Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Leváltották tisztségéből Lévai Zoltánt

Az MDF országos választmányának elnöke leváltotta a párt budapesti elnöki posztjáról Lévai Zoltánt, akinek párttagságát is megszüntetik.
Lévai Zoltánt azért menesztik, mert a BKV körüli korrupciós ügyek miatt felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást. Makay Zsolt hétfőn közleményben azt közölte az MTI-vel: mivel Lévai Zoltán megszegte az MDF országos választmányának február 19-én hozott határozatát, a továbbiakban nem az MDF budapesti választmányának elnöke, így fővárosi elnöki posztját is elveszti, ezzel egy időben MDF-es tagsága is megszűnik.

Február 19-én az MDF országos választmánya április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogköreit. A választmányi elnök magyarázatként azt írta: mivel az országos választmány (ov) magához vonta a szövetségi politikát érintő kérdéseket, így azt az ov-n kívül senkinek nincs joga felmondani, módosítani. Lévai Zoltán az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében azt írta: felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, mert szerinte egy közös jelöltet is érintő, a BKV-botrányhoz kapcsolódó hírek kárt okoznak az MDF-nek.

Az MTI BKV-s forrásból pénteken úgy értesült, hogy munkakör nélkül foglalkoztathatták a közlekedési vállalatnál Boruzs András SZDSZ-es újpesti önkormányzati képviselőt, az SZDSZ fővárosi elnökét, az MDF országgyűlési képviselőjelöltjét. Az egyik könyvvizsgáló cég BKV-t vizsgáló jelentésében rámutatott arra, hogy Boruzs András munkakör hozzárendelése nélkül szerepel az állományi listában, a társaság belső levelezési rendszerében azonban nem szerepel munkahelyi elérhetőséggel, és a munkaügyi szerződésében HR-tanácsadó szerepelt.

Lévai Zoltán hétfőn azt közölte: a párt fővárosi szövetsége az SZDSZ-szel tovább nem tartható fent, azonnali hatállyal felmondottnak tekinti a liberális párttal kötött megállapodást. Mint írta, meggyőződött arról, hogy az MDF országos választmánya alapszabály-ellenesen vonta el a fővárosi testület döntési jogkörét.

Véleménye szerint ezeket a tevékenységeket a párt elnöksége nem láthatja el, hiszen az operatív munka sikeréhez a "terepismeret" elengedhetetlen. "Ennek következtében megállapítható, hogy az általunk vállalt feladatokat ellátni nem tudjuk, a további értelmetlen, a tagság akaratával és a testület döntéseivel szembemenő központi utasításokat pedig nem kívánjuk végrehajtani és végrehajtatni" - fogalmaz Lévai Zoltán.

Az ügy előzménye, hogy MDF budapesti választmányának 13 tagja Lévai Zoltánt egyszer már leváltotta elnöki posztjáról még februárban, mert szerintük nem megfelelően képviselte a budapesti MDF szervezetek érdekeit, a fővárosi lista jelöltjeit nem ismertette, a választmány azt soha nem szavazhatta meg, a jelölő szervezetek többségének jogát elvonta, kötelező egyeztetések nem voltak.

A pártvezetés szabálytalannak tartotta és nem fogadta el a Lévai visszahívásáról született határozatot, február 19-én pedig az MDF országos választmánya április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogköreit.

Olvasóink írták

 • 20. poto 2010. március 12. 14:23
  „Ezt a kamu dumát.”
 • 19. jánosi 2010. március 09. 19:28
  „18.
  Kivételesen egyetértek : ennek az mdfszdsz -nek semmi helye a közéletben !”
 • 18. t-a-ibi 2010. március 09. 19:22
  „Isten nem ver bottal - nem indulhat az MDF a választáson?

