Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Megyei listát állít az MDF

Győr-Moson-Sopron megyében teljesítette a területi listaállítás feltételeit a Magyar Demokrata Fórum – tudatta tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Tamás megyei elnök.
Nagy Tamás, az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöke kedden bejelentette, hogy a megyében a minimálisan szükséges kettő helyett már négy országgyűlési képviselőjelölt adta le a választási bizottságoknál a szükséges ajánlószelvényeket. Így teljesült a területi lista állításának feltétele, melyről az MDF országos választmánya dönt a megyei szervezet javaslata alapján. A hét választókörzet közül már csak Győrben és környékén gyűjtik a cédulákat.

Pethő István, a 6. számú választókerület (Kapuvár és környéke) országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, szükségesnek tartja a térség fejlődésének érdekében a Sopron és Győr közötti gyorsforgalmi út megépítését, és felkéri a környék összes országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy megválasztásának esetén fogjanak össze e cél érdekében. Fontosnak látja továbbá a falusi turizmus fejlesztését, a gyógyfürdők nyújtotta lehetőségek kihasználását, valamint az olcsó mezőgazdasági termékeket kínáló boltok támogatását.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Orfeusz 2010. március 08. 08:03
  „48. Kicsit - nagyon! A parlamenti székért ezek mindenre képesek.............”
 • 48. FREDDY/S 2010. március 07. 12:09
  „Etikátlan a "függetlenek" használata, nemde...”
 • 47. Orfeusz 2010. március 06. 08:09
  „Boruzs András Bp. MDF/SZDSZ...............”
 • 46. ggg 2010. március 05. 12:05
  „az meg max az 1+1 %-os mdf-szdsz melegházasság eredményeképp létrejött korcs szervezet szemét szúrja, h a "panelprolik" a jobbikra szavaztak. örülnének, ha rájuk szavaznának ennyien, de hát ezt elqrták... ;)”
 • 45. ggg 2010. március 05. 12:01
  „42. oszvald.ferenc
  egy szót sem ejtettem a jobbikról, nem is értem, hogy jön ez ide???
  én az elnökhelyettes gusztustalan nyilatkozatáról és az undorító kimosdatásáról írtam kizárólag! ez a reakció pusztán mellébeszélés. ostobaság volt a jobbik mocskolásával reagálni a hozzászólásaimra...”
 • 44. Orfeusz 2010. március 05. 09:51
  „Morálisan ciki, egyébként nem katasztrófa, ha az MDF bejut a Parlamentbe. Legalább látja az ország közvéleménye, hogy hol állnak valóban és az elkövetkező négy évben bebizonyosodik a csipet csapatról, hogy honnan jöttek, kik is valójában. Egyetlen tiszteletteljes kérésem, hogy ne a jobboldalhoz üljenek!!!! Ahhoz már semmi közük!”
 • 43. Orfeusz 2010. március 05. 09:46
  „34. Alpári? Nem! Igaz!
  Intelligensebb és elkötelezettebb politikusokra lenne szüksége az MDF-nek, nem Herényire, Dávidra. Mármint az elkötelezettségnél arra gondolok, el kellene dönteni, hol állnak, jobboldalon vagy baloldalon, ne a mentelmi jog és a képviselői díj legyen az egyetlen szempont... meg az üres, rossz duma ....”
 • 42. oszvald.ferenc 2010. március 05. 09:28
  „Kedve ggg,

