Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: újabb sokkoló adatok

A Fidesz szerint az MSZP-kormány gazdaságpolitikájának kudarcát mindennél jobban mutatja, hogy egyre több az állástalan, egyre kevesebb a munkalehetőség.
Czomba Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) - mint írta - "sokkoló" adatai szerint már 660 ezer közelébe emelkedett az állástalanok száma, miközben a munkahelyeké tovább csökkent.

Az ÁFSZ honlapján közölt februári munkaerő-piaci adatokból kiderült, kissé nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma februárban: a hónap végén 659 ezer ember volt, 0,9 százalékkal több mint az előző hónapban, miközben több mint ötezerrel kevesebb új álláshelyet jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken.

Czomba Sándor közölte: a Fidesz lezárja a Gyurcsány-korszakot, a nemzeti ügyek kormánya tíz év alatt egymillió új, legális munkahelyet hoz létre Magyarországon.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. szocdem 2010. március 08. 15:51
  „21. adalfold 2010.03.07. 09:57
  "Ezt Gordon Brown brit miniszterelnök vetette fel. Magyarországon mindkét elképzelést csak a JOBBIK tartja magáénak."

  Az angol munkáspárt az európai neoliberalizmus öregapja volt. T. Blair ezért bukott, és Brown is ezért fog nem soká megbukni (A szocialistákat mindenho la pokolba kívánják a neolibsi politikáért egész európában)
  A "Tobin" adó mellesleg - amit itt hivatkozol- régi felvetése a szocdemeknek, Brown a németektől lopta. A magyar szocdemek 10 éve szorgalmazzák minimum - akkor a Jobbik még pajkos gondolat se volt:))))

