Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Hat-nyolc százalékra számít az LMP

Jövő héten már be tudjuk jelenteni, hogy áll pártunk megyei listája – mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika listavezetője, aki Mosonmagyaróváron lakossági fórumon mutatta be a párt programját és a választókerület jelöltjét, Oross Dánielt.
Lehet más a politika? – kérdeztük elsőként Schiffer Andrástól, a Lehet Más a Politika listavezetőjétől. A politikus elmondta: azért is szerveződött a párt, s vállalták az országos választási küzdelmet, mert hisznek abban, hogy az állampolgárok vissza tudják szerezni az ügyek intézését a politikára telepedett oligarcháktól, azoktól a politikusoktól, akik kitalicskázzák a pénzeket a közkasszákból.

Schiffer András elmondta: február 8-án minden választókerületben sikerült a pártnak jelöltet állítania, főként olyanokat, akik korábban nem politizáltak pártban.

„Azt jósolom, hogy jövő héten már be lehet jelenteni: a mosonmagyaróvári, győri és soproni jelöltjeinknek is összegyűlt az ajánlószelvényük" - hangsúlyozta a listavezető.

A politikus tudatta: 6-8 százalékos eredményre számít, és reméli, hogy több jelöltjük a második fordulóban is megméretteti magát. Az április 11-i választásokon főként azokat az állampolgárokat szeretnék megszólaltatni, akik nemet kívánnak mondani a jelenleg regnáló politikusokra, és alternatívát keresnek, politikai erőt, mely arra törekszik hogy megőrizzük kulturális és természeti örökségünket.

A rendezvényen bemutatták a párt programját, melynek egyik fontos alapeleme az átláthatóságot célzó „Tiszta közélet" program. Ezért többek közt nyilvános kampányszámlát vezetnek, a párt honlapján bárki betekinthet a kiadásokba, bevételekbe. Eddig tízmillió forintot költöttek kampánycélokra.

A fórumon bemutatkozott Oross Dániel, a választókörzet jelöltje is. A 25 éves, mosonmagyaróvári születésű fiatalember politológus végzettségű, a párt alapító tagja.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. antikomcsi 2010. március 07. 20:31
  „t-a-ibi
  Sztem is vérciki, hogy neked és jópár Jobbikosnak mindenről a zsidók jutnak eszébe. Már-már szerelemnek tűnik..”
 • 27. t-a-ibi 2010. március 07. 18:19
  „26. hozzászólás Primax

  ----folyamatosan nem valós dolgokat írogatsz.---na, hülyeséget azt te írogatsz!
  Egyszer illene megcáfolni, amit ide írok.
  Ha valamire azt mondod, hogy nem valós, attól még nem cáfoltad az állítást.
  Olvas és tájékozódj annyit mint én, és cáfolj!
  Tudod, semmi érdekem nincs abban, hogy hazugságot írjak.--ez ilyen egyszerű.
  De kösz az érdeklődést írásaim iránt.”
 • 26. Primax 2010. március 07. 15:46
  „" Hat-nyolc százalékra számít az LMP "
  Kis naívak.
  Más :
  t-a-ibi !
  Te mit kínlódsz folyamatosan Izraellel ?
  Valami komplexusod van ?
  Olvass inkább utána egy-két dolognak, folyamatosan nem valós dolgokat írogatsz.
  Tudod : könyv(ek)ben...
  Nem elégetni, olvasni !”
 • 25. t-a-ibi 2010. március 07. 13:41
  „ha azt akarod, hogy így legyen mint Palesztin földőnn, szavazz ezekre.

  De ha azt akarod, hogy a szülőhazádban szabadon élj!--akkor szavazz a Jobbik Magyarországért Mozgalomra és képviselő jelöltjeire!
  Szavazz a keresztény Magyarország újrateremtésére, a Szent Korona alkotmány visszaállítására, mai viszonyokra megfelelően.

  Catharine Ashton az Európai Unió külügyminisztere március derekán közel-keleti útra indul, amelynek során az évek óta izraeli blokáddal sújtott Gázai övezetbe is szeretne ellátogatni. A zsidók kiéheztetéssel kívánják elkergettetni a számukra kényelmetlen Hamász-kormányt, s ezért a Gázai övezetnek szánt nemzetközi segélyszállítmányokat is igyekeznek visszatartani. Az izraeli külügyminisztérium egyelőre ,,tanulmányozza" Catharine Ashton kérését.
  A Gázai övezet manapság a világ legnagyobb koncentrációs tábora, vagy ha úgy tetszik, börtöne, amelyben a mindössze 360 négyzetkilométeres területen másfél millió palesztinai arab él. Az izraeli hadsereg ezt az országrészt évek óta tengeri, szárazföldi és légi blokád alatt tartja. A nemzetközi cionista zsidó propaganda közben durva hazugságokkal és ferdítésekkel igyekszik elterelni a közvélemény figyelmét arról a tényről, hogy Izrael a Gázai övezet lakosságának kiéheztetésével, az üzemanyag, építőanyag, gyógyszer és élelmiszer tekintélyes részének visszatartásával, tehát mocskos zsarolással kívánja rávenni az ottani palesztin lakosságot az általa törvényesen, demokratikus módon megválasztott Hamász-kormány elkergetésére.”
 • 24. ggg 2010. március 07. 11:29
  „:D:D:D
  szerintem elírták, max 0,6-0,8 % lehet...”
 • 23. mauz 2010. március 07. 10:42
  „Olvassátok el Török Gábor blogját, és megtudjátok, hogy a parlamentbe jutásra az LMP-nek kábé nulla az esélye.

