Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

LMP: legyen közös az ünnep!

A Lehet Más a Politika (LMP) arra szólítja fel a pártokat, hogy a nemzeti összetartozás minimumának kifejezéseként közösen vegyenek részt a Kossuth téri zászlófelvonáson március 15-én.
A rendőrségtől azt kérik, ne válassza el kordonnal a politikusokat az állampolgároktól, ha mégis ez történik, az LMP-sek a kordonon kívül maradnak.

Az LMP-közlemény szerint a magyar társadalom állapotának egyik kórképe az, ahogy a pártok a nemzeti ünnepeinken egymással szemben viselkednek. A különböző politikai nézeteket vallóknak félre kellene tenniük a nézetkülönbségeiket egy olyan történelmi esemény évfordulóján, amely az egész ország számára egyforma jelentőséggel bír - vélekedett a párt.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja azt a sok éves gyakorlatot is, hogy a rendőrség áthatolhatatlan kordont von az állami zászlófelvonáson részt vevő politikusok és az állampolgárok közé. Március 15., mint minden nemzeti ünnep, mindannyiunké, és minden magyar állampolgárnak joga van részt venni a megemlékezésen - áll a közleményben. A párt ezért arra kéri a rendőrséget, hogy idén ne zárja ki az ünnepelni vágyó állampolgárokat, hanem ha szükséges, biztosítsa más eszközökkel az ünnep nyugalmát.

"Az LMP politikusai nem kívánnak a leendő választóiktól elkerítve ünnepelni, ezért, ha a rendőrség mégis kordont von a megemlékezők köré, mi a kordonon kívül maradunk" - írták.

Olvasóink írták

 • 15. lótusz 2010. április 17. 10:32
  „Az LMP igazi arca

  Összeszedtem néhány infót a pártról, (M. Szabó Imre, elnök, szerkesztő, dokumentumfilmes)

  - Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

  - Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek sanyarú helyzetéről és a Magyarországon évről-évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott... (ha jól tudom, Kőszeg Ferenc, volt szdsz-ers politikus által irányítva, Kovács István)

  - Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

  - a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja.

  - Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

  - Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

  - Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl....

  - Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.
  - Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát. Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között".

  Az LMP-hez legyen szabad még hozzátennem, hogy a 228-as választási programját átböngészve azt találtam, hogy egyház és a nemzet szavak 0-szor fordultak elő benne, míg a közösség és a család szavak 6-szor illetve 4-szer, de nem, mint a társadalom értékhordozó alapsejtjei, hanem mint költséghelyek, a személy pedig 2-szer, de csak mint a liberális demokrácia vívmányainak jogosultja.

  A fenntarthatóságra és a környezettudatos életvitelre alapuló mondanivalója tehát a legsajátosabban emberi értékek tekintetében megalapozatlan és ebben az értelemben - igazi baloldali programként - sok hasonlóságot mutat a marxista világképpel, amely a maga korában ugyancsak sok szempontból ésszerű kritikáját adta (a már akkor is válságba került) kapitalizmusnak, de a megoldási javaslatából azt is kifelejtette, hogy az emberi társadalom nem kívülről, külső eszmék mentén reformálható meg, hanem az ember bensőjéből kiindulva, a benne rejlő értékekre alapozva.

  Ezek pedig éppen az Isten képére teremtett emberi személy és a személyek szeretetkapcsolatán alapuló közösségek (család, egyház, nemzet).

  Ennek fényében tehát törvényszerű az erkölcsi relativizmusuk, amely sajnálatosan az egyébként jobb sorsra érdemes társadalmi programjuk sírásója lesz.

  Emlékszünk, hogy hányan, de hányan dőltünk be a mázas, alattomos szólamoknak, amikor elkezdte működését az szdsz? Hát bizony a jelenlegi LMP is az ő emlőjüket szopogatta, eredményesen... Kovács István

  Fontos érdekessége a választásoknak, hogy az amerikai egyesült államok nem éppen demokratikus körülmények között, de beavatkozott a magyar választásokba, azaz vélhetően befolyásolhatta a választásokat. nem az a fő baj, hogy Washington nagykövete a LMP-nél járt, hanem az, hogy az, eredmények nyilvánosságra hozatala ELŐTT járt ott!

  Jellemző az a nemzetközi diplomáciában páratlan eset, hogy az Egyesült Államok nagykövete még a választás estéjén felkereste őket abból az alkalomból, hogy bejutottak a Parlamentbe! Valamit ő már tudott...

