Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Martonyi lesz Orbán külügyminisztere

Martonyi János irányítja majd a magyar külpolitikát, beleértve az európai uniós elnökséggel járó feladatokat is, ha a Fidesz kormányra kerül – jelentette be Orbán Viktor.

Martonyi János már az 1998-től működő Orbán-kormányban is betöltötte ezt a tisztséget.

Orbán Viktor konkrétumok említése nélkül elmondta, hogy lesz két-három olyan téma is a soros elnökség átvétele utáni, jövő januárban kezdődő féléves ciklusban, amelyet Magyarország indít majd meg.

A Fidesz elnöke a rádiónak arról is beszélt, hogy az első intézkedéseket a választások után nagyon hamar meg fogják tapasztalni az emberek, ugyanis minden későbbi sikeres kormányzás előfeltétele a tények feltárása. Hangsúlyozta, fel kell tárni az összes végkielégítési, „áltanácsadói" szerződést, korrupciós csatornát.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. háté 2010. március 31. 06:53
  „Ez a külügyér jelölt, minden hol ott van ahol lopni lehet.
  Az egyik legnagyobb gazember, mert beeteti nyálaz dumájával a tisztességes szavazókat.

  Morvai tehát MSZP-s zsoldos. Ha ez a megállapítás igaz, akkor hogyan minősítsük a neves pártállami felsővezetőt, MSZMP-s vitézt, Martonyi Jánost? Martonyi ugyanis az utolsó kommunista kormányban az MSZMP tagjaként miniszterhelyettes, privatizálási kormánybiztos volt. Vagyis MSZMP-s zsoldban állt? Nem tudom, de az biztos, hogy nem külső szakértőként, hanem brancsbeliként dolgozott. Elvtársként. S jóval több pénzért. Micsoda különbség!

  Na de nemcsak MSZMP-s vitéz volt a mi kackiás bajszú Martonyink (aki az Orbán-kormány idején külügyminiszterkedett, s az április Fidesz-győzelem esetén ismét ezen a pályán fog vitézkedni), hanem Horn Gyula regnálása idején bizony kapott megbízásokat az MSZP-SZDSZ kormánytól is.

  Hogy világos legyen a kép: Martonyi az utolsó kommunista kormányból 1990-ben - az Antall-kormány megalakulása után - átült egy szép közigazgatási államtitkári székbe, s ott is maradt 1994-ig. Amikor Hornék kerültek hatalomra, Martonyi az ügyvédi pályát választotta, s 1998-ig a Baker & McKenzie ügyvédi iroda hazai partnere, a Martonyi és Kajtár ügyvédi iroda volt a munkahelye. 1998 után ismét kormányzati szerepet vállalt, 2002 után pedig újra saját ügyvédi irodájában tevékenykedett.

