Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Népszavazást kezdeményez az Összefogás Párt: az iskolakerülők szüleinek ne járjon segély!

Népszavazást kezdeményez az Összefogás Párt elnöke; Szepessy Zsolt azt szeretné, ha nem járna segély azoknak a szülőknek, akik nem járatják iskolába gyermeküket.

A monoki polgármester csütörtökön, mielőtt az Országos Választási Irodán leadta a kérdőívet, újságíróknak azt mondta, azt szeretné elérni, hogy minden gyermek rendszeresen járjon iskolába. Ugyanakkor azoktól a szülőktől, akik nem járatják iskolába gyermeküket, meg lehetne vonni minden támogatást.

Ezt az összeget a helyi gyermek- és családvédelmi központokhoz utaltatná a polgármester, hogy azok fordítsák a gyermekre.
Szepessy Zsolt a kérdőíven azt kérdezi: egyetért-e azzal, hogy, aki nem járatja iskolába gyermekét, az ne kaphasson semmilyen segélyt.
A polgármester szerint az országnak létérdeke, hogy minden gyermek járjon iskolába, szerezzen szakmát és tisztességes adófizető állampolgár legyen. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindenkire magyar állampolgárként tekint, aki itt születik, senkit nem lehet megkülönböztetni vallása, származása, neme alapján.

Szepessy Zsolt kedden nyilatkozott arról, hogy Monok önkormányzata továbbra is fenntartja véleményét a szociális kártya szükségességéről, és szorgalmazni fogja annak országos bevezetését is. A polgármester annak kapcsán fejtette ki álláspontját, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosa felkérte Monok képviselő-testületét: hatvan napon belül vizsgálja felül, és helyezze hatályon kívül a szociális kártya bevezetéséről szóló rendeletét. Szabó Máté ombudsman szerint az önkormányzat a szociális kártya bevezetésével a törvényi felhatalmazáson túlterjeszkedve korlátozta az állam által nyújtott szociális segélyek felhasználását.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. kolombela 2010. február 26. 21:46
  „16. Eva- 2010.02.26. 10:01
  Az olaszok is gettóba zárták a cigányokat Róma környékén, mert tarthatatlan volt az állapot, az eu mégsem vinnyog. Ha meg vinnyog, akkor az egyik fülön be, a másikon ki.”
 • 25. kolombela 2010. február 26. 21:43
  „13. szocdem 2010.02.26. 09:34
  " Én (nem is sejted milyen sokan vagyunk) nem érdemlünk olyan parlamentet, ahol ilyen monoki barmok lehetnek képviselők."
  Valóban, te azt a parlamentet érdemled- legalább is a ballibsi részét- ami most van.”
 • 24. kolombela 2010. február 26. 21:39
  „11. szocdem 2010.02.26. 09:06
  Már megint ez a győri(?) <MODERÁLVA> szocdem
  "Ha a gyerek nem jár suliba, a jegyző bünteti a szülőt." ha a jegyző bünteti a szülőt, a jegyző RASSZISTA, NÁCI, SŐT MÉG ANTISZEMITA IS.
  Jó példa volt erre nem régiben, sajnos nem emlékszem, hogy melyik keleti falunkban.
  fOLYTASSAM MÉG?”
 • 23. kolombela 2010. február 26. 21:33
  „5. Eva- 2010.02.25. 16:15
  Még véletlenül sem a szülő a hibás, igazad van fogd a jegyzőre.”
 • 22. kolombela 2010. február 26. 21:31
  „4. csiga_biga 2010.02.25. 14:41
  A következő kormány (Fidesz?) ezt a kérdést nem fogja megoldani, vagy azért mert nem akarja, de leginkább azért mert nem tudja. Ők nagyon következetlenek nem tudnának végigvinni egy horderejű dolgot. Ide -mivel nincs más mód- kemény kéz kell, a Fidesz pedig puhány.”
 • 21. suellen 2010. február 26. 18:15
  „Én aláírom, annyi szent!”
 • 20. Eva- 2010. február 26. 12:18
  „20-hoz!

  borsódzik a hátam, amikor ezt az okfejtést elővezeti valaki!