  nézzen körül a jobbikban és a hátországban is: sokkal nagyobb szemetet tudna összekaparni. Csak hát ugye az embert a saját hányása zavarja a legkevésbé. Ostoba, dilettáns nyilatkozatok határrevízióról, csakhogy a militáns idióta bakancsos szavazótáboruknak megfeleljenek. Háborút akarnak a 21. széázadban, vagy békés revíziót? Persze úgy, hogy mellette a hiteleinket sem fizetnénk? Kilépni az EU-ból , de legyene rős amezőgazdaság, meg önálló ipar? Mennyi hülyeséggel tömik az emberek fejét? Jázus parthus herveg volt, és tul. képpen mi is onnan jöttünk.ab ovo a magyar a kiválasztott nép? És közben meg kereszteket állítgatnak, és kereszténynek állítják be magukat. Vitatkoztam már nem egy jobbikos fannal, hát többen tagadták a Bibliát, mondván, az Ószövetségi rész kamu. Maguk a legnagyobb farizeusok - ugye azok is azt hitték, hogy ők az igazak: és ugyanúgyí politikai messiást várnak ill. annak képzelik magukat. És sajnos igen szánalmas: az emberek egy részét ugyanúgy meg lehet ezzel etetni, mint ahogy gyurcsány is megetette őket 2006-ban. Vagy önnek nem fáj, hogy a szavazótáboruk jelentős része a 2006-ban még panelprolinak titulált társadalmmi rétegből kerül ki?
  Tisztelettel: Oszvald.Ferenc”
 • 41. ggg 2010. március 04. 14:44
  „még egyszer: herényi kijelentését nem lehet megmagyarázni, semmissé tenni, még holmi dávidibolya féle nyilatkozatokkal és hivatalos állásfoglalásokkal sem. ez az "ember" az mdf elnökhelyettese a mai napig. ha az mdf részéről komoly lenne az elhatárolódás, akkor kezdeményezték volna minimum az elnökhelyettesi pozícióból való visszahívását, vagy ha ez nem lehetséges, akkor bármilyen úton történő elmozdítását. amíg herényi pozíciójában marad és reprezentálja ezt a "pártot", addig az egész nyilatkozósdi parasztvakítás. de ugye mit várhatunk egy olyan "párttól", amelyiket komcsi bokros és köztörvényes ibolyka, valamint egy herényi elnökhelyettes irányít a saját kénye kedve szerint...”
 • 40. ssmd 2010. március 04. 13:42
  „Kötelességünk az emlékezés és a tisztelet

  Az elmúlt napok félreérthető és félreértett nyilatkozata miatt, illetve azért, mert a Magyar Köztársaság egyik legfontosabb erkölcsi kérdéséről van szó, a Magyar Demokrata Fórum világossá szeretné tenni álláspontját a kommunista diktatúrával szemben, ami a párt megalakulása óta következetesen ugyanaz.
  A totális diktatúrák elszenvedői sosem dönthetnek úgy: nem vesznek részt benne. A kommunizmus - az elnyomó hatalom működtetőin kívül - mindenkit elért és mindenkit sújtott függetlenül attól, akart és tudott-e tevőleg fellépni ellene vagy csak elszenvedte pusztításait. A totális diktatúrák pusztításai egyaránt tűrhetetlenek, akkor is, ha nem ugyanúgy sújtott mindenkit.

  A kommunizmus gyilkos diktatúra volt: embereket ölt, családokat tett tönkre, nemzeteket és országokat nyomorított meg. A kommunizmus halálos áldozatai és mártírjai hozzánk tartoznak: elsősorban miattuk, de magunk és gyermekeink miatt is kötelességünk a tisztelet.

  A kommunizmus elől nem menekülhettek a munkatáborokba hurcoltak, a jogszerűtlenül és igazságtalanul börtönbe zártak. A kommunizmus nem tűrte a szabadságot, az ellenvéleményt és a politikai ellenzéket. 1956 tapasztalata után a hősiesség emlékezete és a diktatúrák feltétel nélküli elítélésének kötelessége maradt ránk.

  A kommunizmus elnyomó diktatúra volt: ha éppen nem gyilkolt, üldözte áldozatait. Hontalanná tette azokat, akik számára csak a szülőföld elhagyása kínált menekülést. Rejtőzködésre kényszerítette azokat, akik számára a vallás és az egyház jelentett követendő mércét a totális állam lélekrombolása idején is. Kifosztotta azokat, akiktől önkényesen elvette földjüket, üzletüket, kemény munkával gyűjtött vagyonukat. A kommunizmus elrabolta a magánéletet, uralni akarta a gondolatokat, beférkőzött barátságokba.

  A legkevesebb, amit Magyarország a kommunizmustól szabadulva megtehet, hogy fejet hajt ismert és névtelen áldozatai előtt. Erkölcsi kötelességünk ugyanakkor, hogy olyan közéletet teremtsünk, amelyben minden egyes nap teszünk a totális diktatúra visszatérése, dicsőítése és relativizálása ellen egyaránt.

