Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Pálffy István KDNP-s jelölt lesz

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) színeiben indul a tavaszi országgyűlési választásokon Pálffy István televíziós műsorvezető - erősítette meg a kedden megjelent sajtóinformációkat Halász Zsuzsa, a párt szóvivője az MTI-nek. Pálffy István azt mondta, képviselőként a turisztika, a média és a sport területén szeretne tevékenykedni.

Mivel a parlamenti választásokra az egyéni helyekről már döntöttek, így Pálffy István országos vagy megyei listán indulhat el.

A Blikk kedden írt arról, hogy a KDNP színeiben indulna a parlamenti választásokon a televíziós műsorvezető.

Pálffy István az MTI-nek kedden azt mondta: azért döntött a politikai szerepvállalás mellett, mert vannak olyan helyzetek, amikor az embernek oda kell állnia, azon értékek mellé, amelyeket civil állampolgárként vall.
Magyarországon az elmúlt években olyan válsághelyzet alakult ki, hogy a mostani választásoknak különösen nagy tétje van. Hatékony kormányzás csak akkor valósulhat meg, ha minél többen, akik eddig másként támogatták, ezek mellé az értékek mellé állnak - mondta.

Hozzátette: azért a KDNP-t választotta, mert a pártban számos olyan politikus, barát és ismerős van, akikkel "évtizedek óta együtt mozdulnak, minden rezdülésük ugyanaz".

Eddig az országot érintő kérdéseket megbeszélték baráti, ismerősi, értelmiségi körben, de most mindenkinek "munkát kell keresnie", hasznosítva az összegyűjtött szakmai tapasztalatait - fogalmazott.
Pálffy István azt mondta, leendő képviselőként a turisztika, a vidékfejlesztés a média és a sport területén kíván tevékenykedni. Konkrétumként említette a hungarikumokról szóló, készülő jogszabályt. Ha a törvény egyértelműen intézményesíti, melyek ezek, akkor kötelező bemutatásukat a médiatörvényben is lehetne rögzíteni - fűzte hozzá.
A műsorvezető elmondta, a televízió vezetésénél bejelentette, hogy országgyűlési képviselőjelöltséget vállal. A kampány alatt pedig fizetés nélküli szabadságra megy.

A Magyar Televízió sajtóirodáján az MTI kérdésére kedden azt közölték: mindenkinek alkotmányos joga, hogy az országgyűlési választásokon választóként, illetve jelöltként részt vegyen. A Magyar Televízió tudomásul veszi Pálffy István döntését, aki mostantól szünetelteti műsorkészítői tevékenységét.

A televíziós személyiség a Panorámát és a vasárnapi Ma reggel című műsorokat vezette.

Az MTV azt is közölte, hogy a Panorámát ezentúl Bombera Krisztina, a köztelevízió korábbi new york-i tudósítója vezeti majd.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. jánosi 2010. március 04. 14:57
  „25.
  Ne keverj ! Volt egy nagydarab, kopasz komcsi Pálfy, de az a nagybátyja volt ! A te Pálfydhoz
  nincs köze. Az pedig, hogy a helyére talált sokakat irritál, szó se róla ..............”
 • 26. Eva- 2010. március 03. 21:57
  „ekkora gyűlölködéssel a szívében csak kdnp-s lehet.”
 • 25. Goldmund 2010. március 03. 21:07
  „Ennek az alkesznek ugyebár Pálfy G. István az édesapja?

  Pálfy G. István volt párttiktár, a KISZ hivatalos újságjának (Magyar ifjúság) volt a főszerkesztője, amíg meg nem szűnt a KISZ. Az első szabad választás előtt 1990-ben jó érzékkel fölfedezte magában a népnemzetit, és Aczél Endre kirúgása után a Híradó főszerkesztője lett. Amitől rögtön zuhanni kezdett a Híradó nézettsége, mert az emberek HÍRre vágytak, nem iskolás hírmagyarázatokra. Aztán szép csendben távozott onnan is, azóta nem tudom, merre rontja a levegőt.
  Úgy látszik, kaméleon-természete öröklődött.”
 • 24. éaa 2010. március 03. 16:07
  „Tényleg alkesz? Mennyi a GGT-je? és az egyéb májfunciók? GOT, GPT ?!
  Pálffy nekem a TV2 hiradója! Mikor elkapták a Wiskist ő egy üveget emelgetett! Tök bulváv, hiteltelen! Valahogy elszúrta. és ott van a nagy bácsi Pálffy... csak nem Pálffy Miklós leszármazottja?!
  Bajban van az én HAZÁM! Pálffy Miklósokra van szükség!”
 • 23. szocdem 2010. március 03. 15:10
  „22. kolombela 2010.03.03. 14:13

  Ehez viszont meg is kell hogy válasszák.... Szerinte sikerül neki? szerintem nem.”
 • 22. kolombela 2010. március 03. 14:13
  „20. szocdem 2010.03.03. 13:06
  "Mit is fog megmenteni??"
  A hanyatló egzisztenciáját, a megszokott jólétet, mi mást.”
 • 21. kolombela 2010. március 03. 14:10
  „Már ilyen rosszul állnak ezek az álkeresztények, hogy egy ilyen alkoholistát is indítanak képviselő jelöltnek?”
 • 20. szocdem 2010. március 03. 13:06
  „16. sj_666 2010.03.03. 08:41

  "A témához: Pálffy István igen kiváló képességű, igaz magyar ember, legalább 380 hasonlóra lenne szükség MAGYARORSZÁG megmentése érdekében."

