Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Pro Urbe: ˝Emberközpontú városfejlesztés˝

Helyi erőkkel megvalósított, emberközpontú városfejlesztést szorgalmaz a Pro Urbe. Sajtótájékoztatójukon elhangzott: minden városrész egyforma figyelmet érdemel az önkormányzattól.

Látványos fejlesztésekkel lépett előbbre Győr az elmúlt években, a Pro Urbe Egyesület szerint azonban a város egyes területein – sok más mellett – hiányos infrastruktúra, megkopott épületek, gyártelepmaradványok, romló közbiztonság jelzik, hogy ezek a részek valamiképp kiestek a fejlesztési elképzelésekből. Bárány István az egyesület képviselőjelöltjeként sajtótájékoztatón hangsúlyozta: legfőbb céljuk, hogy minden városrész egyforma, ˝győri szintet˝ nyújtson. A Pro Urbe a terekben, utakban, épületekben gondolkodás helyett a társadalmi szempontú tudatos tervezésre és a helyi lakosság javaslataira épített, emberközpontú városfejlesztést szorgalmazza és támogatja.

Bárány István megemlítette: nemcsak a tervezési szakaszban, hanem a megvalósításban is szerepet szánnak a helyieknek – tervezőknek, pályázatíróknak, kivitelezőknek –, hiszen ők tudják legjobban megjeleníteni a helyi érdekeket, ráadásul ők a beruházás elkészülte után is maradnak, így érdekük, hogy jót csináljanak.

A képviselőjelölt hangsúlyozta: programjuk megvalósíthatóságának garanciája a Pro Urbe tizenhat éves városi közgyűlési tapasztalata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelme esetén új idősotthont építene Walter Dezső

Az egészségüggyel és a szociális ellátással foglakozik Walter Dezső független polgármesterjelölt… Tovább olvasom