  Oldal tetejére”
 • 14. magzol 2010. március 16. 16:14
  „A Jobbik lesz az első teljesen alulról szerveződő erő, amely 1949 óta bejut a magyar országgyűlésbe.
  Nem Kádártól vették át a diplomájukat és nem Soros hívta őket haza, mint az összes többit!
  A gyökeres változáshoz a Jobbik kell, én szurkolok nekik!”
 • 13. tomo67 2010. március 16. 12:41
  „Talán egy kicsit hangosabbnak kellene lenni a "csendes, jámbor oldalon". És folyamatosan felkérni a Jobbikot, ugyan már feleljen meg a törvényességnek és mutassa be a költségvetését, támogatóit. Ott a példa, ott az LMP. A kc-k vizsgálatát tessék lefolytatni. Az pedig majd választásokkor el fog dőlni, hogy például a 3. budapesti körzetben van-e 750 LMP szavazó - és bizony lesz, ennek a 10x-e.
  Egyébként pedig választói érdek a színes parlament, mert egyenlőre demokráciánk gyenge lábakon áll és egy szűk (MSZP és FIDESZ) arisztokrácia kezeiben vagyunk.
  Lehet és Lesz Más”
 • 12. szocdem 2010. március 14. 20:19
  „Az SZDP valamért ugyan ezen a véleményen van. De nem hiszem hogy bárki bevegyülne a kordonon belüli nagyarcok közé, akik egyébként rettegnek a választópolgáraiktól:)) (Egal hogy Fidesz vagy MSZP)

  enynit a t. választópolgárok favoritjairól..”
 • 11. laposibenö 2010. március 14. 17:04
  „El vagy te tévedve. Miféle elnyomok? Itt mindenki ott ünnepel ahol akar. Az meg az ő joga hogy mit.”
 • 10. lótusz 2010. március 14. 15:09
  „igen az ünnep mindenkié. de azé nem akik ellen szintén lázadni kell, mint a forradalmakkor. az elnyomóké mszp szdsz-é nem. nekik nincs joguk ünnepelni.”
 • 9. laposibenö 2010. március 14. 12:31
  „A választási rendszer átalakításának a helye a parlament! erre akkor lesz lehetőség ha a LMP is bekerülne. Ott viszont, ha valóban demokratikusan gondolkodó társaság, amit nem kétlek! Akkor az MSZPvel partnerként kell kapcsolatba lépni. Nem a szélsőségekkel!”
 • 8. Geri89 2010. március 14. 07:45
  „Teljesen eggyet értek az elöttem szólóval! Az LMP nem véletlenül szeretné megszüntetni ezt a rendszert (ld. http://lehetmas.hu/hirek/1270/ajanloszelvenymaffia-helyett-moralis-kauciot ).Remélhetőleg ebben a Jobbik is partner lesz (és most nem az LMP ötletének átvételére gondoltam). Ez mindenkinek érdeke aki egészséges demokráciát akart és nem csak a hatalomszerzés (és biztosítás) a célja.”
 • 7. hegyestű 2010. március 14. 00:20
  „1. 2.-hoz!
  Hja, én is remélem, hogy korrektül mennek ezek a dolgok!
  Mind az ajánlószelvény-gyűjtés, mind annak ellenőrzése a a helyi választási bizottságokban!
  Ez utóbbi is kezd "kigolyózás" jelleget ölteni.
  Ezzel az ajánlószelvényes jelöléssel azért egy csomó baj van. Ideje lenne további alkalmazásán elgondolkodni.
  Egyrészt a személyes adatok és a jelöltajánlás miatt egyfajta "nyílt" szavazás jellege van, majdnem úgy mint a II. vh. előtt.
  Másrészt a szabályozás csak 750 érvényes cetli leadását írja elő, szellemiségéből nem következik, hogy ez egy gyűjtési verseny lenne.
  Harmadszor: Azért az is érdekes szabályozás, főképp ha kiélezik, netán visszaélnek vele, hogy miután nyilvántartásba vettek egy párt jelöltjét, az utána küldhet pártdelegáltat a helyi választási biz.-ba, és onnantól fogva ő ellenőrizheti, vesézheti a további jelöltek céduláit. Nem visszás ez? Hol láttak már olyan helyzetet, hogy rivális helyzetben lévő személyek, tényezők közül az egyik bírája lehet a másiknak? Képzeljük el ugyanezt sportban, (munka)felvételnél, bárminemű pályázatnál, közbeszerzésnél, stb? Abszurd! Sehol nincs ilyen!”
 • 6. t-a-ibi 2010. március 13. 23:31
  „Mi van, drogosokkal, buzikkal együtt?-- azért ez már sok.

