Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Kránitz László: a Fidesz kibabrált a nyugdíjasokkal

Az MSZP szerint nyugdíjkatasztrófát jelentene a Fidesz által preferált svéd modell bevezetése.

Az MSZP szerint nyugdíjkatasztrófát jelentene a Fidesz által preferált svéd modell bevezetése. Erről szerdai, győri sajtótájékoztatóján beszélt Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő, megyei pártelnök-helyettes.

A politikus közölte: az MSZP a jelenlegi nyugellátási rendszer fenntartását támogatja. Közlése szerint a svéd modell érvénybe lépése esetén 10-15 százalékkal csökkennének a nyugdíjak.

Mint mondta, "a nyugdíjasok mindig akkor jártak és járnak jól, ha a szocialisták kormányozzák az országot", kormányon a Fidesz "elég komolyan kibabrált" a nyugdíjasokkal, amikor 20 helyett 9-10 százalékos emelést hajtott végre, azt is differenciáltan.

Az ellenzéki párt által támogatott rendszerben - amelynek bevezetését több KDNP-s politikus már 2007-ben javasolta - az ellátáshoz szükséges szolgálati évek számának emelése miatt a férfiak hetvenéves korukban vonulhatnának nyugdíjba, miközben napjainkban Magyarországon várhatóan éppen ennyi ideig él egy férfi - hangoztatta.

Kránitz László szerint a Fidesznek nincsen erkölcsi alapja a 13. havi nyugdíj elvonásával érvelni, hiszen e juttatás bevezetését sem támogatta a párt.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Baradlay 2010. április 17. 01:28
  „Kranitz a zsido!!!!!! Veri a nyalat a habokra! Kussssssssss!”
 • 29. lótusz 2010. április 16. 18:21
  „moderálva”
 • 28. lótusz 2010. április 16. 18:07
  „moderálva”
 • 27. t-a-ibi 2010. január 23. 00:21
  „Emlékezet kihagyásos elvtárs a maszop hány évben határozta meg a nyugdíjkorhatárt? -65!

  Miért is lett 65, mert 60-felett majd elkezdenek betegeskedni az emberek, mire elérik a 65-évet, ellehet temetni őket.
  A libsi-zsidó befektető meg dörzsöli a markát és elteszi a nyugdíjat, amit a befizető már nem élvezhet.
  Mindenben a pénz- a pénz.
  Így 65-év felett a munka nem tesz szabaddá,- hanem eltemet! -hiszen ezt jól tudják.”
 • 26. béka6 2010. január 21. 22:52
  „2. Csetneky!
  Nem tudom ki itt a nem normális... De kezdjük az elején!
  Te azt kérdezed: "Ki nyúlta le a 13. havi nyugdíjat? A Te válaszod: MSZP. Az én válaszom: Nem lenyúlta, hanem felfüggesztette. Én azt kérdezném: Ki vezette be a 13. havi nyugdíjat? Az én válaszom: MSZP! A te válaszod, biztos valami más. De a tények engem igazolnak. Ki az aki nem szavazta meg a 13. havi nyugdíjat? a válasz: Fidesz. És végül ki az, aki ezen az átmeneti elvonáson a legjobban fel van háborodva? Persze, hogy a Fidesz.
  Kicsit szánalmas...”
 • 25. reális 2010. január 21. 12:19
  „hajracsorna, tájékozatlan,fröcsögő, rosszindulattal tele ember vagy! Kránitz László már rég képviselő volt, szerette volna megajándékozni ídőseknapján a szépkorúakat,de ahozzád hasonló mentalítású gonosz ember mint III/III -as hamisan tájékoztatta a társaidat. Tényeket elferdítve!”
 • 24. elemér 2010. január 20. 15:58
  „Mindenféle problémák vannak ott. Amerikában a kinaiak financirozzák a nyugdijat és cserében nekünk dolgoznak. Ez egy ésszerübb megoldás.”
 • 23. fcsopron60 2010. január 20. 15:19
  „Kránitz Te igen H...lye!!
  Ti mit tettetek ?
  Kiraboltátok az egész OrszágoTT”
 • 22. Kikelet 2010. január 20. 14:44
  „A lengyelek 2010 január 1.-től felére csökkentették a volt szoci funkcionárusok nyugdíját - valahol nekünk is így kéne kezdeni a nyugdíjreformot!
  Abnormális dolog, hogy a volt BM dolgozók 40 évesen elmennek nyugdíjba! Valljuk meg az őszintét! Mit csináltak a határőrök???? Főleg a tiszti állomány! Ott lógtak ahol tudtak! Ilyen alapon az ápolónőket 30 évesen le kéne nyugdíjazni!
  Nem irigylem tőlük, de legalább ne okoskodjanak! Ismerek olyan BM nyugdíjasokat akik a 180.000.- nyugdíj mellé még 100.000.- at megkeresnek és még jár a szájuk is, hogy régen milyen jó volt!
  A rokkantnyugdíjasokat is felül kéne vizsgálni! Aki beteg, azt illesse meg a tisztességes nyugdíj, de aki rokkant az ne dolgozzon ács mellett feketén! (ilyet is ismerek)
  Az se sírjon aki életében nem dolgozott!
  Az se sírjon, aki 10 évig maszekolt és jól élt, de járulékot nem fizetett!
  A Fidesz pedig akkor nyerne legjobban, ha csöndbe maradna!
  Az MSZP pedig azért maradjon csöndbe, mert nincs semmi jogalapja jártatni a száját!
  A Kránitz úr pedig arról meséljen, hogy jó tíz év alatt hogyan lehet felkerülni a Jerevánról a Lőwérekbe. Hogyan lehet betársulni benzinkút üzemeltetésbe. Hogyan lehet megoldani, hogy 15 milliós autóval járjak, de ne legyen a nevemen? Dolgozni nem igazán szerető raktárosból hogyan lehet parlamenti képviselő lenni?”
 • 21. akinemfél 2010. január 20. 14:14
  „Majd jon Jobbik és rendet csinál ! Hétszer akkora hivatásos hadsereget ígér a Jobbik mint amekkora Rákosinak volt az otvenes években,30 új Gripen vadászgépet veszunk,ami minden magyar állampolgártol elvesz 35ooo forintot fejenként,a nyugdíjasokat is beleszámítva,állami támogatással fog mukodni az onkéntes katonai szervezet a Magyar Nemzeti Gárda,a 72 ezer hivatásos katona mellé újra bevezetik a sorkatonai szolgálatot,a gazdaság keleti orientáciot kap,mert kilépunk az Europai Uniobol,ha nem fogadják el,hogy a magyar foldet nem vehetik meg kulfoldiek... Olvassátok a www.jobbik.hu-n a Jobbik programját !
  Szerintetek mennyi lesz a nyugdíj,ha a Jobbik megvalosítja a programját ? Szerintem tobb mint egymillio forint havonta ! (Csak az nem fog érni egy eurot sem.)”
 • 20. galamblelkü 2010. január 20. 14:10
  „Kránitz végrehajtotta a feladatot amit a hazugság és a manipuláció mesterei kitaláltak.Fogalma sincs arról a rendszerről amit papagáj módjára ócsáról.Pedig Urak és Elvtársak az érdekünk az lenne ha közösen megcsinálnánk a magyar modelt és azt csak ugy lehet ha beszélünk róla.Egyébként a 2010-es költségvetésből már hiányzik az a bizonyos 600 milliárd.Egyetértek azzal aki a félrevezetést keményen büntetné.”
 • 19. llaci63 2010. január 20. 14:07
  „"Ha a svéd modellt alkalmaznák, az azt jelentené, hogy a nyugdíjakat a gazdaság állapotához igazítanák, és kizárólag abból fizetnék az ellátást, amit a munkavállalók befizettek. Így - a mai demográfiai és munkaerő-piaci helyzettel számolva - kevesebb pénz jutna a kifizetésekre. A rendszer ugyan munkára ösztönöz, de nem ad választ például a legális munkából kiesettek, vagy a megváltozott munkaképességűek problémájára.