  20 évvel ezelőttig létezett egy igen szigorúan és keményen betartott törvény:
  a közveszélyes munkakerülés törvénye--
  aki nem dolgozott sittre vitték, majd kerestek neki munkát.Ha visszaeső lett keményen rendőri felügyeletet kapott.
  Nem is volt hajléktalan senki!Ott voltak a munkásszálók.

  aztán beléptek a gazdasági számítások a vállalatok életébe és a bújtatott-munkanélküliséget a képzetlen tömeggel-udvarseprőkkel együtt utcára tették.

  a társadalom kvázi a tanítatásuk költségét--segélyre fordította.

  Tájékozódj bármelyik iskolában mi történik, ha egy gyerek nem jár iskolába rendszeresen.
  Kinek a dolga büntetni és mivel teheti?!

  Nem a gyerekek okozzák a gondot:
  a munkába nem állítható felnőttek.
  Nekik miféle program ajánlatik fel?!Egyébként iskola ellenére is mintát adnak a gyerekeiknek, amely minta a gyerek 12-16 éves korától mindenképpen hatni fog.
  addig a korig most sincs iskoláztatási gond!

  bármelyik iskolában lehet ezügyben érdeklődni!Kimutatást kérni!”
 • 19. Sárika 2010. február 26. 11:29
  „Kedves Szocdem!
  "Egyáltalán miyen "keresztény" az, aki olyan segélyt akar elvonni semmilyen értelmezhető jövedelmmel nem rendlekző emberektől??? "
  Ha bevezetnék, hogy csak az kapjon segélyt, aki taníttatja a gyerekét, akkor pont az a keresztény szellemiség valósulna meg amit Ön valamilyen ok folytán nem vesz észre. Mire gondolok? Nem halat kell adni az éhezőnek, hanem hálót amivel ki tudja fogni a halat. Magyarra lefordítva, ha az állam egy ilyen törvénynek köszönhetően eléri, hogy a szülő iskolába írassa a gyerekét, akkor annak a generációnak esélyt ad, hogy tanult emberként tudjon boldogulni a világban, nem pedig segélyért kuncsorgó, leszakadt rétegként lézengőként. Valahol pedig el kell kezdeni még pedig ott, ahol a legjobban érzik a hatást. Mert sajnos attól, aki segélyből élve, nem járatja iskolába a gyerekét, ne várjuk el értelmiségiként, hogy a szép szó hatására majd belátja mekkorát hibázott, mert nem fogja megtenni. Ha valóban szocdemnek vallja magát, akkor tudnia kéne, hogy állandó segély pumpálásból nem lehet ezt a réteget sem tanulásra, sem pedig munkára fogni, csak tovább hagyni az állam (és ebbe minden adózó állampolgárt beleértek) nyakán élősködni.”
 • 18. Goldmund 2010. február 26. 11:21
  „Ha lesz aláírásgyűjtő ív, szívesen aláírom!

  Továbbá vissza kéne hozni a Fidesz-kormány azon jogszabályát, hogy családi pótlékot csak az után a gyerek után kapnak, akit iskolába járatnak. Ezt az MSzP törölte el, mikor hatalomra került.”
 • 17. szocdem 2010. február 26. 10:18
  „17. Eva- 2010.02.26. 10:01

  Ugyan! A Fidesz ilyet nem tenne..

  Már csak azért sem, mert a KDNP ha hű a saját ideológiai alapjaihoz, akkor nem TEHETI!!!!

  Egyáltalán miyen "keresztény" az, aki olyan segélyt akar elvonni semmilyen értelmezhető jövedelmmel nem rendlekző emberektől???

  Természetesen a gyerekek iskoláztatására oda kell figyelni. De nem úgy hogy gyílkolunk, és rombolunk közben. Bár ebben a társadalomban, ahol lakosság 80%-a fertőzött a bolsevizmussal, nem valami biztató jelek mutatkoznak a megoldás esélyére.. ha egy kló uborka egyenlő egy ember életével egyesek szerint, akkor egy "lógós" kisdiák ezek szerint népek szerint mért ne okozhatná családok tervszerű kiírtását?”
 • 16. Eva- 2010. február 26. 10:01
  „13-hoz
  "Meg aztán elárulok egy nagy titkot neked: a Fidesz is ezt az álláspontot
  fogja képviselni az ekövetkezendőkben, tehát akkor a Fidesz is egy nyilas
  maffiózó párt a számodra?"