  Talán kevesen emlékeznek rá, hogy a Fidesz-kormány 2002-es bukása után a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal egyik vizsgálata Martonyi Jánost, illetve ügyvédi irodáját is érintette. Szó szerint idézem a www.jogiforum.hu portálon 2002. 11. 11-én megjelent rövid hírt:”
 • 50. laposibenö 2010. március 29. 21:42
  „Talán nem kellne fenyegetőzni! Bár egy bolsi tipusu párt hivétöl ez nem meglepő.”
 • 49. jánosi 2010. március 28. 20:31
  „48.
  Örülök, hogy ilyen illemtudó vagy, tudod a büntetés végrehajtásban az fegyőrök kényesek az úr
  megszólításra ! Igazad van : neked Pintér úr !”
 • 48. laposibenö 2010. március 28. 15:13
  „Ejnye jánosi! Mi az hogy Pintér? Talán Pintér ur. Nekem. Neked meg Pintér elvtárs. He-he”
 • 47. jánosi 2010. március 28. 14:48
  „44.-45.-46
  Attól, hogy mindent háromszor írsz le még ugyanúgy hülyeség mint egyszer. Pintér jó csúcsminiszter
  lesz, mert tudja miről van szó, hová kell nyúlni a biztos találathoz. Nem csodálkozom, hogy egyesek
  betojnak a lehetőségtől is !”
 • 46. adalfold 2010. március 28. 10:12
  „pintérsándort folytatva...pintérsándor, orbán kegyeltje, az ország leendő belügyminisztere
  (belügy+igazság+honvédelem egy tárca lesz, mert orbán sem híve a demokrácia alapját jelentő montesquieu-i hármas-osztásnak.....- amit gyurcsány ,,feltalált", az orbán folytatja)
  annak idején üzlettársa volt gergényi péternek, aki felelős a 2006-os rendőri túlkapásokért, ezért őt le is váltották.
  tehát a fidesz egy országgyűlési képviselőjének megvakításában, egyáltalán az okt.23-i astorián ünneplő fideszesek (és nem fideszesek) elleni lovasrohamban baráti szinten fidesz kezek is benne vannak.
  nem lennék meglepődve, ha kiderülne, ősződöt is a fidesz szivárogtatta ki, és számos túlkapásban benne vannak oligarchái (pintér- széles-simicska stb), hogy így készítsék elő a terepet, egy megválasztott
  EGYPÁRTRENDSZERNEK 2010-től. de ez már csak elmélet.
  mindenesetre a média két részből áll: fidesz és mszp.hga valóságot akarsz, netezz. sokat.
  (és akkor még az is kiderül tán, miért fasisztázzák a jobbikot:D)
  NE ENGEDD A GYURCSÁNY-KORSZAKOT FOLYTATÓDNI,NE ENGEDD A FIDESZT A KÉTHARMADHOZ!”
 • 45. adalfold 2010. március 28. 10:12
  „moderálva”
 • 44. adalfold 2010. március 28. 10:11
  „moderálva”
 • 43. adalfold 2010. március 28. 10:05
  „NEM ÉVa, EZEK JOGOS KÉRDÉSEK!
  TUDJUK,ISMERJÜK JÓL EZEKET A FIDESZES BOTRÁNYOKAT, LEGYÜNK BAL- VAGY JOBBOLDALIAK.”
 • 42. Eva- 2010. március 28. 08:45
  „az orbáni retorikai iskola gyümölcse emígyen kelt életre.

  38-39-40-41.”
 • 41. háté 2010. március 27. 22:35
  „Volt egy Fenyő gyilkosság, még mindig nincs elkövető.
  Volt az olaj szőkítés, hogy is van?--- minden hol felbukkan ennek a p.s.-nek a neve.

  Az Orbán-kormány volt belügyminiszterének cége 2008-ban közel öt milliárd forintos forgalmat produkált. A cég honlapja alapján Pintér Sándor a társaság elnöke. A vezérigazgató az a Tasnádi László, aki korábban az APEH bűnügyi igazgatóságát vezette. Később azonban felmentették pozíciójából, mert engedély nélkül adott információkat a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.