  Dávid Ibolya pártelnök az MDF nevében”
 • 39. ssmd 2010. március 04. 13:41
  „33. ggg >>
  A Jobbik sajnos nem mondvacsinált szélsőség.”
 • 38. ssmd 2010. március 04. 13:39
  „30., 31. Orfeusz >>
  Herényi nyilatkozata félreérthető, egy sok éve politizáló embertől elvárható lenne, hogy ne így nyilatkozzon.
  A soproni MDF szerencsétlen nyilatkozatnak tartja Herényi szavait és a korábbi postban jelzett nyilatkozattal ért egyet a kommunizmus áldozataival kapcsolatban:

  http://mdf.hu/aktualis/mind/2/kotelessegunk_az_emlekezes_es_a_tisztelet”
 • 37. ssmd 2010. március 04. 13:36
  „29. ggg >>
  A Herényi-interjú itt hallgatható meg egészében:
  Klubrádió - 02.25.
  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=104152

  Itt pedig olvasható az MDF álláspontja a kommunizmus áldozataival kapcsolatban:

  http://mdf.hu/aktualis/mind/2/kotelessegunk_az_emlekezes_es_a_tisztelet

  Utóbbi a párt és nem Herényi álláspontja.”
 • 36. ssmd 2010. március 04. 13:31
  „28. Orfeusz >>
  Tiszteletben tartom, hogy nem ért egyet az SZDSZ (korábbi) politikájával, magam is sok kifogásolni valót tudok erről mondani. A liberálbolsevik szerintem ettől függetlenül nem áll - történelemtanárként őszintén szólva abban is kételkedem, hogy ilyen poltikai fogalom létezik egyáltalán - velük kapcsolatban.

  Ahogy szélsőségesnek sem tartom őket, esetleg vannak olyan kérdések amiben markáns véleményt képviselnek és amivel sem Ön, sem én nem értünk velük egyet.

  Számomra továbbra is a Jobbik a szélsőség, meg persze a Munkáspárt - csak nekik esélyük nincs bejutni az ogy-be.

  Nagy Tamás közgyűlési munkájával kapcsolatban tudna konkrét dolgoat felhozni? Csak mert általánosságban nehéz a felvetésére reagálni. Ettől függetlenül persze nem gondolom, hogy idollá akarjuk tenni őt.