  A mentelmi jog eltörlése meg egy vicc. Bolsi vicc, de nyílván zsigerből jön a Jobbiknál az ilyesmi.”
 • 23. Jerry 2010. március 08. 08:05
  „adalfold ,hogyan lehet egyeztetni a jobbik mentelmi jog megszüntetésére vonatkozó elképzelését azzal, hogy budaházynak ajánló szelvényt gyűjtenek,képviselő jelölté tették, hogy mentelmi jogot kapjon, és így ne lehessen elítélni? Ellene köztörvényes cselekmény miatt folyik eljárás.Ha tényleg ártatlan lenne, akkor miért vállalja a jobbik, hogy bíróság elé állítsák,miért próbálja ilyen képmutató módon megmenteni?Gyenge kifogás, hogy nem bíznak a magyar bíróságban egy olyan párttól,mely maga is jogállamiságot hirdet,és figyelmen kívül hagyja pl a gárda feloszlatásáról szóló birói döntést.Ez úgy néz ki, hogy nekik csak az a jogállam, ahol csak nekik van joguk,mindenki más börtönbe kerül.Ez bizony nem demokrácia, hanem diktatúra.Erre utal az is ,hogy ők is 20 évet kérnek a hatalomból,amiért is ugye meg kellene nyerni még néhány választást.Vagy az sem lesz a jobbik alatt? A történelmet ismerve már sok diktátor feltűnt, és eltűnt. Nem akarom felsorolni őket, benne vannak a történelemkönyvben.A jobbik is abban reménykedik, hogy benne lesz/a futottak még kategóriában,mint felejtésre érdemes lábjegyzet/”
 • 22. load 2010. március 07. 17:52
  „21. adalfold
  Ezt a sok eszetlenséget hol kapartad össze?
  "...a mentelmi jog megszűntetésével magasabb szintre érne demokráciánk"
  Igen. A mindenkori ellenzék elhallgattatásának legkézenfekvőbb módja lenne, ha a parlamentben elhangzott bírálat minden esetben a bíróságra juttatná a kritizáló képviselőt.
  Ez valóban a demokrácia csúcsa.
  "... a képviselők visszahívhatóságával kevesebbet mernének tenni az ország ellen, saját érdekükben."
  Ebben az esetben a képviselő semmi mással nem törődne, mint hogy hivatalban maradhasson.
  Döntéseit nem a józan előrelátás, hanem a választóknak tett minden áron való megfelelés befolyásolnák.
  Az ország permanens választási kampányban élne, ráadásul ezeken a választásokon soha nem lenne meg a megfelelő részvételi arány. A választás ilyen módon komolytalanná válna, ami még alacsonyabb részvételt eredményezne és az ország kormányozhatatlanná válna.
  A listán parlamentbe jutott képviselővel mi lenne? Ez is egy érdekes kérdés.
  "globális banki adóval elejét vehetnénk a bankok által kreált és nyereségként lezárt gazdasági válság eredményeinek."
  A globális banki adó összegét a bankok behajtanák a lakosságon.
  Ennyivel emelkednének a banki szolgáltatások árai, valamint a hitelkamatok.
  Gordon Brown meg jobb lenne, ha a 12%-os brit költségvetési hiánnyal foglalkozna!
  Az az ő dolga, nem a bankok csesztetése.
  Jut eszembe!
  Igértél nekem egy tanulmányt Bokros alkalmatlanságáról.
  Már vagy öt napja várom.”
 • 21. adalfold 2010. március 07. 09:57
  „Ne felejtse el, hogy a mentelmi jog megszűntetésével magasabb szintre érne demokráciánk, a képviselők visszahívhatóságával kevesebbet mernének tenni az ország ellen, saját érdekükben. Azt se felejtse el, hogy globális banki adóval elejét vehetnénk a bankok által kreált és nyereségként lezárt gazdasági válság eredményeinek. Ezt Gordon Brown brit miniszterelnök vetette fel. Magyarországon mindkét elképzelést csak a JOBBIK tartja magáénak.
  Van választás, van kiút , mely nem a primitív ígérgetésekről szól már, ősződ politikailag sokat ,,nevelt" az országon, érettebbek lettünk.”
 • 20. jánosi 2010. március 06. 23:15
  „HAJRÁ LEGJOBBIK ! aki nyer majd ...............”
 • 19. adalfold 2010. március 06. 20:04
  „HAJRÁ JOBBIK!”
 • 18. adalfold 2010. március 06. 20:03
  „észhez térhetnél. a jobbikhoz semmi köze direkte az mszpnek. a jobbik a fideszben csalódott, agilis, értelmiségi populista dolgoknak nem bedőlő, változást akaró emberekből áll.
  megnyugodhatsz, szerintem is fidesz kormány lesz. és örülök is neki. de látni kell,hogy a fidesz számtalanszor cserben hagyta a gyurcsány korszak alatt a nemzetet.
  erdélyi autonómia ügye,lisszaboni szerződés,,,majd megbuknak" mondogatása,parlamentbe alig járás,
  LIKUDDALl való szövetkezés (emlékezz likud az az izraeli a párt, amely kijelentette magyarország felvásárlását és a leghevesebben támadja a palesztinokat).
  és a non plusz ultra: azokat a fidesz gyűlést néző polgárokat akiket okt 23-án rohamban leütöttek a rendőrök nem a fidesz, hanem a jobbik jogvédői védenek a bíróságon. a fidesz még parlamenti bizottságot sem hozott létre az ügy kivizsgálására. ennyit a számonkéréséről.
  a jobbikot ismerem, a vezetőinek egy részét is. semmi köze a szélsőséghez, gyűlölik , mert új, népi és irdatlan erős ahhoz képest”
 • 17. adalfold 2010. március 06. 19:25
  „"Lanczendorfer Erzsébet Esztergomban.
  A képviselőnő közben olyannyira belelovallta magát mondandójába, hogy lezárásképpen nagy hévvel kijelentette: "keresztény hitvalló ember nem szavazhat a FIDESZRE!". (Hangfelvétel itt.)

  Kövér László válaszai ugyan ott.