  Nincs meg a szükséges számú jelölés az országos listához, és úgy tűnik, nem is lesz. A három nagy begyűjtötte a begyűjthető ajánlószelvények nagy részét, a maradékot meg nem adják senkinek. Még az MDF is bajban van, nemhogy az LMP. Az LMP-nek nincs egy ismert arca, önmagában jó szöveggel nehéz ma Magyarországon bárkit is meggyőzni.

  Ja, és ők a 2002-es Centrumpárt reinkarnációja (aki aztán visszalépett a második fordulóban az MSZP javára - méghogy "Centrum", haha...”
 • 22. kolombela 2010. március 07. 00:11
  „15. szocdem 2010.03.06. 13:10
  Akkor te a szadesz utódpártja mellett teszed le a voksod. Bármennyire is tagadják, azért ez így van.”
 • 21. kolombela 2010. március 07. 00:08
  „13. jánosi 2010.03.06. 11:10
  Eszmefuttatásod szerint, ha a fidesz alakít kormányt, akkor nem lesz jobbik Magyarország. Azért ez elég elszomorító! Sajnos a fidesz is így gondolja ahogy te.
  A "Jobbik" neve Jobbik Magyarországért mozgalom és nem Jobbik mozgalom, mármint mindenkitől jobbik.”
 • 20. akinemfél 2010. március 06. 21:35
  „Végulis,ha a MIEPnek sikerul országos listát állítania és a Jobbik vezetosége nem zárkozik el még néhány hétig a terrorizmus gyanujával elozetesben levo személyektol,akkor teljesen reális az esély,hogy a MIEP tobb szavazatot fog kapni mint a Jobbik.
  Ki bízná olyan vezetokre az ország irányítását,akik a saját hibájukat ennyire nem képesek elismerni ?
  Surgosen lépni kell a Jobbik vezetoségének,nehogy a választok agyában egybemosodjon a terrorista-gyanus és a Jobbik kifejezés !!! Ha nem,akkor meglepoen nagy bukás lesz a Jobbik-csoda vége.
  Es mi lesz a tábornoki kinevezésemmel a Jobbik Gigantikus Magyar Hadseregében - lásd www.jobbik.hu,hivatalos választási program 70-72.oldala- ??
  Hajrá Jobbik !”
 • 19. szocdem 2010. március 06. 19:08
  „17. Goldmund 2010.03.06. 18:07
  ".....Aki aláírja üresen és odaadja, az pontosan tudja, hogy BÁRKI számára felhasználható a cédulája."

  Idén nagyon sokan úgy adták oda a cédulájukat, hogy az absolute bianco volt..

  Aki az MSZP-re adta az azt hitte hogy az mostmár Mesterházyval télleg baloldali lesz - mert eddig nem volt az, vagy nem is tudta hogy az MSZP nem baloldali. Tévedett, Mesterházy világosan beszélt, neolibsik maradtak, soem fogják visszadni azembereknek azt amit eddig elloptak tőlük a tőke javára.

  Aki a Fidesznek adta az meg azt hitte, hogy van egy titkos terv a Fideszben, ami megmenti az országot, a 700 ezer hitelest a nyomortól, hajléktalanságtól. Tévedtek! Nincs terv, majd a választás után fogja a Fidesz megíratni a gazdasági programját azokkal a neoliberális vállalkozókkal, akik tavaly a megszorításokat kitalálták Bajnailibaszakértőnek.

  Győrben a kopogtatócédulákat úgy szedték be, mint ha szavazatok volnának. A szedők is tévedtek. Nem lesz annyi szavazat mint cédula. Ráadásul egy év mulva minden kezdődik előlről, mert a Fidesz program, tapasztalat, és kellő számú megfelelő képességű szaki nélkül cselekvésképtelen, a gazdaság be fog rogyni. Ez az igazság.”
 • 18. t-a-ibi 2010. március 06. 18:12
  „Kampányol a libsi banda, a multik pénzén -ha így folytatják bevezetik a levegő használatot is.
  Engedményben részesül aki a gyújtogató, kukaburogató grinpiszbe, vagy a leányába a levegő bandába belép, a porul-jártak-átvertek az "elempében" reklamálhatnak

  Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter átvette a Greenpeace Magyarország Egyesület és a Levegő Munkacsoport közös, a használatarányos útdíj bevezetését sürgető petícióját. A tárcavezető elmondta, hogy a szakminisztérium egyetért a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetés mielőbbi bevezetésével. Az alkalmazás szakmai előkészítése folyamatosan, gyors ütemben zajlik.