  Somogyi Miklós, MDF”
 • 35. ggg 2010. március 04. 11:54
  „34.
  herényi pártotok herényi elnökhelyettese nem elszólta magát, hanem állást foglalt egy kényes kérdésben a kommunizmus áldozatainak napján, a szólás- és véleményszabadságot az 50-es évek mintájára korlátozó holokamu törvény elfogadása után...”
 • 34. oszvald.ferenc 2010. március 04. 11:50
  „Kedves Orfeusz,
  alpári hangneme ellenére Herényi nyilatkozatát illetően azt kell mondanom: Önnek igaza van. Persze nem azzal kapcsolatosan , hogy H.K. kiírta magát a közéletből. H.K. Ön által citált mondatai - főként az érvelésének logikája - számomra nem elfogadhatóak. Ez azért aggaszt, mert 4 évvel (vagy 8-cal, már nem tudom, de mindegy is) ezelőtt Mikola csodás elszólása mérhető minusz %-okat jelentett a Fidesznek (azzal az elszólással sem lehetett egyetérteni, ugye...). Sajnos hál´ Istennek - hogy megest nagyokat idézzek - az Isten állatkertje nagy és a választásokig még lesz egy pár elszólás (remélem nem nálunk)..és persze ennek lehetne örülni, ha nem az országról lenne szó...Szóval kedves Orfeusz, Önnek igaza van, de mutasson a politikai elitből olyan pártot, ahol nincsenek ehhez hasonló elszólások (egyébként Dávid Ibolya már "helyreigazított"). Ez persze nem mentség - csak állapot, vagy még inkább: kórtünet a mai magyar pol. elitről. Rövidre zárva e témakört: szerintem nemhogy nem lehet, hanem egyenlőségkjelet KELL tenni e két tömeggyilkosság közé. Mindkettő tudatos tömeggyilkosság volt, egyébként meg aki résen volt átkeresztelkedett és nem (feltétlenül) vitték el , vagyis volt lehetőség itt is.- Herényi ebben is tévedett. Néha úgy érzem, hogy simán bejutnánk, ha április 11.-ig csöndbe lennénk, nem szólnánk semmit - a Fidesz is ezt csinálja, és lehet, hogy jól teszi (némi irónia és cinizmus - bocsi).
  Ami a képviselőjelöltjeink kvalitását illeti: valóban nem a retorika nagymesterei, de belőlük valószínűleg nem lenne fehérgalléros bűnoző sem. A háttérben viszont több "értelmiségi" (idézőjel csak azért,mert nem szeretem ezt a kifejezést) segíti a munkájukat (magas labdát adok, de ide tartozom én is). Döntsék el melyik a jobb: szerény képességű jelölt, szakmai háttérrel rendelkező - igaz nem nagy - hátországgal (MDF), vagy intellektuális (vagy annak látszó) jelölt, agyament, hőzöngő, primitív, nagylétszámú fékezhetetlen embertömeggel a háta mögött, melynek irracionális követeléseit - akár józan belátása ellenére is - teljesítenie kell (JOBBIK). Egyben hasonlóak: mindketten az - általam leírt - háttérországra támaszkodnak. Maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 33. ggg 2010. március 04. 11:15
  „persze nagy tamás mélyen kussol az elnökhelyettes nyilatkozatával kapcsolatban. ilyenkor kéne megmutatni, h olyan fene nagy demokrata. nem ám a jobbiktól meg mondva csinált démonoktól kéne rettegni és elhatárolódni, hanem az ilyen aljas kijelentésektől...”
 • 32. ggg 2010. március 04. 11:09
  „30-31 Orfeusz
  "HERÉNYIT NEM ÉRDEMES EMLEGETNI, MERT Ő MÁR KIÍRTA MAGÁT A KÖZÉLETBŐL. KÍVÁNCSI LENNÉK, HOGY A FELESÉGE MÉG MOS-E RÁ, AD-E NEKI ENNI............. , HA VANNAK GYEREKEI, RÁ TUDNAK-E NÉZNI AZ APJUKRA?"
  herényi az mdf elnökhelyettese, tehát igenis "mérvadó" az ő nyilatkozata...ez az mdf...hányinger!!!”
 • 31. Orfeusz 2010. március 04. 10:37
  „29. ggg 2010.03.04. 08:40
  mdfesek, tűzzétek ezt a zászlótokra!!! ez jellemző rátok!!!
  ,,Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett" - közölte herényi károly egy rádióinterjúban. Az önmagát ,,konzervatív párt"-ként meghatározó MDF képviselője szerint ,,nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé".

  HERÉNYIT NEM ÉRDEMES EMLEGETNI, MERT Ő MÁR KIÍRTA MAGÁT A KÖZÉLETBŐL. KÍVÁNCSI LENNÉK, HOGY A FELESÉGE MÉG MOS-E RÁ, AD-E NEKI ENNI............. , HA VANNAK GYEREKEI, RÁ TUDNAK-E NÉZNI AZ APJUKRA?

  OSZVALD ÉS SOMOGYI URAKNAK MI A VÉLEMÉNYEK A FENTI SZEMÉLYRŐL ÉS KIJELENTÉSÉRŐL? N. T.-NEK TETSZIK????????????????????????????”
 • 30. Orfeusz 2010. március 04. 10:33
  „29. ggg 2010.03.04. 08:40
  mdfesek, tűzzétek ezt a zászlótokra!!! ez jellemző rátok!!!
  ,,Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett" - közölte herényi károly egy rádióinterjúban. Az önmagát ,,konzervatív párt"-ként meghatározó MDF képviselője szerint ,,nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé".

  HERÉNYIT NEM ÉRDEMES EMLEGETNI, MERT Ő MÁR KIÍRTA MAGÁT A KÖZÉLETBŐL. KÍVÁNCSI LENNÉK, HOGY A FELESÉGE MÉG MOS-E RÁ, AD-E NEKI ENNI............. , HA VANNAK GYEREKEI, RÁ TUDNAK-E NÉZNI AZ APJUKRA?”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: új vízgazdálkodás kell

Nemzeti vízgazdálkodási stratégia megalkotását szorgalmazta Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika… Tovább olvasom