  - Ha egy párt ellenzékben van, mint ahogy a Fidesz volt, úgy a Lisszaboni Szerződés parlamenti elfogadásakor, mint az európai csatlakozás ratifikációjakor Románia csatlakozásával kapcsolatban, akkor el kell gondolkodnia arról, hogy a szavazatának van-e a szimbolikus jelentőségen túlmenő súlya vagy sem. És miután mindkét szerződésről feles törvénnyel tudott az SZDSZ és az MSZP szavazni, ezért tehát a mi szavazatunknak csak szimbolikus jelentősége volt. (...) Teljesen mindegy, hogy mit gondoltunk volna, akkor is elfogadták volna.
  .
  T. Kövér László képviselő úr! Tájékoztatom, hogy Önök végzetes tévedésben voltak és vannak, mert a Lisszaboni Szerződés elfogadásához 2/3-os többség szükségeltetett!
  (T4678 Az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló Lisszaboni Szerződés kihirdetéséről, hivatkozás itt.)"”
 • 16. Jerry 2010. március 06. 14:06
  „Keleti irányba nyitna a Jobbik

  2010. március 05. 14:15

  Gyöngyösi Márton, a párt külügyi és külgazdasági miniszterjelöltje "testvéri" kötelékeken alapuló, Kína, Oroszország, Kazahsztán, Törökország és az arab világ felé nyitó külpolitikát ígért

  Nemzeti érdekű és keleti "testvéri" kötelékeken alapuló külpolitikát ígért pártja nevében a Jobbik pénteken bemutatott külügyi és külgazdasági miniszterjelöltje.

  Gyöngyösi Márton a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: "a külpolitika akkor a legsikeresebb, ha nem pillanatnyi taktika határozza meg az irányát, hanem a testvéri kötelékek".

  Hozzátette: az új keleti külpolitika irányát Kína, Oroszország, Kazahsztán, és Törökország határozná meg, de a Jobbik az arab világ felé való nyitást is nagyon fontosnak tartja.

  A Jobbik a Lisszaboni Szerződés és Magyarország kapcsolatának radikális újragondolását is tervezi parlamentbe kerülése esetén, mivel az európai dokumentum magyarországi aláírása "teljes mértékben antidemokratikus volt" - közölte Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje.”
 • 15. szocdem 2010. március 06. 12:36
  „Segítség!

  A kormány vállakozni fog az adófizetők pénzéből......különben hogy is lesz egy millió új munkahely???

  Ekkora zablatyot már régen etettek meg a néppel, ha jól emlékszem épp a Kádárék voltak kik kitalálták a vállalkozó kormányt...”
 • 14. t-a-ibi 2010. március 06. 11:57
  „A fityesz megmondó embere, --avagy kit is utálnak a haverok?
  Érdemes elolvasni.
  "Hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától?" - Lenhardt Balázs válasza Bayer Zsoltnak
  <moderálva>

  Fityesz és a munkahalyek?
  Miközben a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya felelőtlenül és tömegbázis nélkül próbálja tagjait felelős politikusokként feltüntetni, a választási kampány most kezd csak egyre színesebbé válni. Mesterházy Attila az MSZP kormányfő-jelöltje máris beígért a Fidesznek. Mivel Bajnaitól tudjuk, hogy Orbán Viktor is és Mesterházy is demokraták, kutya kötelességük tehát összefogni a ,,gaz, bitang, szélsőséges, szélsőjobboldali" Vona Gábor ellen, mert Vona és pártja bizony nem demokrata.
  Ezt a mocskos gazemberséget!"Demokratáink" összefognak a "szélsőségek" ellen, ---de ki a demokrata, azt majd ők eldöntik.

  Ha ezt akarod, szavazz rájuk!