  A vállalkozás egyebek mellett objektumőrzést végez olyan cégeknek, az OTP és az MKB bank országos hálózata, a BÁV Rt. országos hálózata, a Magyar Honvédség, a Terrorháza Múzeum vagy éppen a Mol és a Főtáv vagy a MÁV is. A biztonságtechnikai referenciák között a BKV, a Fővárosi Közlekedési Felügyelet, a Magyar Rádió, a Környezetvédelmi Minisztérium, a Magyar Államkincstár, de a Magyar Posta, a Művészetek Palotája, a TV2 és a Magyar Villamos Művek is több bevásárlóközpont mellett.”
 • 40. jánosi 2010. március 27. 21:37
  „Martonyi elvtárs jó elvtárs, mert a mi elvtársunk ! vetekszik a Kingával, sőt jobb !
  Pintér meg azért lesz jó belügyminiszter mert tudja miről van szó, hová kell nyúlni !
  Ezért aztán érdemes hátra - hátra nézni ...................”
 • 39. háté 2010. március 27. 20:50
  „Másfél hónappal a MÁV-val szembeni holokausztper megindítása után újabb keresetet adott be Chicagóban ugyanaz az ügyvédi iroda.
  A holokauszt-túlélő felperesek, illetve áldozatok örökösei gyűjtőperben követelnek kétmilliárd dollárt, plusz kamatos kamatot magyar bankoktól, illetve a hazai bankpiacon aktív külföldi szereplőktől -
  Egyelőre a Magyar Nemzeti Bankot, az OTP-t, az Erste Bankot, az MKB-t, illetve a Bank Austria által az évtized elején felvásárolt Creditanstaltot nevezték meg.
  Csakúgy, mint a MÁV elleni perben, az 1944-es árfolyamon, dollárban adják meg a követeléseket, mai értékre való igazításukat kérve a chicagói bíróságtól. A beadvány fő érvelése a zsidóság kifosztása - csak ezúttal a bankok részéről.
  A holokauszt után visszatérő túlélők vagy örököseik számláin semmi nem volt, a széfekben elhelyezett értékeik helyett pedig csak üres dobozokat találtak -

  Olvasó: Ezt ma reggel írta egy csoporttársam: "Eszem ágában nincs politizálni, senki vallási hovatartozását nem szeretném megsérteni, nem akarok konspirációs elméleteket gyártani, de ma reggel hallottam: A Bajnai kormány megkezdte az 1941-1945 közötti ZSIDÓ munkaszolgálatosok kártalanítását. (Csak azért emeltem ki, hogy a zsidó munkaszolgálatosokét, mert például a párom nagyapját, akit Oroszországba vittek el munkaszolgálatra a ruszkik, annak ez nem jár!) A kártalanítást elrendelő kormány rendeletünk alapján kiadott 2,5 oldalas tájékoztató kizárólag héber nyelvű kérvényt tartalmaz. Ja és, hogy mire lehet beváltani az új kárpótlási jegyeket? Igen kérem, magyar földekre, ősgyepekre, védett területekre, ja és az árverések titkosan zajlanak...
  Megnéztem a vonatkozó jogszabályokat és tényszerű volt a reggeli hír.
  Erre varrjunk gombot?"”
 • 38. háté 2010. március 27. 20:35
  „Nemzeti programokat akar ráerőltetni Európa nemzeteire, így Magyarországra is az Unió.
  Megbukott a globális liberalizmus (lásd pl. Sarkozi nagy veresége a franciaországi helyi választásokon) helyét a Bilderbergek szabadkőművesék néppárti brigádja (Magyarországon ORBÁN fidesz- csoport.) veszi át, ha nem tudod legyőzni állj az élére alapon. egy uniós (nemzetközi) nemzeti programmal. Ez a nemzetközi nemzeti programosdi sokakat megfog téveszteni mert nem az aminek látszik....

  Íme: Orbán külügyminiszter jelöltje az a Martonyi ki testvére Kati Martonnak, aki a - kifelejtve a nem zsidó magyar nobeldijasokat így Szentgyörgyi Albertet is - 9 magyar Nobel-díjasról írt könyvet amely Angliában A 9 magyar zsidó Nobel.díjas címmel jelent meg. A Martonyi klán úgy jár-kel a washingtoni Fehérházban, mint Gyurcsány járt a Kremlben. Hát kell ennél több érv?”
 • 37. Eva- 2010. március 27. 07:23
  „33-hoz

  ha nem értetted az utalást, akkor ezt sem olvastad!

  http://index.hu/belfold/partI7339/

  témái:
  igazgatás:
  közigazgatás---államigazgatás--helyiigazgatás
  régiók-----------minisztériumok--kisebb képviselő testületek

  képviseletek:országgylési képviselők

  közalkalmazotti-köztisztviselői jogviszony

  egészségügy
  nyugdíjrendszer
  szociális ellátórendszerek

  költségvetés:
  köztisztviselői létszám rendezés
  állami támogatások /villany, gáz, gyógyszer, közlekedés/ felülbírálata
  nyugdíjkorrekció
  tandíj kérdés

