Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Jogállamiságot és kemény elszámoltatást ígér a Jobbik

A jogállamiság útjára való visszatérésre, valamint a szabadságjogok ellen vétő hivatali és rendőri vezetők kemény elszámoltatására tett ígéretet Gaudi-Nagy Tamás jogász, a Jobbik pénteken, sajtótájékoztatón bemutatott igazságügyi miniszterjelöltje.

A Vona Gábor pártelnök által az igazságügy "iron man-jeként" bemutatott jelölt hangsúlyozta: a jelenlegi "elnyomó" jogalkotásban és jogalkalmazásban kettős mérce figyelhető meg, és a határozott bírálatot megfogalmazó politikai ellenzékkel szemben "folyamatosan bunkósbotként használják a jogot".

Hozzátette: a Jobbik kormányra kerülése esetén közkegyelmi törvényt kezdeményez a "politikai elítélteknek", köztük azoknak, akik "hősies módon kezet mertek emelni" a Szabadság téri "szovjet szörnyemlékműre".

Gaudi-Nagy Tamás úgy fogalmazott, hogy tárcavezetősége esetén a jogalkotás és a jogalkalmazás elválasztását tekinti legfontosabb feladatának, valamint azt, hogy a "jog ne a kifosztás és elnyomás eszköze legyen, hanem a közjót szolgája és biztosítsa a magyar emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos, büszke és boldog életét".

Elmondása szerint hosszú évek óta folytatnak "keresztes hadjáratot az emberjogi válsághelyzet megszűntetése" érdekében, azért, hogy az emberek "megkülönböztetés, bebörtönzés" nélkül gyakorolhassák egyebek mellett gyülekezési és sztrájkjogukat is.

A jogász katasztrofálisnak nevezte az egész igazságügyi rendszer állapotát, úgy vélekedett, hogy a Fővárosi Bíróság a működőképesség határára került. A bírósági eljárásokat radikálisan fel kell gyorsítani, mivel egy bíró 200-300 ügy terhe alatt nyög, amiért "sokszor nem tudnak megfelelni az igazságszolgáltatás követelményeinek" - jelentette ki.

Kiemelte: a fentiekkel párhuzamosan ki fognak térni az 1990-ben elmaradt igazságtételre is, amelynek részeként "felelősségre vonják a felelősöket és jóvátételben részesítik az áldozatokat".

A Jobbik igazságügyi miniszterjelöltje megjegyezte: a közigazgatás jelenleg "ellensége a magyar embereknek", ezért a közigazgatási szervekkel szembeni eljárásokat is le kívánják egyszerűsíteni.

Gaudi-Nagy Tamás kérdésre válaszolva emlékeztetett: a Jobbik - az MSZP-vel és a Fidesszel szemben - nem kíván visszaélni az alkotmányozó hatalommal, hanem egy új alkotmányozási folyamatot kíván elindítani. Ennek részeként az alaptörvény koncepciójáról népszavazást írnának ki, a "történelmi jogfolytonosságot visszaállító" alkotmányt pedig egy nemzetgyűlés fogadná el.

Megjegyezte, az új alkotmányban a politika túlhatalmával szemben létrehoznák a szakmai érdekképviseleti szervként működő és a határon túli magyarokat is képviselő második országgyűlési kamarát.

A Jobbik 2010. február 12-én kezdett árnyékkormány felállításába, aminek részeként korábban két miniszterjelöltjét mutatta be a nyilvánosságnak. A párt a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére Pősze Lajos matematikust, a Szerencsejáték Rt. volt elnök-vezérigazgatóját, míg az egészségügyi tárca vezetésére Gyenes Géza orvost, a Magyar Orvosi Kamara volt főtitkárát szánja.

Olvasóink írták

182 hozzászólás
 • 182. t-a-ibi 2010. március 06. 10:13
  „vigyázat mert összenő!

  Mert az létező veszély, hiszen a Fidesz és az MSZP közeledése és együttműködése a Jobbikkal szemben egyre nyilvánvalóbb, és ma már nem is tagadható.
  - Mert a két párt szorosabbra vont kapcsolata egyáltalán nem az ország és a nemzet érdeke, a célja csupán megakadályozni, hogy az Országgyűlésbe végre bekerüljön egy valóban alulról szerveződő, nemzeti párt, amely megvalósíthatja a valódi rendszerváltozást.

