Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Mesterházy-Orbán vita után lehet Mesterházy-Bokros

Bokros Lajosnak várnia kell még az MSZP miniszterelnök-jelöltjére, de az Orbán-Mesterházy vita után áll a rendelkezésére - közölte Budai Bernadett, az MSZP szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Kerék-Bárczy Szabolcs MDF-szóvivő vasárnap jelentette be, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vitára hívja Mesterházy Attilát, az MSZP jelöltjét.

Budai Bernadett véleménye szerint az embereknek először látniuk kell, hogy a két nagy párt programjai között mi a különbség. Egy ilyen vita után talán már Bokros Lajos sem vitatkozni akarna az MSZP-vel, hanem támogatni azt - vélekedett. A szóvivő hozzátette: Orbán Viktor túlhatalmi törekvéseinek ugyanis kizárólag az MSZP tud az ellensúlya lenni, más nem.

Olvasóink írták

 • 8. jánosi 2010. február 25. 21:47
  „Az uborka-villanypásztoros bácsival miért nem vitatkozik a Lajos ? Ő is kormányfőjelölt nem ?”
 • 7. lacim6 2010. február 24. 15:12
  „Vírus Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Álláspont
  Ne higgy a szemednek, ne hidd, amit látsz, amit tapasztalsz, amit átéltél. Ez a lényege a szocialisták kampányhazugságainak. Mindig is ez volt a jellemzője a kommunistáknak, a baloldalnak.

  A napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártam. Az utam a Nyírségen keresztül, Mátészalkán, Vásárosnaményon, Panyolán, Fehérgyarmaton, Szatmárcsekén át Túristvándiig vitt. Víz alatti vagy parlagon hagyott földek, tönkrement vállalkozások, üres ipartelepek, bezárt üzletek, boltok, vendéglők sora, félig kész, vakolatlan házak előtt tanakodó férfiak, sáros utakon szatyrokat cipelő asszonyok. Ide már a segély sem elég. Mintha a múlt század hetvenes évekbeli Romániájában jártam volna. Ez az elmúlt nyolc év szocialista-szabaddemokrata kormányzásának eredménye: a tizenharmadik havi nyugdíj megvonása, az eszement adózás miatt a vállalkozások tönkretétele, a gazdálkodók pályázati pénzekből való kirekesztése, az önkormányzatok állami támogatásai­nak minimálisra csökkentése, kórházak, iskolák, postahivatalok bezárása, az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások tönkretétele, kistérségi vasútvonalak felszámolása, a lakáshitelek banki kamatainak manipulálása, a családok szociálpolitikai támogatásának megszüntetése és a soha nem tapasztalt munkanélküliség. Ja, és a közvagyon ellopása, elherdálása. Ez a valóság. Ezt higgyük el, és ne higgyünk az MSZP és a hozzá kötődő, a semmiből felbukkanó választási pártocskák hazug, félrevezető ígéreteinek.

  Ők, a kommunisták, a rablott magán- és állami vagyonból építkező, magukat baloldalinak nevezett szocialisták a gyökértelenek, akik mindig ígérnek, ígértek a népnek - amiből semmit sem tartanak, tartottak be. Ezt tették 1918-19-ben, amikor békét, megbékélést, egyenlőséget hirdettek, majd kifosztották a bankokat, végiggyilkolták a fővárost és az Alföldet. Részben nekik, a hazaárulásuknak tudható be a történelmi Magyarország kétharmadának elvesztése. Nem történt ez másként az elvesztegetett negyvenöt évben, a második világháború, majd 1956 után - a felbecsülhetetlen károkat a különböző köntösökben megjelenő kommunisták okozták; ami nekik ,,köszönhető": börtön, akasztófa, megtorlások, kivégzések, az ország eladósítása. Holott ígértek földtulajdont, szabadságot, demokráciát. Mindent elvettek. Mint a vírus, úgy terjednek. Az ideológiájuk fertőz. A hozzájuk keveredett valamikori rendes embereket is megfertőzi - korrupttá, tolvajjá válnak mindahányan. Most bülbülszavú miniszterelnök-jelöltjük, Mesterházy Attila ígér fűt-fát a választóknak. Most azt ígéri, hogy ők - a tőkéssé vedlett szocialisták - rendbe hozzák az (általuk csődbe vitt) országot. (Persze, hogy ők vitték csődbe, azt nem vallotta be.) Mindent, amit eddig elrontottak, tönkretettek, most helyrehozzák, megcsinálják a lehetetlent, s megvalósítják a rendszerváltás álmát: növekedni fog a gazdaság, emelkedik az életszínvonal... blabla. Ki hisz már nekik?

  A balliberális többség még a választás előtt néhány héttel, az Országgyűlés utolsó napján is jól belerúgott a nemzetbe, belepiszkított a lelkébe. A Btk. módosításával megszavazta, hogy három év börtönre ítélhető, aki tagadja a holokausztot, ugyanakkor elutasította a fideszes képviselők módosító indítványát, hogy a kommunista rémtettek tagadása is bűn legyen. Mindezt tették a kommunizmus áldozatainak - minden év február 25-én tartandó - emléknapja előtt. Ezzel a kettős mércével az MSZP és az SZDSZ továbbra is megosztja az országot. Mert vajon nem ugyanolyan fájdalmas nekünk és a hozzátartozóknak a szovjet Gulag rabtelepein, kényszermunka-táboraiban elpusztult több mint háromszázezer magyar, mint a szintén több százezer magyar zsidó halála a náci koncentrációs táborokban? Vagy tagadni kellene az 1945 és 1956 után Magyarországon elkövetett kommunista gazemberségeket, embertelenségeket? Akkor magát 56-ot tagadnánk meg! Így sohasem lesz béke, sohasem lesz kiegyezés. Ez az eszme, ez az ideológia, ez a morál, amelynek eredője a bolsevizmusban keresendő, megmarad vírusnak, és felmérhetetlen kárt okoz az embereknek, az emberiségnek, de most elsősorban nekünk, magyaroknak.
  Stefka István”
 • 6. jánosi 2010. február 22. 23:51
  „Láttam az mdf jelöltek videó bemutatkozását .....................
  No Lajos velük vitázhatsz !”
 • 5. jörg 2010. február 21. 21:32
  „Édes jó Lajosom.....”
 • 4. jánosi 2010. február 21. 19:10
  „Hát akkor még várhat egy darabig a Lajos !
  Istenem pedig, hogy szeretne szerepelni ! csak hát az Ibolyán kívül senki nem veszi komolyan .....
  Azt hitte odaáll egy megbukott párt(ok) elé és élre tör. Nem ezen a földön él ............”
 • 3. Csetneky 2010. február 21. 18:34
  „Na, mi van? Házmestery telecsinálta a gatyáját a bajuszkiránytól? Pedig illene végre eldönteni, ki is a "baloldal" miniszterelnök-jelöltje.”
 • 2. adalfold 2010. február 21. 17:04
  „MÉG HAT ÚJABB LOPOTT JOBBIKOS PROGRAMPONT!! HATUNK RÁJUK.
  KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDos VIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 1. FREDDY/S 2010. február 21. 16:33
  „Alom, álom elmúlt álom, nemde...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros vitára hívta Mesterházyt

Orbán Viktor egyértelművé tette a nyílt vitát feleslegesek tartja. Vajon Mesterházy Attila hasonlít… Tovább olvasom