  Nem a fidesz nem veszi a szájára a jobbik nevét, hogy vele összekapcsolható ne legyen.
  Nem is tiltakozik a jobbik ötletei ellen , ezzel mintegy megerősítve azt.

  válasza nem intézménye megoldás lesz.
  Az emberek megoldása pedig rövidtávú és gyilkos.
  ezt helyesli hallgatásával a fidesz.

  mert elvettük a segélyt//amelyre ma is van törvényes mód!//
  aztán mi lesz??!
  belép a jólismert megoldás: gettók, .....

  az érintettek pedig a fenyegetés árnyékában tűrik majd?!
  szó nélkül?”
 • 15. lebeke 2010. február 26. 09:57
  „És akkor még annak a hozzátartozója volt felháborodva, akinek a rokona éppen a soros lopást készült véghezvinni. Csak nem jött össze neki. Mert az a szemét, aljas, mocskos bácsi megunta az állandó lopásokat. És végső elkeseredésben elkövette azt a szörnyűséget.”
 • 14. lebeke 2010. február 26. 09:53
  „Láttam a műsort, igaz nem az elejétől, a bácsival, és a feleségével készült riportműsort. Nem csak egy kiló uborkáról volt szó. Rengeteg mindent elvittek, állatokat, terményeket . Elmondta mindenkinek a faluban, hogy mit fog csinálni. Akkora magasságba tette, hogy könnyedén át lehessen lépni. Nem a kertje szélén állította fel, jóval beljebb. Éjjelre volt csak áram alatt. Mi minden történhetett, hogy idáig kellett fajulnia a dolognak ?
  És vannak olyanok is akik képesek embereket ölni pár ezer forintért is. Különös kegyetlenséggel. Tanyán élő magányos néniket, bácsikat.”
 • 13. szocdem 2010. február 26. 09:34
  „A hozzászólásodat illetően ami alább olvasható csak viccnek szántad, vagy
  tényleg ennyire ellentétes a gondolkodásod a normális emberekéhez képest!

  "szabad vagyok!- mondta a majom rácsnak"

  Te szabad vagy a gondolataid által, nekem viszont van testes és megalapozott, komplex rendszerbe is jól befoglalható véleményem.:)))

  "Meg aztán elárulok egy nagy titkot neked: a Fidesz is ezt az álláspontot
  fogja képviselni az ekövetkezendőkben,"

  A Fidesz ezt abaromságot nem fogja képviselni, mert annyira nem hülye, hogy az Eu szabályaival ilyen végletesen szembe menjen (ez - és minden- "szoc.segélyelvonás" klasszikusan náci ideologián nyugvó ötlet!!!)

  "Szerencsére egyre kevesebb az olyan ember
  ebben országban mint te,"

  Sajnos viszont egyre töb az oylan ember mint Te aki a véleményének, a témában való járatlanságának, az érveinek a leglapvetőbb hiányát a személyeskedő megállapításokra való átváltásokkal igyekszik palástolni... Akár a Fidesz, vagy az MSZP:))))))

  "Nyilas, maffiózó stb... a monoki polgármester?"

  Nos nem tudom hogy vélekedsz arról az emberről, aki nem tudja miképp lehet bejelentve a lakásába egy olyan Gt, ami százmillával tartozik az államnak???? Én úgy vélekedek, hogy csalt, és most képpviselő akar lenni, mielőtt borul a bili.
  Ehhez kijátsza ezt a siralmas, és ostobán felépített etnikai zablatyot- hátha megválasztják...

  Egyébként azok, akik úgy gondolkodnak mint pl. Én (nem is sejted milyen sokan vagyunk) nem érdemlünk olyan parlamentet, ahol ilyen monoki barmok lehetnek képviselők.”
 • 12. Túrabakancs 2010. február 26. 09:18
  „szocdem! /11/
  A hozzászólásodat illetően ami alább olvasható csak viccnek szántad, vagy
  tényleg ennyire ellentétes a gondolkodásod a normális emberekéhez képest!
  Nyilas, maffiózó stb... a monoki polgármester? Szerintem minél előbb kezeltesd
  magadat. Meg aztán elárulok egy nagy titkot neked: a Fidesz is ezt az álláspontot
  fogja képviselni az ekövetkezendőkben, tehát akkor a Fidesz is egy nyilas
  maffiózó párt a számodra? Szerencsére egyre kevesebb az olyan ember
  ebben országban mint te, mármint ami az ilyen támájú cikkek kommentálását
  illeti.”
 • 11. szocdem 2010. február 26. 09:06
  „Már megint ez a monoki <moderálva...> ámokfutó..