  De ha magyarként akarsz élni szülőföldeden, akkor szavazz a Jobbikra és jelöltjeire.
  Újra szabad és keresztény lesz hazánk, e gyönyörű Kárpát-medence, --Magyarország!”
 • 13. jánosi 2010. március 06. 11:48
  „12.
  Egy kicsit körülnéztem .......... és itt is megtaláltam ezt a szöveget.
  Ezért itt is megkérdezem : mit szól ehhez az USA, Észak-Korea, Oszama Bin Láden ? Mert tuti, hogy
  ők is benne vannak a szegény szocik megbuktatásában ................”
 • 12. Jerry 2010. március 06. 09:11
  „egy kicsit körül néztem a pártok háza táján,és elgondolkodtató dolgokra bukkantam.Ilyen pl az is, hogy a fidesz mindenki előtt bejelenti a gázáremelést,hogy a kormány megint gázáremelésre kényszerül.A kormány tagadja, tagadja, de aztán csak emelni kényszerül.Aztán kiderült, hogy a fideszt és a jobbikot orosz, ukrán pénzek támogatják.Ezért mondja vona, hogy nyitni kell az orosz piac felé, és ki kell küldeni a többségében nyugati mujltiakt az országból,vagy jól megadóztatni.Aztán kiderült, hogy a gáz hazánkba ukrajnán keresztül az oroszoktól jön,mint a kampánytámogató pénz is. Na nézzük csak,aha fidesz jobbik kormány lesz, akkor kis hazánk nyit keletre,ami jó üzlet az oroszoknak.Ebbe belefér egy fax a fidesz részéról, hogy kérjenek egy kis gázáremelést,amit ugye ki kell fizetni az országnak, pontosabban a lakosságnak,nekünk.Ennek bizonyos részét vissza utalják a fidesznek,jobbiknak kampányra, hogy megnyerje a választást. Az mszp tehetetlen /mint mindig/ és az egészet ráterheli a lakosságra, hivatkozva a gazdasági helyzetre.Talán egy jobb, tényleg szakértő és nem libanevelő kormányzással ezt elkerülhettük volna.De hát az a kormány,ahol egy 26 éves emberke titokvédelmi miniszter lehet, attól nemlehet sok jót várni.Attól sem ahol,dtomipintérmatolcsivargapokornikövér nevekből áll majd a kabinet.”
 • 11. Eva- 2010. március 06. 09:01
  „Ma mondta bajnai:
  "Az új kormány sem kérhet mozgásteret az IMF-től osztogatáshoz. Még két ok van, amiért Magyarország számára nincs más út. Az egyik: az elmúlt húsz évben soha nem volt olyan rövid a távolság egy ostoba politikusi kijelentés és az emberek zsebe között, mint most. Egyetlen rossz döntés vagy mondat olyan forintgyengülést okozhat, ami már a következő hónapban megemeli az egymillió-hétszázezer devizahiteles család törlesztőrészletét. A másik: a válságban azt tanultuk meg, hogy a biztonságot az euró hozhatja meg hazánknak. Márpedig a közös európai valuta 2014-re bevezethető, ha tartjuk a mai irányt, megéri tehát fegyelmezettnek lenni a következő években."

  8-hoz

  az adat nem pontos: évente 240 000 keletkezik és sok meg is szűnik.
  Ha Matolcsi féle elképzelés szerint az eus infrastruktúra fejlesztésre adott pénzekből a gazdaság kapja egy részét, akkor annak lesz része , ami a veszteség oltárán el is tűnik.--a megszünt nyereséget nem termelő kisvállalkozások között, de a pénzből támogatást kaptak a sikeresség reményében--persze a kliensek

