akkor vérszemet kapnak, és kaptak is. Nincsenek már gátlásaik, semmi nemű lelkiismeret furdalásuk, lopnak, csalnak, rabolnak.. Nem érdekli már őket, hogy Családok tízezrei nyomorognak, élnek napról napra, egy a lényeg, hogy ők függetlenül az Ország helyzetétől a millióikat zsebre gyűrhessék minden Hónapban. Ők ilyenek. Talán mi tettük őket ilyenné. Hogy hogyan? Mert hagytuk....

  A legnagyobb baj ott van, azoknál, akik még ezek után is kiállnak mellettük, és védik őket...
  Na, erre nincs bocsánat....”
 • 14. szocdem 2010. január 26. 11:26
  „7.Eva!

  Ezt írod:
  "a jelenleginek azt KELL végrehajtania amire 1989-től kezdődően a nép szavazott: a megváltoztatott--szocializmusból ___kapitalista--rendszer most már működtetését szociáldemokrata törvénykezéssel."

  Remélem nem valami tanárféle vagy, mert szomorú volnék ha egyszer ilyen baromságot tanitanál a gyerekemnek. Az MSZP-nek ui. köze sincs semmilyen szociáldemokráciához!
  1. Az MSZP annak az MSZMP-nek az utódpártja, ami 1956-ban tankok alá tiporta a szocdemeket, annak a Kádár Jánosnak, aki egyszemélyben több mint 4000 szocdem megkínzásáért, és bebörtönzéséért felelős, a forradalom utáni megtorlásokban való szerepét meg ne is emlitsük. Ebben az országban 20 évvel ezelőtt Grósz Károly kimondta: "nincs szükség szociáldemokrat pártra"! Kvázi a szellemiségére se.
  Az MSZMP meg annak a Kommunista Pártnak volt a jogfolytonosa, ami 1947-ben 260 000 szocdem választót zárt ki a választási névjegyzékből majd erőszakkal kényszeritette a szocdem pártot a beolvadásra, ezzel emigrációba kényszeritve az összes szocdem vezetőt, és gondolkodót. (Logikai bukfenced No.1)

  2. Gy.F. és Bajnai internacionalét racsoló kórusa az MSZP-ben nem a baloldali, hanem a Grósz Károly által 1989-ben meghirdetett neoliberális politikai vonalat képviselte - és képviseli ma is az egész MSZP tagság.
  Ez köszönő viszonyban sincs a szociáldemokráciával, legalábbis azokkal a történelmi múltból eredő szellemiségével, ami nem teszi lehetővé a munkaerő leértékelését, az érdekképviseletek elgyengitését, a kisemberek életének elzálogosítását, kifosztását, feláldozását, stb. (logikai bukfenced No.2)

  3. GY. F. a szociáldemokrataságát azzal próbálta igazlni, hogy minden területen alkalmazni kívánta Tony Blair fantazmagóriáit - aki valóban munkáspárti vezető volt, de a rémálomba amit Angliára szabaditott a baromságaival bele is bukott. (G. Brown is mehet, sőt valszleg az egész pártja mehet, mert elárulták nem csak a (Angol) szociáldemokráciát, de az egész baloldalt.)
  A nagy Gy. F által adoptált társadalomkísérletbe hazánkban eddig 1,7 millió család került a tönk szélére, akik potenciális koldusnak, hajléktalannak tekinthetők. Az 1 millió pénzhatalom által nyílvántartott un. Bar listásról ne is beszéljünk. Mindeközben a cseh, és a szlovák szocdemek karriert épitettek a társadalmuknak - igaz csatlósai se lettek senkinek.
  Ami nálunk történt, azt egy szocdem kormány sohasem engedte volna meg!”
 • 13. Truder 2010. január 26. 11:15
  „Ezektől a politikai töltetű cikkektől hányni kell...meg a "fizetett" hozzászólásoktól”
 • 12. Eva- 2010. január 26. 10:20
  „10-hez!