  - A Fidesz és az MSZP gazdasági háttere összenőtt. A korrupciós ügyekben mindenki benne van. Az MSZP és a Fidesz is. Attól félnek, hogy a Jobbik az Országgyűlésbe jutva napvilágra hozza az elmúlt húsz év piszkos ügyeit, amelybe mindkét párt belebukhat.
  - Már korábban is számtalan jele volt a politikai együttműködésüknek. Többször közösen árulták el a nemzeti érdeket: pl. a lisszaboni szerződés 2007 végi közös aláírása olvasatlanul, fordítás nélkül.”
 • 181. lótusz 2010. március 02. 18:22
  „pont ti a ..... mszp és fidesz imádók fecsegtek össze-vissza. az mszp tényleg bűnöző de a jobnbikról csak meséket szőnek.terrorizmust is összemosásnak találták ki hogy eltereljék az emberek figyelmét az ország helyzetéről amit az mszp okozott.tetszik vagy nem nem fér be a nép a fórumokra erősebb minden nap, és sok fideszes aki rájött a fidesz turpisságaira átáll a jobbikhoz.hiába a hamis szöveg, majd dönt a többség. és remélem nem sikerül csalniuk a csalóknak a választáson”
 • 180. vitriol2 2010. március 02. 13:09
  „TEHÁT A "Jogállamiságot és kemény elszámoltatást ígérő" jobbik tavaly a többi szélsőjobbos alakzatokkal"megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait." mivel az egyik DISSZ-vendég a "hidfoglalo" volt, biztos egyeztetettek a jelenlévő szélsőjobbosokkal-köztük VONa-val- az illegalitásban müködö- a vádak szerint- a "hidfoglalo"által irányitott ragyamoknyilai tevékenységéről is?”
 • 179. vitriol2 2010. március 02. 13:00
  „a jobbik a joggállamiságot igy gondolta megoldani.:
  "ezzel a hirrel voltak teli a magyar mediak. 209.juniusában:
  "Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért

  2009. június 14., vasárnap Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. A radikális párt szerint Magyarország ma az 1919-es Tanácsköztársaság szintjére süllyedt, ezért szükséges egy új szövetség létrehozása, amelyet ugyanúgy Szegeden kötöttek meg a nemzeti erők képviselői, mint 90 évvel ezelőtt, amikor létrehozták a Nemzeti Hadsereget.
  ,, Mindenki elfogadta a meghívást, 9 órakor Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. Jelen volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya, Zagyva Gy. Gyula, a HVIM elnöke, Toroczkai László szervező és a HVIM alapítója, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg szóvivője, Budaházy György,... "
  ugye ismerős az a közmondás, hogy "madarat tollárol..."?”
 • 178. vitriol2 2010. március 02. 09:50
  „Töröltetett minden ami "árt" a jogállamiságot HIRDETŐ olyan pártrol ahol az egyik megyei vezetője tisztán a jogállamiság "érdekében" lőszert szállitott a magyaroknyila(sainak)? miért? tényleg az a jogállamiság, ha egy pártnak a tavalyi "együttmüködési" szerződéséről a szélsőjobb különbözö alakulataival kiderül az igazság???? vagyis :
  Tavaly a jobbik és több szélsőjobbos pártképzödmény/szervezet és a "hidfoglalo" együttmüködési szerződést irtak alá, melyet nem hoztak nyilvánosságra, hát most kiderült, hogy kb. mit is tartalmazhatott a "szerzödésük":
  Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnökéről a főügyész az alábbi közleményt adta ki.:
  "... a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta ki a főügyészség a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, amelyeket 2009. április 7-én továbbadott megrendelő társának"”
 • 177. vitriol2 2010. március 02. 06:09
  „és mit is ir a jobbik hivatalos honlapja :
  "Rihó Krisztián is értetlenül áll a történtek előtt. Pont azért vett részt a bicskei Jobbik megalapításában, mert hisz abban, hogy az alkotmányos kereteken belül, a demokratikus normák betartásával is lehet radikálisan változtatni hazánk sanyarú helyzetén."
  tehát érthető: a jobbikoss oldalon az az "alkotmányos" radikális változtatás utja, ha egy terror szervezetnek löszert adunk.tehát a jobbik igy gondolkodik a JOGÁLLAMISÁGROL.”
 • 176. vitriol2 2010. március 02. 06:03
  „175. folytatása:ű
  Tavaly a jobbik és több szélsőjobbos pártképzödmény/szervezet és a "hidfoglalo" együttmüködési szerződést irtak alá, melyet nem hoztak nyilvánosságra, hát most kiderült, hogy kb. mit is tartalmazhatott a "szerzödésük":
  azt amit például egy megyei szintü vezető(Riho) müvelt.”
 • 175. vitriol2 2010. március 02. 05:49
  „a joggállamiság , rend stb pártjárol:

  Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnökéről a főügyész az alábbi közleményt adta ki.:

  "... a terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta ki a főügyészség a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, amelyeket 2009. április 7-én továbbadott megrendelő társának "”
 • 174. lótusz 2010. március 01. 20:37
  „gondolkodj! most az mszp azt a játékot űzi hogy terrorgyanúba akarja keverni a jobbik egyik emberét a hamis hangfelvétellel. ez a játék is a jobbik ellen szól mert úgy félnek az erősödésétől. minden eszközt bevetnek a lopó korrupt politikusok hogy bemocskolják a jobbikot. lásd drasko hamis bombarobbanásos videofelvételét.most meg ez a röhejes hangfelvétel. aki látta észreveszi hogy hazudik a beépített fickó. de a lényeg az ha összejátszana az mszp a jobbikkal miért akarná megakadályozni efféle aljas módszerekkel a parlamentbe jutását netán kormányzásra jutását.a jobbik egy tiszta új erő amely nemzeti érzelmű emberekből jött létre.”
 • 173. jánosi 2010. március 01. 19:45
  „171.-172.
  Hihetetlenül naiv vagy !”
 • 172. lótusz 2010. március 01. 18:53
  „ezt a mesét hogy a jobbikot mszp hozta létre ne vegye be senki.én családomban is voltak komcsik áldozatai. csak nem jobbikra szavaznék ha a sületlen mese igaz lenne.ha valaki többet nézné a jobbikos, vona stb beszédét látszik hogy őszinték.igen, megérezni azt. szívből beszélnek. nem is ismeritek a jobbik esküt. visszahívhatóak, és nem csábulnak el pénznek, más hatalmaknak.csak a nemzetet szolgálják.és miért olyan elképzelhetetlen hogy létrejött egy népből szerveződött párt akinek elege lett a magyar megnyomorításából.innen búcsuzom mert sok a dolgom nem vagyok fizetett provokátor mint egyesek. művelem a magyar földem kertem nem zabálok tescos mocskot.”
 • 171. lótusz 2010. március 01. 18:44
  „ez a legnagyobb baromság hogy a jobbik az mszp érdeke. ezt csurka találta csak ki. akkor most a jobbikot egyszerre szélsőségesnek és baloldali komcsinak is nevezik. mindezt kínjukban teszik. azért hogy aki rájuk akar szavazni bevegye a mesét. de nem megy.tele vannak a lakossági fórumok nem férnek be az emberek a termekbe.érdekes felmérés volt a tv 2-őn. nem szeretem meg nem is hiteles műsorok de röhejes volt. a kispártokra lmp meg cigánypárt mdf, szavaz az sms ezők 62%a . ami fennmaradt azon meg osztozik a többi? hacsak nem a jobbikra gondoltak az sms-ezők.akkor viszont ők a nyerők. vagy a jobbik egyáltalán hova sorolandó. mert az mszp-t veri. tehát 2. nagy párt.ha úgy lesz mint az ep választáskor 5% ból 15 lett most 15-ből 45% is lehet. úton az új erő”
 • 170. jánosi 2010. március 01. 17:05
  „168.
  Nagy betűkkel, nagy marhaságok ! Mi a fenének szövetkezne a fidesz akárkivel, mikor ha semmit
  sem csinál is kényelmes a többsége ! A hatalomból kilódítottak, meg a hatalomba ácsingózók csak
  próbálkozhatnak a keveréssel, április 11. és 25.után meg újra egyesülhetnek !
  Merthogy a jobbik, mdfszdsz csak addig kell a létrehozójának ( mszp ) amíg hasznot hajthat neki ..........”
 • 169. Abrafax 2010. március 01. 12:54
  „168-as .....!
  A Fidesz nem készül koalícióra.
  Nincs rá ugyanis szükége, megvan az egyedüli többsége. Minden más habverés. Lazíthacc, a központ üzenei: elfogytak a bögrék.
  Egyébként attól, hogy felajánlkozik, csak az illetö leányzó erkölcseire lehet következtetni, nem azéra, akinek felajánlotta magát.”
 • 168. adalfold 2010. március 01. 09:35
  „A JOBBIK NEM KÉSZÜL KOALÍCIÓRA A FIDESSZEL. A FIDESZ KÉSZÜL KOALÍCIÓRA AZ MSZPVEL.
  NÉHÁNY MOZZANAT:
  1. MESTERHÁZY ÉS BAJNAI IS KIJELENTI CÉLSZERŰ LENNE EGYÜTTMŰKÖDNIÜK A JOBBIK ELLEN
  2. KÖVÉR LÁSZLÓ ÉS HEGEDŰS ZSUZSA (FIDESZ) IS KIJELENTI A LEGFŐBB ELLENSÉG A JOBBIK, A JOBIKRA SENKI NE SZAVAZZON, AZ MEGBOCSÁJTHATATLAN(BAYER ZSOLTI,FIDESZ PROPAGÁTOR, EX-HORTY FASISZTÁZÓ ,EX-SZDSZES).
  3. MÁRCIUS 15-ÉN VÁRHATÓAN ORBÁN KIJELENTI ,HOGY A FŐ ELLENSÉG A JOBBIK.
  4. AZ ECHO TV ÉS A MAGYAR HÍRLAP DARABONKÉNT RÚGDALJA KI JOBBOLDALI, NEM FIDESZES VAGY ,,ELKÖTELEZETT" ÚJSÁGÍRÓIT, RIPORTEREIT.