  Ha a gyerek nem jár suliba, a jegyző bünteti a szülőt.
  Ha a gyerek nem jár suliba, és nem kap a szülő segélyt, akkor lehet hogy a kiscsibésznek azokat a testvéreit bünteti ez a fajtahó, akiknek nem is kellene még iskolába járni, mert kicsik...
  Sőt ha senki nem kap segélyt, akkor az állam visszanyer össz. vissz. évi 3%-ot a költségvetésből, de végleg felborulnak fogyasztási és termelési viszonyok, falkában fognak rabolni járni a fegyveres éhezők (ezt jósolja az ilyen alakok miatt nekünk a C.I.A) Aztán már semmi dolgunk sem lesz, csak be kell keríteni az országot, egy jó magas fallal, őrtornyokkal, és az ilyen monoki barmok lesznek a kápók a bazi nagy nyilas táborban... (Mert csak illúzió hogy bárki is elkerülné abban a táorban a sorsát amit az iylen alakok képzelegnek beteg elméjükkel maguk között)

  Már megint egy perspektívátlan, roma ellenes, gazdaságilag aberrált gondolkodáson alapul vad..... baromság. Ki a fene vevő ezekre a zablatyokra - pár az ötletelőhöz hasonló ........ akiknek egy emberélet egyenlő egy kiló uborka árával????”
 • 10. Eva- 2010. február 26. 08:05
  „8-hoz

  erre ma is megvan az elvi jog:
  a jegyző kemény bűntetést szabhat ki, ha az iskolakerülést az iskola jelenti
  akár a segély teljes mértékéig is

  //csakhogy akkor mi lesz a családdal---hogyan fog élelemhez , rezsiköltséghez stb. jutni.
  Ezért nincs válasza erre a kérdésre normális sem a jobbiknak sem a fidesznek.

  a kérdés ugyanis csak és kizárólag szakmai lehet:
  mdf---támogatni az iskolát a család helyett, hogy minél jobb szakmai munkára legyen képes a gyerekek megfelelő ellátásában//”
 • 9. akinemfél 2010. február 25. 23:03
  „A fantasztikusan magas színvonalú magyar iskolarendszerbol nem szabad kihagyni senkit ! Igy buntetnék például azokat a remek pedagogusokat,akik otthon szeretnék magántanuloként tanítani a saját gyerekeiket ?”
 • 8. t-a-ibi 2010. február 25. 20:22
  „"egyetért-e azzal, hogy, aki nem járatja iskolába gyermekét, az ne kaphasson semmilyen segélyt".

  Ez nem népszavazási kérdés, ezt törvénybe kell iktatni.

  Komoly embernek ismertem meg, de azóta kissé "seresmáriásodott" fejébe szállt a dicsőség.”
 • 7. Eva- 2010. február 25. 19:18
  „6-hoz

  most jogaik vannak az embereknek.
  Ha egy cigánygyerek a maga normái szerint viselkedik kell legyen szülőközösség, aki megfelelő nyomásával eléri , hogy az iskola fordítson gondot a felzárkoztatására.

  Nem kitiltására, hanem beillesztésére.Az iskoláknak szakmai tudásuk is, meg pénzük is van erre.
  Ha nem vesztik el két év alatt véglegesen a tanulás fonalát, akkor már csak a kamaszkoruk idején kell iskolában tartani őket, de nem a magatartásuk miatt akkor már a társaik között, hanem a motiváció hiánya miatt az iskola iránt.

  van Győrben iskola több is, amelyik ezzel a problémával sikeresen felvette már a küzdelmet.
  Bármelyikben érdeklődhetsz.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távozó képviselők hat havi juttatást kapnak

Fél évi juttatás jár azoknak az országgyűlési képviselőknek, akiket nem választanak újra, és a korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulhatnak. Tovább olvasom