Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Polgármesterség helyett nyugdíj és vállalkozás

A dunaszentpáli, a sokorópátkai, a győrújfalui, a téti és a koroncói településvezető biztosan nem indul az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri székért.

Hárman nyugdíjba mennek, másik kettő pedig saját vállalkozását irányítja tovább. 

Portálunk által megkérdezett Győr környéki településvezetők többsége harcba száll a polgármesteri székért az őszi önkormányzati választásokon. A teljesség igénye nélkül elkészült összeállításunkból kiderül: akad, aki négy év után hagyja ott a község vezetését, más 23 év után ˝búcsúzik˝. Harmincból öten nem indulnak, egy településvezető pedig még gondolkodik a folytatáson. ˝

A dunaszentpáli Várföldi Lajos már eldöntötte: nem jelölteti magát ősszel polgármesternek. A helyi szövetkezet elnöke – ha megválasztják – önkormányzati képviselőként azért tovább szolgálná faluját.

Várföldi Lajos
Várföldi Lajos

Újraindul viszont az önkormányzati választásokon Laki György kajárpéci, Varga Gábor tényői, Baráth Béla gyarmati, Jutasi Kálmán rábapatonai, Mesterházy József enesei és Tatai Zoltánné győrladaméri polgármester. Mecséri Lajos, Sokorópátka első embere öt ciklusban szolgálta a települést. Mivel kora miatt lehetősége van rá, ezért úgy döntött: nyugdíjba vonul és újból nem áll a ˝ringbe˝.

Úgy döntött, hogy vállalja a megmérettetést Herold Ádám péri, Réti Csaba vámosszabadi, Kamocsai Sándor kisbajcsi és Jakusné Ságer Anna véneki településvezető.

˝A választások után már csak önkormányzati képviselőként képzelem el a jövőt, nem indulok a polgármesteri székért˝ – kezdte Bognár József, Győrújfalu első embere. ˝Amit vállaltam, úgy érzem, sikerült megvalósítani, helyes irányba fordult az önkormányzat, s más is tudja folytatni majd ezt a munkát. Még öt évem van a nyugdíjig, újra a saját kft.-met fogom irányítani, amit a polgármesteri munka ideje alatt a feleségemre hagytam.˝

Bognár József
Bognár József

Folytatná Sebestyén Vince Bakonyszentlászlón, Klauz Dezső Fenyőfőn, Németh Csaba Veszprémvarsányban, Aradiné Buda Erika Bakonygyiróton és Makkné Somjai Nóra Láziban. Horváth Istvánné sikátori polgármester még nem döntött.

˝Azért nem indulok a polgármesteri tisztségért, mert most lehetőségem nyílik nyugdíjba menni. Koroncó élén állok 1987 óta, úgy érzem, 23 év után ideje átadnom a stafétát. Hosszú lenne felsorolni, mi valósult meg ennyi idő alatt. Inkább úgy mondanám, igyekeztem minden lehetőséget megragadni a község fejlődése érdekében, olykor több, máskor kevesebb sikerrel˝ – mondta Horváth Lóránt (Koroncó).

Horváth Lóránt
Horváth Lóránt

Major Gábor (Gönyű), Németh Csaba (Gyömöre), Unger Vilmos (Nagyszentjános), Bolla Gyula (Szerecseny) neve biztosan ott lesz a községi szavazólapok polgármesterjelöltjeit feltüntető részén.

Abdán, Börcsön, Ikrényben, Kunszigeten és Öttevényen a jelenlegi polgármesterek a következő választáson is indulnak: Szabó Zsolt, Rácz Róbert, Gergó András, Lendvai Ivánné és Király Péter is igennel felelt kérdésünkre. Az abdai polgármester, Szabó Zsolt kivételével már mindegyikük több ciklus óta vezeti faluját.

Szabó Ferenc
Szabó Ferenc

A téti Szabó Ferenc azonban nem vállalja a megmérettetést. ˝A nyugdíjkorhatárt elértem és úgy gondolom, hogy tizenkét év ebben a beosztásban embert próbáló feladatot jelent. Három cikluson át vezettem a települést, amely ezalatt városi rangra emelkedett, most a jövő nemzedékének adom át ezt a lehetőséget˝ – mondta.

Olvasóink írták

  • 2. antikomcsi 2010. július 27. 20:33
    „Ne izgulj 2011ben is Borkai lesza polgi.”
  • 1. alkutya111 2010. július 27. 12:23
    „Borkai Zsolt sem biztos induló!
    "Nincs még MSZP-s jelöltje Győrnek, miközben úgy tudni, nem teljesen biztos Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester pártbeli pozíciója sem. A pártvezetés elégedetlen a város négyéves fejlődésével, illetve azzal az ,,önfejűséggel", ahogyan állítólag az exolimpikon a budapesti központhoz viszonyul. Állítólag a lex Borkaiként elhíresült alkotmánymódosítás eredeti, a polgármestert formai okok miatt az indulásból kizáró változata is inkább üzenet volt, mint véletlen, sőt úgy tudni, a Magyar Olimpiai Bizottság vezetését is felkínálták Borkainak, ha nem indul, de ő megmakacsolta magát. " írja a HVG online.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb lesz a választási kampány

Már az őszi önkormányzati választáson rövidebb lehet a kampány és csak a szavazás napján lenne… Tovább olvasom