  Körmeit rágja idegességében Dávid Ibolya, aki arra vár, hogy az OVB utólag engedélyezze a névváltoztatást MDF-SZDSZ-ről MDF-re.
  A törvény szerint utólag nem lehet nevet változtatni, de láttunk mi már karón varjút...
  Ahhoz, hogy egy párt listát állítson, a terület/megye választókörzeteinek legalább egynegyedében össze kell gyűjteni a 750 ajánlószelvényt. Budapesten 32 választókörzet van, ebből tehát nyolcban kellene produkálnia az MDF-nek, ám a választókerületetek legnagyobb részében az MDF-SZDSZ szövetség nevében gyűjtötték/vásárolták a cédulákat. Ha Budapesten nem sikerül listát állítaniuk, akkor minden reményük elúszott: egyéniben aligha fognak parlamenti mandátumot szerezni...
  Az MDF az SZDSZ hátán próbált bejutni a parlamentbe: közösen szedték a kopogtató cédulákat, hogy aztán majd utólag nevet változtassanak, és az MDF saját listát állíthasson. Ám arra nem számítottak, hogy az OVB nem adja be a derekát.
  Reméljük, az OVB ezúttal is olyan következetesen ragaszkodik majd a szabályokhoz, mint tették ezt korábban is, és nem engednek majd a Bokros-Retkes-ibolyás politikai maffiózóknak.”
 • 17. jánosi 2010. március 09. 16:27
  „Miért baj ha kanos a Gábor ? ezért zárták ki a Lévait ? csapongtok ..............”
 • 16. ggg 2010. március 09. 13:20
  „jörg!
  látom te tényleg mindent beveszel...
  akkor hajrá!!!
  @@@”
 • 15. IV.Béla 2010. március 09. 11:27
  „Grat jörg!
  Te aztán tényleg okos vagy. Egy amatőr hacker "feltör" egy origo, vagyis T-Online tulajdonban lévő honlapot, és mit ad Isten, pont Vona fiókját. :)
  Na, megyek, regisztrálok én is egy kamu néven (asszem Kiss Rozália helyett az Orbán Viktort választom), aztán onnan majd írok túrósfagyis üziket különféle kis tizenéves emós ribinek. Utána pedig galád módon feltöröm a saját fiókomat, és elhíresztelem, hogy Viktor igazából nem más, mint a PedoMaci!! Te meg persze elhiszed majd.”
 • 14. Zotya13 2010. március 09. 11:18
  „Azt jónapot!
  Mondta Dávid Ibolyka!”
 • 13. jörg 2010. március 09. 10:13
  „ggg

  variációk egy témára....
  ez itt Pogácsás Mariann ......

  de ciki, egx pogácsa lady már volt, az mszp-s pogácsazabálós mineszternője..... most itt egy jobbikos pogácsa -lady.... MUHAHA”
 • 12. jörg 2010. március 09. 10:09
  „ggg

  http://jobbik.eu5.org/?id=1
  http://jobbik.eu5.org/?id=11

  ezt vedd be ggg!
  Most jön a HÚSZ ÉVET A HÚSZ ÉVÉRT program..... Vona úr is megtapasztalhatja, milyen a húsz éve tartó folyamatos rágalmzás, lejáratás.... lehet még 19 évig bírnI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. ggg 2010. március 09. 09:28
  „jörg
  te mindent beveszel???”
 • 10. mc 2010. március 09. 09:07
  „6. Primax 2010.03.08. 22:24
  #2 !
  Antall József...

  Igazad van. Már csak a múltidő miatt is két L”
 • 9. jörg 2010. március 09. 09:03
  „MINDEZ SEMMI!!!!!!!!!!!!!!!

  A Jobbik erkölcse, avagy Vona Gábor kettős élete....
  Házasságtörés vagy keresztény családmodellll......
  avagy
  "Nem bírok magammal, teljesen felizgattál...."

  http://www.magyarhirlap.hu/hatter/vona_gabor_kettos_elete.html
  illetve
  http://jobbik.eu5.org/

  Szebb Jövőt Gábor!”
 • 8. ggg 2010. március 09. 08:24
  „antall józsefet nem kell nagyon sajnálni. az, ami ma itt van az ő öröksége is...komcsik futni hagyása, "mit tehetünk a zsidókért?", megszállt területek újbóli veszni hagyása, államadósság kifizetése...”
 • 7. FREDDY/S 2010. március 09. 05:37
  „Sok hűhó a semmiért, nemde...”
 • 6. Primax 2010. március 08. 22:24
  „#2 !
  Antall József...”
 • 5. Goldmund 2010. március 08. 22:09
  „Ez a párt likvidálja magát még azelőtt, hogy a választók tennék vele ezt.”
 • 4. Csetneky 2010. március 08. 21:17
  „Ibolya, Ibolya, nem lesz ebből mentelmi jog.”
 • 3. adalfold 2010. március 08. 21:10
  „NA EVA. ENNYIT A TE MDF-ED DEMOKRATIKUSSÁGÁRÓL!”
 • 2. mc 2010. március 08. 20:54
  „Szegény Antal József.

  Biztos nem büszke Ibolykára, meg a szoknyája alá férő pártjára.”
 • 1. jánosi 2010. március 08. 20:36
  „Ez az utolsó tánc
  Aztán mindennek vége ..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Fidesz kontra Városi Tükör

A Fidesz győri szervezete szerint ez már a "legalsó szint". A Városi tükör szerint jogi úton is… Tovább olvasom