  újabb korrupció lehtőség

  :))”
 • 10. mazsi 2010. március 06. 06:04
  „igérni lehet majd az idő megmutatja igaza lesz-e vinetu lovának, 1000000 munkahely oké de ha minimálbéres lesz akkor menjenek oda ők és a narancszabáló hívei üdv ha-ha-ha-ha.....”
 • 9. load 2010. március 06. 00:42
  „2. jörg
  "gondolom annyit, amennyit az ország valós állapota megenged."
  Ez jó!
  Nagyon jó!!
  Aki egy ilyen kérdésre csak ezt a közhelyet (süket duma) tudja mondani, inkább ne szólaljon meg!
  A hírek természetesen másról is szólnak, mint a gazdasági bűncselekmények, de arról csak te tehetsz, hogy kizárólag ezeket olvasod nagy élvezettel.
  Választások jönnek és ez is a kampány része.
  A választások végeztével ezek a feltupírozott ügyek elülnek és komolyan felvetődnek az olyan kérdések, mint ez:
  A következő évi költségvetés mekkora foglalkoztatás bővüléssel számol?”
 • 8. kolombela 2010. március 06. 00:33
  „3. Eva- 2010.03.05. 19:31
  Ha már a felejtésről van szó. A ballibsi bagázs, amultikat méltatva egyfolytában azt szajkózza. hogy a multik kb.600 ezer új munkahelyet hoztak létre. Ez így is van. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ezalatt az idő alatt 1,3 milló meglévő munkahely szűnt meg.”
 • 7. Primax 2010. március 05. 23:31
  „"...a nemzeti ügyek kormánya tíz év alatt egymillió új, legális munkahelyet hoz létre Magyarországon."
  Muhaha...
  Amúgy a felcsúti pár napja jelezte :
  "Beszédet" fog intézni népéhez a választások után 1-2 hónappal, amikor már "tisztábban" látják a dolgokat.
  Na, ja, aki 8 évig csak kerülte a munkát, duzzogott, hisztizett, ki-bevonulgatott, nem igazán van tisztában a helyzettel.
  Illetve , dehogyisnem,...csak valamivel meg kell - majd - magyarázni a teljesíthetetlen, mézes-mázas választási ígéreteiket,...pontosabban : azok be nem tartását.
  Majd találnak valami dakota közmondást erre is.
  Osz´t jónapot !”
 • 6. westminster 2010. március 05. 22:08
  „4. hozzászólás Jandex 2010.03.05. 20:28
  ez igen.
  navracsics meg a többi szó.... erre varrjon gombot.

  munkahely csak piaccal bővíthető. anélkül ígérgetni felelőtlenség. legnagyobb piacunkat meg éppen a jobboldal számolta fel a 90-es évek elején. érdekes módon stadler tudott velük üzletelni.”
 • 5. Jerry 2010. március 05. 21:13
  „A lakosság szerint viszont az MSZP-kormány gazdaságpolitikájának kudarcát mindennél jobban mutatja, hogy még mindig van jó pár 100 millió az adófizetők pénzéből,amit a pártok választási kampány címén eltapsolhatnak.Mert ugye senki nem gondolta, hogy a fidesz,mszp vezetés a saját kis vagyonkájából kampányol.Azt viszont nem kétlem,hogy a kampány pénzek nagy része magánvagyonba vándorol. A CM aláírást gyűjt, hogy a pártok ne kaphassanak állami támogatást a közpénzekből,éljenek meg a párttagdíjakból. Mi lett volna, ha a pártok jelöltjeinek magunknak kellett volna a cédulákért rohangászni, és nem fizetett bérencekkel begyűjtetni.Vajon úgy is lett volna 2 millió?a fidesz szidja a kormányt, de mégis elszórja a kormánytól kapott közpénzeket kampányra a hatalomért.Mi lett volna, ha a kormány nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva betiltja a pártkampányok állami finanszírozását,és a kampányra szánt pénzt mondjuk a kórházakra fordítja.szerintem simán nyerte volna a választást, de a fidesz/és az mszp sem/ nem szavazta volna meg.Mert a hatalomért mindent....akár az egészségügyet is feláldoznák, csak ov vagy ma legyen a miniszterelnök.Őket nem a nép, az ország érdekli,csak hogy narancsos vagy szegfűs zászló lengjen az ország felett, még ha romokba is kel dönteni érte. Bár lehet, hogy most árpádsávos lesz, naranccsal a közepén.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai: Állítsák bíróság elé a Magyarok Nyilai tagjait

Lendvai Ildikó azt kérte az ügyészségtől és a bűnüldözési szervektől, tegyenek meg mindent azért,… Tovább olvasom