  Óriási társadalmi és politikai feszültségek veszélyét hordozza az a koncepció, amellyel a Fidesz átalakítaná az állami nyugdíjrendszert. Az úgynevezett svéd modell alkalmaznák: a mainál 10-20 százalékkal kisebb nyugdíjat kapna egy idős ember, akinek akár 70 éves koráig kellene ezért dolgoznia. A ,,svéd rendszer" ugyanakkor nem szorul az adófizetők évi több százmilliárd forintjára, és kisebb teret ad a politikai manipulációknak is."”
 • 18. f.varga 2010. január 20. 14:04
  „Kedves Kránitz elvtárs ! Talán okosabb lenni hallgatnia, de azt aztán nagyon sokáig, mert a nyugdíjasok egy része nem felejti el az MSZP ámokfutását, a másik részének meg már úgyis mintegy, azért szavaznak majd a Jobbik nevű pártra!”
 • 17. Patriot 2010. január 20. 14:01
  „Orosházán a szocialista szavazatvásárlók már üdülési csekket ígérnek a nyugdíjasoknak, amit a helyi szervezetnél aláírás után kapnak kézhez az érdeklődők.”
 • 16. 13.István 2010. január 20. 13:49
  „A Sváci indexállást ki is törölte el ezt meg még ki felejtettem??”
 • 15. 13.István 2010. január 20. 13:47
  „Ezek már a Kádárnak is HAZUDTAK ?Ha meg nem ,akkor most miért állunk itt???
  Ez ép olyan mint a 23 milló Román, aki elveszi majd a nyugdíjat !! Kovács L.
  Egész Romániának ide kellett volna jönni ! Megint meg akarják venni a nyugdíjjasokat meg a kisebbsséget
  mint 2002-ben meg 2006-ban . Ez megy oszd meg és uralkodj !Egyet ne felejtsen senki MAGASAN RÖPÜL A
  DARU ,DE DÖGLENI LESZÁLL!!
  Gratula K. et.”
 • 14. load 2010. január 20. 13:43
  „Az MDF is felvállalta a skandináv nyugdíj modellt.
  Aki képes végig gondolni a magyarországi nyugdíj-rendszer jövőjét, nem is dönthet másképp.
  A Bajnai-kormány nyugdíj-törvény módosítása is egy ez irányban tett lépés volt (svájci indexálás helyett infláció követő nyugdíj emelések).
  Abba kellene hagyni a riogatást, egymás szapulását és felelősen 10-20 évre előre gondolkodni.
  A nyugdíjasoknak meg kell magyarázni, hogy jobb a kicsi, de biztos, mint a nagyobb, de bizonytalan, vagy a semmi.”
 • 13. llaci63 2010. január 20. 13:29
  „pancser!
  Ha jól tudom a mostani nyugdíjasokat annyiban érintené, hogy megszűnne a nyugdijak állami kiegészitése, ezáltal csökkenne! Ha rosszul tudom majd valaki úgyis kijavít!”
 • 12. soproni 2010. január 20. 13:28
  „Kránitz úr! Az igazságot szivesebben hallanám......kik is azok,akik ezzel riogatják a Magyar népet?”
 • 11. Baradlay 2010. január 20. 13:09
  „moderálva”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit akar a Jobbik a gazdasággal?

"A több mint 50 százalékban magyar beszállítótól származó árut feldolgozó, termelő tevékenységet… Tovább olvasom