Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Már 23 pártot vettek nyilvántartásba

Újabb kilenc pártot vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtök esti budapesti ülésén; ezzel 23-ra emelkedett azoknak a jelölőszervezeteknek a száma, amelyek megméretnék magukat az áprilisi országgyűlési választáson.
A testület csütörtökön jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Zöld Demokraták-Zöld Baloldal-Zöldek Szövetségét (Zöld Baloldal), az Igazi Demokraták Klubját (IDK), a Szabad Demokraták Szövetsége - a Magyar Liberális Pártot (SZDSZ), a Magyar Kommunista Munkáspártot (Munkáspárt), az SMS Demokrata Pártot (SMSDEMOKRATA), a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Pártot (Jobbik), az Összefogás Pártot (ÖP), a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget (Fidesz), valamint az MCF Roma Összefogás Pártot (MCF).

A Jobbik a nyilvántartásba vételi bejelentő lapon Jobbik Magyarországért Mozgalom néven tüntette fel magát, a bírósági kivonaton azonban szerepelt a nevében a párt megjelölés is. Az OVB előtt Szabó Gábor a párt képviseletében azt mondta, eddig minden választáson így vették a szervezetet nyilvántartásba, és már döntöttek arról, hogy a névből törlik a párt megnevezést, ennek bírósági átvezetése még tart.

Az OVB azonban ragaszkodott hozzá, hogy a bírósági kivonaton szereplő névvel vegye nyilvántartásba a szervezetet, ezt a jelölőszervezet képviselője elfogadta. Amikor pedig megérkezik a bíróság határozata a párt névváltoztatásról, módosítják a jelölőszervezet nevét.

Bár kérte nyilvántartásba vételét az Új Roma Kerekasztal Szövetség, a Szolnok Megyei Bíróság közlése szerint a szervezet nem párt, ezért az OVB nem vette nyilvántartásba jelölőszervezetként.

Az áprilisi országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben pártjelöltek és független jelöltek is indulhatnak, de területi és országos listát csak pártok állíthatnak. Ehhez azonban előbb be kell jelenteniük magukat az illetékes választási bizottságnál. Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani.

Az OVB korábban már jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Civil Mozgalmat (CM), a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZ), a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), az Új Szociáldemokrata Néppártot (ÚSZNP), a Demokrata Uniót (DU). Nyilvántartásba vette továbbá a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ), a Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP), a Liberális Roma Unió Párt (LRUP) és a Történelmi Szövetség, Kisgazdák-Szociáldemokraták Párt (Történelmi Szövetség) nevű pártokat.

Nyilvántartásba vette ezeken túl a Torgyán-Kisgazda-Koalíciót, a Magyarországi Kisebbségek Pártját (MKP), a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot (MSZDP), a Szociáldemokrata Pártot (SZDP), továbbá a Magyar Demokrata Fórumot (MDF).

Olvasóink írták

 • 20. adalfold 2010. február 07. 13:16
  „most ez a legfontosabb kérdés szerintem. hogy egy suttogó tömegpártot likudos cimbikkel ne engedjünk ALKOTMÁNYOZNI!”
 • 19. adalfold 2010. február 07. 13:14
  „barátom az nem egypárti kétharmad volt! légy észnél!”
 • 18. magzol 2010. február 07. 11:30
  „De látjuk, ezért szavazunk a Jobbikra!”
 • 17. magzol 2010. február 07. 11:30
  „De látjuk, ezért szavazunk a Jobbikra!”
 • 16. magzol 2010. február 07. 11:28
  „volt már 2/3-ad (´94-´98) Magyarországon, lett is belőle gubanc, az mszp akkor a teljes feldolgozóipart kijátszottak külföldieknek. Nagyrészt most is azt nyögjük. Én sem szeretnék 1 pártnak 2/3-ot.
  Ezért (is) szavazok a Jobbikra!”
 • 15. adalfold 2010. február 07. 10:53
  „Ha egy pártnak 2/3-od adsz, a jóisten véd meg csak, bármit megtehet, akár diktatúrát is bevezethet. NEM LÁTOD A VESZÉLYT???????????????????????????????????????????????”
 • 14. meir 2010. február 06. 19:14
  „Torgyan Magyar kisgazda koaliciot,a Magyarorszagi kissebbsegek partjat-(MKP)-!!
  Haaaaaat,kerem!!!!!
  megneznem en azert azt a "kissebbsegek partjat"!!!! vajon melyik kissebbsegekrol lenne szo benne???
  a romakrol nem,mert azoknak van a sajat MCF,partjuk!!!
  ki marad akkor? svabok,szlovenok,ruszinok,szlovakok,zsidok,stb!!!!
  es eppen Torgyan lenne erre a "kepviseletre" a legmegfelelobb szemely??jobbat nem tudtak keresni??”
 • 13. maradando 2010. február 06. 14:13
  „Április 11.én a "HÁGAI" nemzetközi biróságnak kellene választani .Ki ?és Kik ?fedhetettlenűl alkalmasak Magyarország vezetésére ? Jelenleg a helyzett:Magyar Korrupciós =majd az aktuális párt neve irandó.”
 • 12. kivagyokén 2010. február 06. 13:00
  „Jó sok ember meggazdagodik megint. Nem ártana olyan szabályt is hozni, ha NEM érnek el bizonyos szintet, a pénzt fizessék vissza KAMATOSTÓL. Meggondolnák azért páran. Ez ugyanis nem demokrácia az én szememben, hanem a hogyan lopjunk törvényesen egyik iskolapéldája.”
 • 11. babem 2010. február 06. 01:09
  „Meg végre levihetnék 200 alá a létszámukat, ezzel még 2000 slepp is repülne”
 • 10. knifemaster 2010. február 05. 11:06
  „23 párt?
  Oszd meg és uralkodj...még jobban?”
 • 9. barcog 2010. február 04. 21:28
  „elnézést kimaradt, NEM BÜNTETHETŐK PÉNZRE, tehát anyagilag nem felelnek semmiért.”
 • 8. barcog 2010. február 04. 21:26
  „Kedves hozzászólók!