  Zavarodott csavargok, drogosok.

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 17. Goldmund 2010. március 06. 18:07
  „10. Jerry 2010.03.06. 10:11
  "A valóság egyszerű:a magyar gárda tagjai,fekete melény nélkül szedte a cédulákat a fidesznek mindekitől."

  Ezt nehezen tudom elhinni. Akinek egy csepp esze is van, úgy adja át a kopogtatócédulát, hogy kitölti minimum a párt nevét, aztán max. a jelölt nevét hagyja rá az aktivistára. Vagy kéri, hogy őelőtte írja be, amit kell, és utána fogja ő aláírni. Aki aláírja üresen és odaadja, az pontosan tudja, hogy BÁRKI számára felhasználható a cédulája.”
 • 16. suellen 2010. március 06. 13:22
  „Én meg lottóötösre számítok Hahahaha!”
 • 15. szocdem 2010. március 06. 13:10
  „Inkább az LMP mint a Jobbik.
  De inkább a Jobbik hígitva, mint a vérésbecsület szimplán.
  A leginkább optimális viszont az országnak most a Jobbik- MSZP, vagy a Jobbik-Fidesz összeborulás..”
 • 14. jánosi 2010. március 06. 11:30
  „6 - 8% ! Álom, álom édes álom ! Ébresztő április 11 -én ..................”
 • 13. jánosi 2010. március 06. 11:10
  „Az lesz a jobbik aki több szavazatot kap, ha nem, akkor lesz névváltozás : kevésbé jobbik !”
 • 12. adalfold 2010. március 06. 10:56
  „HAJRÁ JOBBIK!”
 • 11. t-a-ibi 2010. március 06. 10:33
  „3. hozzászólás akinemfél
  Válaszolók mert, egy betegnek illik.
  Ki kell, hogy ábrándítsalak, -nem tudok róla, hogy a Jobbik hadügyminisztériuma foglalkozna "mentálhigiénás" emberek besorozásával, arra ott az egészségügy.

  Úgy-hogy nem tábornok, még csicskás sem lehetsz.”
 • 10. Jerry 2010. március 06. 10:11
  „Nem kell megijedni lmp-től.Tessék kicsit megnézni a párt alapító tagjait.A fidesz-ből mdf-ből jöttek, és céljuk az, hogy meggyengítsék a fidesz ellen szavazók táborát,azzal az igérettel, hogy lehet más a politika,mint ami eddig volt.Mit is takart ez? A valóság egyszerű:a magyar gárda tagjai,fekete melény nélkül szedte a cédulákat a fidesznek mindekitől. Ebből juttattak az lmp-nek, jobbiknak is.Pl volt ahol beszedtek 20.000 db cédulát, amiből a képviselő 1500-at le is adott, a kért dupláját.Hol a többi? Érdekes, hogy az lmp is leadta céduláit, pedig nem voltak kint gyűjteni, és leadta a jobbik is, de továbbra is gyűjtenek,mert még nincs meg a két millió.Érdekes, hogy az lmp elmondja, hogy menyi pénzt költött el, de azt nem árulják el, hogy honnan van a pénz. Támogatóktól,mondják.Ki is a támogatójuk?Az is elgondolkodtató, hogy a pártok már régen túl lépték a megadott kereteket, és még a kampány nagy része hátra van.Persze a pénzekről most sem kell elszámolniuk.Nos,akkor mitől lesz más a politika?Attól, hogy az arcok maradnak,csak a zászlók színe lesz más, és nekünk,adófizetőknek még többe kerül majd.”
 • 9. akinemfél 2010. március 06. 09:53
  „Szerintem nem vagyok egyedul,aki azért támogatja a Jobbikot,mert ilyen álmai vannak. A Jobbik Gigantikus Magyar Hadsereget tervez - www.jobbik.hu - hivatalos választási program 70-72.oldala.
  50.000 panellakás árán surgosen Gripen vadászgépeket veszunk szigorúan hazai karbantartással, tobb százezer tagja lesz a Gárdának és állami támogatásbol lesznek fenntartva, újra kotelezo lesz a sorkatonai szolgálat, hétszer tobb hivatásos katonánk lesz mint Rákosinak volt az otvenes években...
  Kedves Agent ! En csak alkalmazkodom a trendekhez. Tobb száz új tábornikra lesz szukség - luxus irodákkal,
  luxus jármuvekkel, ...........”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: Zsákutca a neoliberális gazdaságpolitika

A neoliberális gazdaságpolitika helyett az adócsökkentés, és a hazai vállalkozások támogatása… Tovább olvasom