  Melyikre van a fidesznek --jobbiknak költséghatékony forrás megjelöléssel előrevetített javaslata ?”
 • 36. Phobos 2010. március 26. 23:14
  „Meglehetősen érdekes eredményt hozott eddig a Privát Bankár gazdasági hírportál szavazása. A honlap olvasói öt szempont szerint értékelhetik az országos listát állított pártok kormányfő-jelöltjeit. A voksolás alapján mind az öt pozitív állÍtásnaK messze Vona Gábor felel meg a leginkább.

  Az olvasók öt különböző szempont alapján egy ötfokozatú skálán helyezhették el az egyes politikusokat. Az egyes pozitív állításokra adott pontszám jelzi, hogy menyire tartják azt jellemzőnek az adott jelöltre. Nulla pontnál egyáltalán nem, öt pontál egyértelműen igen.

  A portál olvasói szerint messze Vona Gábor ért a legjobban a gazdasághoz, neki van a legmagasabb külföldi elismertsége, ő állítaná össze a legmegfelelőbb szakemberekből kormányát (ez persze nem csoda, hiszen az ő leendő kormányából ismerhetjük a legtöbb nevet - Barikád), söt, még az árkokat is ő temethetné be a legeredményesebben. A szavazók szerint az is világos, hogy a Jobbik kormányfő-jelöltje a jövő embere. Az öt kérdés alapján Vona Gábor átlaga kimagaslóan a legjobb: ötfokozatú skálán 4,1. Az utána következő Orbán Viktor mindössze 2,8 pontot ért el.

  Az elemzők jelentős része hajlamos annyival elintézni a radikális párt sikerét, hogy táborukat az elmúlt húsz év vesztesei alkotják. A privatbankar.hu javarészt gazdasági szakember, vagy menedzser olvasói azonban nehezen gyömöszölhetőek bele ebbe a kategóriába.”
 • 35. kolombela 2010. március 26. 23:05
  „17. hozzászólás laposibenö 2010.03.26. 17:05
  Egy kicsit el vagy tájolva. Te fidesz-mszp koaliciót akartál írni, mert ez lesz a jobbik ellenében.”
 • 34. kolombela 2010. március 26. 23:03
  „13. hozzászólás jörg 2010.03.26. 16:22
  Olvasva ezt a szívszorító förmedvényt majdnem elsírtam magam. Szegény fidesz, szegény Likud (testvér) Viktor mi mindent kellett kiállniuk az elmúlt 20 év alatt. SZÖRNYŰSÉG!!!
  Annyira szenvedtek, hogy mindegyik elvtárs ugyanolyan jól megszedte magát mint a ballibsik.”
 • 33. kolombela 2010. március 26. 22:54
  „2. hozzászólás GYMS 2010.03.26. 10:41
  Általában értem Eva- hozzászólásait, de most tippelni tudok.
  A 4 milliárd nem tudom mi, a munkahely 10 év múlva az "1 millió munkahely 10 év alatt"-ra utal, Az utolsó rész meg talán az akart lenni, hogy Gyurcsán a kádereit bebiztosította a következő kormány időszakra is, bárki kormányozzon.
  Mondom, csak találgatni tudok.”
 • 32. kolombela 2010. március 26. 22:50
  „Eddig is gagyi volt a külügyminiszter, ezután űbergagyi lesz.
  Orbán nem tanul a saját hibáiból, el fogja követni ugyanazokat. Ennél már csak Pintér maffia főnök belügyminisztersége lenne rosszabb.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ég veled Berényi Miki - Megszűnhet-e a Barátok közt?

Kormányra kerülése esetén a Jobbik a két országos kereskedelmi csatorna megszüntetését ígéri. A… Tovább olvasom