  NÉGY TÉNY. HÁRMAT TUDOK IGAZOLNI, 2 IGAZOLT A MÉDIUMOKBÓL, A MÁRCIUS 15-I BESZÉD MEG NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL EZ LESZ.
  TEHÁT A NAGY IGAZSÁGOSZTÓ FIDESZ A ,,KÖZELLENSÉG" ORSZÁGROMBOLÓ, ,,KIÁRUSÍTÓ" MSZP-T INKÁBB TEKINTI DEMOKRÁCIÁBA VALÓNAK MINT A BŰNTELEN, KONZERVATÍV PROGRAMÚ ,NEMZETI RADIKÁLIS JOBBIKOT, MELY A LEGKÉPZETTEBB JELÖLTGÁRDÁT HOZZA, ÉS AZ ÖSSZES PARLAMENTI PÁRTTAL ELLENTÉTBEN TISZTA, SÁRTALAN.
  MORÁL?”
 • 167. load 2010. március 01. 00:37
  „145. Abrafax
  Nem is kell különbséget tenned.
  Az én halottaim a nagyszüleim és az apám.
  Neked őhozzájuk mégis mennyi közöd van?
  Mit gondolsz?”
 • 166. meir 2010. február 28. 21:19
  „161!!
  Hazak Baruch Knesset!!!”
 • 165. Eva- 2010. február 28. 20:09
  „164-hez

  remélhetőleg a normális többség is normális életet akar
  és
  nem udvarában újra állatot tartani, ha falusi
  és nem igen szeretne kényelmi tárgyaitól megválni valami homályos hazafiság nevében

  //tegnap Pataki Attilával készült riportot néztem, aki igencsak jobbos --de az őt körülvevő tárgyak igencsak lakberendező avatott kezét mutatták--nos valahogy így!//”
 • 164. Abrafax 2010. február 28. 19:16
  „163. Phobos
  Majd meglátod, ellenzékből hogyan teheti egy parlamenti párt a "dolgát".
  A Jobbiknak sem jött be a forradalom, meg a királyság mint államforma. És Brüsszelben sem villog nagyon az a három képviselőtök.”
 • 163. Phobos 2010. február 28. 17:34
  „re 155
  Ha a Fidesz tette volna a dolgát, a Jobbik létre sem jött volna !!”
182 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP nem engedi a párt tagjait és a szavazóit zsarolni

Az MSZP szerint a Fidesz két és félmillió embert akar elszámoltatni, akik 2006-ban a szocialistákra… Tovább olvasom