  Valóban komoly ember, van nyugateurópai tapasztalata is. Slepper volt a Máriahilferstrassen 1989-ben, de a fatija benyomta a sajtóba, és inkább hazajött, hogy ne kelljen küzdeni.

  Értelmiségi??? Mert van valami (Magyar) diplomája?? Nocsak nocsak iylen van sok sok ebben az országban, és ide juttatták a dolgokat. Akkor miért is a legjobb jelölt?? Mit is fog megmenteni??”
 • 19. akinemfél 2010. március 03. 12:44
  „Tegyuk mérlegre ezt a rendkívul muvelt urat,és mondjuk Kriszta nénit,aki most éppen nem hajlando nyilatkozni hanem a szovivonek nyomja a mikrofont.
  Tegyuk mérlegre ezt a rendkívul muvelt urat,és mondjuk Vona Gábort,akinek az onéletrajza,a leghosszabb az interneten találhato verzio kb. 10 mondat. Az egyetemet nem éppen kiválo eredménnyel végezte el. A pszichologia szakot nem sikerult befelyezni. Csak politikusként van gyakorlata,a munka egy fogalom a számára.
  Végul tegyuk mérlegre ezt az urat és a Jobbik igazságugyminiszter-jeloltjét : a miniszter-jelolt szintén nem éppen kiválo eredménnyel elvégezte az egyetemet. Europai jog a specialitása,de nem sikerult csak két kozépfokú nyelvvizsgát szereznie.
  EZ AZ UR NEM A JOBBIKBA VALO.”
 • 18. bereki65 2010. március 03. 10:26
  „Hartyándit a Parlamentbe ! Helyesen ír, beszél és nem is iszik !”
 • 17. makacs 2010. március 03. 10:08
  „Lapos üveg nélkül is meg tudja nyomni a megfelelő szavazógombot?
  Igen, ilyenek kellenek akik már elitták az agyukat, semmire nem jók és utolsó lehetőségük a politika. Ahol köztudottan semmi munkával is lehet gyarapodni.”
 • 16. sj_666 2010. március 03. 08:41
  „Távol áll tőlem bármelyik hozzászóló bírálata vagy megsértése, azonban kénytelen vagyok felhívni a fórumozók figyelmét az alábbiakra:
  Mint minden nyelvnek, a magyarnak is vannak helyesírási, mondatszerkesztési, egyeztetési, stb. szabályai.
  Jobboldali politikusokat kritizáló hozzászólók ezeket a szabályokat nem tanulták meg, vagy csak elfelejtették, netán azt gondolják, hogy ezen a fórumon ez a színvonal is megfelel ?
  A témához: Pálffy István igen kiváló képességű, igaz magyar ember, legalább 380 hasonlóra lenne szükség MAGYARORSZÁG megmentése érdekében.”
 • 15. Baradlay 2010. március 02. 22:48
  „A "pifut"jol ismerem ,egyutt dolgoztunk mint TV-s kollegak(igen az is voltam)!:))) O nem lesz "jobbos" mert
  szereti a "nyugalmat es a beket"!!!!!”
 • 14. akinemfél 2010. március 02. 21:54
  „Hajaj ! Nagy a baj ! Biztos hívták a Jobbikba is,de talán éppen azért választotta a valodi keresztény pártot ?
  A Jobbikban ennyire muvelt fejeknek miért nincs helye ? Hajaj ! Nagy a baj ! A választok elkezdenek gondolkodni. Az meg nem lesz jo a Jobbiknak.”
 • 13. jánosi 2010. március 02. 21:51
  „6.
  ez ám az eredmény !
  443 " szavazatból ", amiből 303 -at te nyomtál, ilyen okosnak lenni ! MUHAHAHAHA”
 • 12. akinemfél 2010. március 02. 21:02
  „A Jobbik keresténynek mondja magát. Miért nem lép be a Jobbik is a KDNP-be ? Vagy a kereszténység csak az image-ért kell a Jobbiknak,az image meg a HATALOMért ?
  Ha ez a muvelt úr a Jobbikba jelentkezett volna jeloltnek hányan áldanák most a nevét a hozzászolok kozul ?
  Persze ez az úr sokkal de sokkal muveltebb mint a Jobbik vezetoi. A gyenge vezetok meg nem szeretik a náluk okosabb beosztottakat.
  Mi lesz veled Jobbik ? Hajaj ! Nagy a baj !”
 • 11. pisti83 2010. március 02. 20:29
  „http://www.youtube.com/watch?v=PpHPXyL4cHg”
 • 10. pisti83 2010. március 02. 20:06
  „Szerintem ez nagyon rossz döntés volt a KDNP részéről.”
 • 9. Truder 2010. március 02. 20:02
  „Pálffy már a béka segge alá itta magát...rossz választás!”
 • 8. Goldmund 2010. március 02. 19:51
  „7.hsz-ra:
  "legalább nem a 2 fő párt tagja az is valami"

  Hááát, én nem nagyon látom, mitől más a KDNP és a Fidesz.
  Azazhogy az az érzésem, hogyha a KDNP bárhol önállóan indulna, akkor kb. az MDF és az LMP között végezne. Vagyis addig van KDNP, amíg a Fidesz (=Orbán Viktor) ezt akarja.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei listát állít az MDF

Győr-Moson-Sopron megyében teljesítette a területi listaállítás feltételeit a Magyar Demokrata… Tovább olvasom