  Hiába, a szadesz beütés előjött.
  Ünnepeljen veletek, az akinek "kétanyja",-vagy "kétapja" van.”
 • 5. kolombela 2010. március 13. 22:02
  „4. Primax 2010.03.13. 21:28
  Azé a verés, aki megérdemli.”
 • 4. Primax 2010. március 13. 21:28
  „"...ne válassza el kordonnal a politikusokat az állampolgároktól,..."
  Akkor verés lesz a vége...”
 • 3. kvantum 2010. március 13. 21:23
  „Valaki szólhatna már ezeknek az ismeretlen, bukott liberális csökevényeknek, hogy kevesebb tudatmódosító szereket alkalmazzanak az ehhez hasonló felszólalások előtt..”
 • 2. Geri89 2010. március 13. 20:58
  „Szerintem meg fél a Jobbi az LMP-től és próbálja el lehetetleníteni a jelöltjeit...
  Sulyok Tamás ajánlószelvényét pedig akár a Jobbik is leadhatta egy LMP-s gyűjtőpontban, aztán a delegáltnak csak ki kellett keresnie a leadott cédulák közül.
  De várjuk ki a végét, az LMP valószínüleg fellebbez.
  Remélem ismeritek azt az alkotmányos jogot amit sértegettek, Ártatlanság Vélelmének hívják.”
 • 1. Phobos 2010. március 13. 20:05
  „Újabb LMP-s nyaka körül szorul a hurok - az EP listavezetőjüket nem vették nyilvántartásba

  Budapest 3-as választókerületében Szabó Tímea, a Lehet Más a Politika volt EP listavezető nyilvántartásba vételét a mai napon elutasították.
  Telefonon sikerült a barikad.hu szerkesztőségének elérnie a helyi Választási Bizottság jobbikos delegált tagját, a kérdésünkre elmondta, az LMP 812 db kopogtatócédulát akart leadni a mai nap folyamán, ám ebből a bizottság 145-öt érvénytelennek minősített, tekintettel arra, hogy a javításoknál az aláírások eltérőek voltak az eredeti aláírásoktól.

  Mint ismeretes, a Jobbik országos kampányfőnöke, Szabó Gábor a tegnapi nap folyamán az alábbi közleménnyel hívta fel az LMP-s kopogtatócédula gyűjtők figyelmét, miután a nagykőrösi jobbikos delegált lebuktatta Földi Áron LMP-s képviselő-jelöltet.

  A Jobbik nagykőrösi választókerületi bizottságba delegált tagja, Mészáros Lászlóné az LMP jelöltjének leadott kopogtatócédulák átnézésénél nyilvánvaló csalásra, hamisításra jött rá.

  A Lehet Más a Politika nagykőrösi képviselőjelöltje, Földi Áron körülbelül 780 db ajánlószelvényt adott le a választási bizottságnál, amely az első átnézés után 740 darabot talált belőlük érvényesnek. A testület tagjai emiatt többször átnézték a cédulákat, eközben közösen észlelték, hogy az ajánlószelvények egy részét hasonló írásmóddal, olvashatatlan aláírással írták meg. A hamisítás megalapozott gyanúja akkor erősödött fel, amikor a jobbikos delegált, Mészáros Lászlóné kezébe került Sulyok Tamás választópolgár nevében leadott ajánlószelvény, aki az abonyi Jobbik tagjelöltje és már korábban jelezte, hogy nem kapta kézhez az ajánlószelvényét, ezért a jegyzőtől újat kellett kérnie, amelyet később a Jobbik nevére adott le személyesen, most pedig nem a saját aláírásával mégis ott volt az LMP-s cédulák között az övé is. A választási bizottság az újabb átnézés során a láthatóan futószalagon gyártott kopogtatókat sem fogadta el már érvényesnek, így a Földi Áronnak már csak a 625 érvényesnek gondolt ajánlószelvénye maradt.

  Sulyok Tamás a holnapi nap folyamán feljelentést fog tenni okirat hamisítás miatt, és a Jobbik is rajta tartja a szemét azon, hogy a választási bizottság is tegye meg az újabb szükséges jogi lépéseket.

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom minden olyan képviselőjelöltnek és pártnak, akik bűncselekmények elkövetése révén akarnak elindulni a választáson, felhívja a figyelmét, hogy delegáltjaink felkészülten várják őket, és minden energiájukkal azért küzdenek, hogy megvédjék az országgyűlési választások tisztaságát. Az LMP-nek pedig figyelmébe ajánljuk, hogy lehet más a kopogtatócédula-gyűjtés is, mint amilyen az elmúlt húsz évben volt.

  Szabó Gábor
  a Jobbik országos kampányfőnöke”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítené frakcióját a Fidesz-KDNP

A jelenlegi, 162 tagú Fidesz-KDNP-képviselőcsoport csaknem húsz politikusa nem újrázik az áprilisi… Tovább olvasom