Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Seres Mária: a Civil Mozgalom letette a névjegyét

Lelkesen és lendületesen folytatja az elkezdett munkát a Civil Mozgalom, amely "a kampányban történő elhallgatás" ellenére méltó teljesítményt nyújtott az országgyűlési választásokon - jelentette ki Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke sajtótájékoztatón Nyíregyházán kedden.

A mozgalom vezetője elmondta, hogy a választásokon a csendes kampány nem kedvezett a pártnak, elmaradtak a bemutatkozási lehetőségek és nyilvános viták is.

A CM huszonnégy jelöltje körzetenként átlagosan 1455 voksot kapott, ha pedig mind a 176 választókerületben lett volna jelöltje a mozgalomnak, akkor most a parlamentben lennének a párt képviselői - közölte Seres Mária. Szerinte a mozgalom nem tudta legyőzni a névtelenséget, s az sem kedvezett a civileknek, hogy a szavazók az egyéni teljesítményekkel szemben inkább a média és a közvélemény-kutatók által sugalltakkal azonosultak.

Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a lelkesedés és a tenni akarás mozgatja csapatunkat. A Civil Mozgalom - a többi párttal ellentétben - nem jelent meg az óriásplakátokon, és anyagiak hiányában még az egyéb hagyományos kampányeszközökkel sem rendelkezett, de megmutatta, hogy akar és tud áldozatot hozni a közösség érdekében - fejtette ki az CM elnöke.

Seres Mária szerint az elért 0,9 százalékos országos eredmény miatt nem szabad elkeseredni, hiszen ezzel a párt letette a névjegyét az országgyűlési választásokon. Hozzáfűzte: szerették volna ugyan elérni az egyszázalékos lélektani határt, mert ilyen eredmény felett a pártok már kapnak állami támogatást "De ez azért nagyon jó, mert a jelenlegi támogatással egyébként sem értünk egyet, ezért a jövőben egy teljesen új párttámogatási rendszerre teszünk majd javaslatot" - közölte.
Pozitívumnak nevezte ugyanakkor, hogy a közös munka során már minden megyében kiválasztották azokat az embereket, akik a későbbiekben képesek lesznek a mozgalmat helyben összefogni és működtetni.

A tervekkel kapcsolatban Seres Mária elmondta, hogy a következő hónapok során civil pontokat hoznak létre az országban, emellett aktívan készülnek az őszi önkormányzati választásra. "Bízunk abban, hogy sok önkormányzatba tudunk majd frakciónyi embert küldeni" - tette hozzá a pártelnök.

Olvasóink írták

 • 6. FREDDY/S 2010. április 22. 08:44
  „Az őszi választáson 24-nél több jelöltet kell majd állítani az országban, nemde...”
 • 5. FREDDY/S 2010. április 15. 18:42
  „Az aláírásgyűjtés helyett a szavazatgyűjtésre kellett volna felkészülni, mely más hozzáállást igényelt volna, nemde...”
 • 4. FREDDY/S 2010. április 14. 06:35
  „Álom, álom, de a korrupció és a kiváltságok és kiváltságosokkal kellett volna a kampányban foglalkozni, még házon belül is, akkor nagyobb sikert lehetett volna elérni, nemde...”
 • 3. háté 2010. április 13. 19:32
  „Addig jár a korsó a kútra, -----míg kiderül, hogy csak az állami támogatásért tette ez a csaló-némber!

  Bukta, hülye tyúk.”
 • 2. akinemfél 2010. április 13. 18:15
  „Az ilyen "egy no vezeti a pártot,mást nem ismerunk kozuluk" pártok megbuktak a választásokon.”
 • 1. Reális 2010. április 13. 17:27
  „Sajnos a média le sem ejtette őket!Meg sem említették!,,Egyébnek" titulálták!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: az első döntések egyike a kisebb parlamentről szólna

Kisebb parlament és kisebb önkormányzati képviselő-testületek: az ezekről szóló előterjesztéseket terjeszti majd ba elsőként a Fidesz az OGY elé. Tovább olvasom