  de azért lmi még szóba állunk egymással
  csak azt sajnálom, hogy irott dokumentummal , tényekkel mindkettőnk alá tudja támasztani mondatait.
  Kérdés:
  melyiknek van nyoma a levéltárakban is?!
  melyikben mennyi a fikció? érzelem?”
 • 11. Phobos 2010. január 26. 08:51
  „kicsit elkéstek..”
 • 10. kolombela 2010. január 26. 08:36
  „7. Eva- 2010.01.26. 07:15
  A sok hülyeséged közzététele helyett inkább nézd meg a Háború a nemzet ellen című filmet (Jelenczki István rendezte).
  Bár te egy szavát sem hinnéd el az filmben elhangzottaknak, mert akkor szembe kell, hogy köpd magadat.
  Ha nem tudod, hogy juss hozzá egy két javaslat: megvehető dvd-n , Győrben febr. 6-án és 7-én vetítik a Petőfi Műv. Házban, vagy letölthető a netről (egy kicsit kutakodj és megtalálod).
  Ugyanolyan hiteltelen vagy mint szili, vagy bármelyik ballibsi.”
 • 9. kolombela 2010. január 26. 08:30
  „Alapanyagnak ajánlhatom a boltban megvásárolható klf. műanyag, plüss, fa, fém és még a jó isten tudja miből készűlt különböző állat és ember figurákat.
  Na azokból lehet hiteles baloldalt építeni.
  Vagy másik javaslat: a most megszületett csecsemőket úgy kell nevelni, hogy még hírűket sem hallják ezeknek a nemzetáruló senkiháziaknak.
  Belőlük is hiteles baloldalt lehet építeni.
  Akinek még ötlete van tegye meg.”
 • 8. Eva- 2010. január 26. 07:19
  „6--hoz!

  Hol van már Gyurcsány ??!
  Azért emlegeted, mert az amortizációt /Semjén/ elszenvedett figurában igen sok munkája van az amortizálónak.
  Munkáját veszni, a felejtésnekadni, ugyan minek tenné?”
 • 7. Eva- 2010. január 26. 07:15
  „5-höz

  hát akkor mit szeretnél?
  Szili olyan baloldalt építene, amely kvázi szakszervezet--mi benne a rossz?
  Ha nem lesz országirányítói felelőssége az mszp-nek, akkor sikerrel építheti fel ezt a vonulatot is

  a jelenleginek azt KELL végrehajtania amire 1989-től kezdődően a nép szavazott: a megváltoztatott--szocializmusból ___kapitalista--rendszer most már működtetését szociáldemokrata törvénykezéssel.

  azt pedig a költségvetésben rögzítve fel is mutatja.”
 • 6. Dr.Horváth 2010. január 26. 07:09
  „Ez a párt, ezekkel az emberekkel a hitelét végleg elveszítette Gyurcsány által az őszödi beszéd elmondásakor. Én már azt sem hiszem el nekik, amit kérdeznek.”
 • 5. ValóSág 2010. január 26. 05:53
  „4 éve, 8 éve, 20 éve, sok éve ugyanezek a jelszavak, lózungok! Ki hisz még nekik?
  A "statikai problémák" kijavítása utal arra, hogy a szocializmus alapjai - amit ár leraktak előre - jók, csak a felépítményen kell kicsit kozmetikázni.
  Na ebből nem kérünk!”
 • 4. Freddy01 2010. január 25. 23:51
  „Sz@r-ból várat építeni ?.....”
 • 3. jörg 2010. január 25. 23:47
  „Hozott anyagból ...?
  Kutyából nem lesz szalonna.... és úgy, ahogy kedves Jánosi mondja... bizony elfogyott a dobozból a bonbon, tényleg nincs több....”
 • 2. AranyKözépút 2010. január 25. 21:27
  „Végre egy MSZP-s politikus, aki nem azzal kampányol, hogy a FIDESZ ezt és ezt a szörnyű, borzalmas rosszat akarja.”
 • 1. jánosi 2010. január 25. 20:54
  „Hát hacsak még több hitelt nem vesznek fel, de már most is elég (sok) a hitel(esség)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - A pártok csak hozzájárulással használhatják a személyes adatokat

A pártok csak akkor használhatják fel kampánycélokra a nyugdíjügyben indított aláírásgyűjtések során… Tovább olvasom