  Miért esszük meg ezt az ELSZÁMOLTATÓS DUMÁT? A 20 év alatt senki nem akarta elszámoltatni a mutyi pénzek eltüntetését, ÉS EZEK A FOLYOSÓK, AHOL A PÉNZEK ELTŰNNEK MÉG MOST IS NYITVA VANNAK!

  Ez ellen csak a CIVIL MOZGALOMNAK vannak konkrét javaslataik, a JÖVŐBENI KÉPVISELŐK (a sajátjukat is) új anyagi felelőséggel és visszahívhatóságukkal és egyéb alkotmány módosítással.
  Amíg csak POLITIKAI FELELŐSÉGÜK VAN ÉS BÜNTETHETŐK PÉNZRE, ADDIG NEM LESZ VÁLTOZÁS!”
 • 7. Jandex 2010. február 04. 21:24
  „"Már 23 pártot vettek nyilvántartásba" ,ez csak a kezdet,sokba fáj ez Nekünk!!!”
 • 6. Angel40 2010. február 04. 20:15
  „Továbbá azt gondolom, ha Tarlós kinyit egy-egy iratszekrény ajtót, iratköteget sorba fognak kiesni a "csontvázak".”
 • 5. Phobos 2010. február 04. 20:14
  „http://www.youtube.com/watch?v=41ZXaejESKc&feature=player_embedded

  Mesterházy Navracsicsról: Nagyon jó a személyes nexusunk”
 • 4. Angel40 2010. február 04. 20:10
  „Kedves Phobos!

  Részedről felmerül egy kis szöveg értelmezési probléma a 2.hozzászólásodban!

  Az általad csupán ellopott jelszavakra a választ Tarlós alábbi mondata tartalmazza:

  "megválasztása esetén egy nem túl nagy, de szakmailag nagyon erős jogászcsapatot állít fel, hiszen "ha valami a munka során a fejemre esik, nem akarom, nem is tudom elfordítani a fejem".”
 • 3. Phobos 2010. február 04. 20:07
  „http://www.youtube.com/watch?v=33TgCWyXam0&feature=player_embedded#

  ez sem rossz... :)”
 • 2. Phobos 2010. február 04. 19:43
  „"Nem azzal fogom tölteni az időmet, hogy keressek valamit Demszky ellen, álmatlan éjszakákat okozva neki"

  A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában az újabban a pártja által is sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "nincs benne vad vágy" az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről "előásson valamit", ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére. Na kb. ennyire gondolják komolyan a Jobbiktól ellopott jelszavak gyakorlatba ültetését.
  A sokat emlegetett, Fidesz-győzelem utáni elszámoltatással kapcsolatban Tarlós előrebocsátotta ha főpolgármester lesz, nem azzal fogja tölteni az idejét, hogy keressen valamit Demszky Gábor ellen; "bennem nincs olyan vad vágy, hogy minden áron előássak itt valamit, és valakiknek álmatlan éjszakákat okozzak. (...) Ezt nem tervezem, erre nem vagyok alkalmas". Ugyanakkor leszögezte: megválasztása esetén egy nem túl nagy, de szakmailag nagyon erős jogászcsapatot állít fel, hiszen "ha valami a munka során a fejemre esik, nem akarom, nem is tudom elfordítani a fejem".”
 • 1. Phobos 2010. február 04. 19:41
  „http://www.youtube.com/watch?v=6xm_YbmU3PA&feature=player_embedded

  kötelező videó !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - Fidesz: az MSZP újra ingatlanadót akar

A Fidesz szerint a szocialisták eldöntötték, hogy ha módjuk lesz rá, újra be fogják vezetni az… Tovább olvasom