Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: az MDF megszavazta a második Bokros-csomagot

Amiről már egy évtizede is azt hittük, hogy a múlt része, most ismét fenyegető valósággá vált, megérkezett a második Bokros-csomag.

Ezúttal az MDF ajándékaként, gyurcsányi csomagolásban - közölte a Fidesz az MTI-vel azt követően, hogy az MDF elfogadta a párt programját és jóváhagyta az együttműködést az SZDSZ-szel. Magyarország köszöni, de nem kér a második Bokros-csomagból - olvasható a Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője által jegyzett szombati közleményben.

"Elég a megszorításokból, elég a Gyurcsány- és Bokros-csomagokból!" - zárul a Fidesz reagálása. Az MDF országos választmánya szombaton fogadta el a párt választási programját és hagyta jóvá az SZDSZ-szel való együttműködést.

Makay Zsolt, az országos választmány elnöke az MTI kérdésére elmondta: a választmányi tagok 43 igen, 12 nem és 14 tartózkodás mellett hagyták jóvá a budapesti választmány január 20-i döntését, mely szerint az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával. Bokros Lajos, a párt miniszterelnök jelöltje a sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Olvasóink írták

 • 14. t-a-ibi 2010. február 03. 20:01
  „Ledöbbentő beismerés lenne az elmúlt hosszú éveknek, ha nem lennének képviselők most is!
  És a LIKUDDAL?

  Magyarország újra a becsületes emberek országa lesz - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán Sümegen egy lakossági fórumon. Ehhez nagyon kemény munka szükséges, nem fognak ránk "könnyű örömök várni" - közölte az ellenzéki politikus.”
 • 13. Eva- 2010. január 31. 14:35
  „12-höz

  ez az igazi döbbenet!”
 • 12. gjozsi88 2010. január 31. 09:24
  „ValóSág!
  "Mit gondolsz, hogy áll ez az ország! Árverezés előtt! Ki juttatta ide? Talán a Fidesz! Nem a szoci-libsi barátaitok! "
  Az adósság állomány összetétele a következő:
  A GDP 80%-a az ország adósság állománya, azaz 20 000 milliárd forint!
  Ebből 8 000 milliárd lakossági adósság, zömében merjetek álmodni Fidesz retorika nevében! Ezt nehéz a szocik nyakába varrni, ugyanis ezek magán hitelek! 2001 -ben nem érte el az adat az 1 000 milliárdot, 2002-ben ez 60% ot nött és lett 1560 milliárd, majd ezt növeltük 8 000 milliárdra!
  Ugyanennyi a vállalati adósság állomány is!
  Az állami szektor adósság állománya 4 000 milliárd, melyben benn vannak a pazarló , átalakítani nem engedett ellátó rendszerek ,fideszes önkormányzatok, az uniós támogatások 15-20%-os önrészei is!
  Azaz az adósság állomány legkisebb része köthető a kormányhoz, amit jól jellemez a 3,9%-os hiány!
  Hogy mégis miért érezzük rosszabbanak az életet?
  Mert ez a közel 500%-os lakossági adósság növekedéssel szemben eltörpül az elmúlt 8 évben 35%os reálbér növekedés, melyből a világválság hatására 2,4% ot csökkent, azaz összeségében 32,5%-os reálbér növekedés!”
 • 11. ValóSág 2010. január 31. 08:01
  „Sületlen t-a-ibi!
  Mit gondolsz, hogy áll ez az ország! Árverezés előtt! Ki juttatta ide? Talán a Fidesz! Nem a szoci-libsi barátaitok! Azokkal, akiknek el vagyunk adósodva, nem gondolod, hogy egy tárgyalás szintjén kapcsolatot kell tartani? Szereintetek nem! Látjátok ezek vagytok TI. Hőzöngeni, üvöltözni, tele pofával a Orbán Viktort szidni azért, amit nem ő, hanem a ti havarjaitok követttek el. Na ehhez értetek!
  Tudjátok ti egyáltalán, hogy milyen állapotban van az ország? Lélegeztetőgépen van! A lélegeztetőgép másik vége az IMF! Ő tartja életben az országot! Kik az IMF! Hát igen a ....nagytőke! És tárgyalni kell velük! Mert nem Haitiban élünk! De lassan odajutunk! Szükségállapot bevezetőse előtt állunk! Arra vár az IMF! Ezt kell megelőzni. Sajnos az IMF emberei nem bíznak másban csak a szoci-libsi bagázsban!”
 • 10. load 2010. január 30. 21:03
  „9. Patriot
  Bocs, csak most látom, hogy a cikk az Antal-Balogh-Hagyó témáról szól.
  Igaz, hogy ez sem a címéből, sem a tartalmából nem derül ki, de neked biztos igazad van.”
 • 9. Patriot 2010. január 30. 20:29
  „"Itt a Bokros vs. Fideszt kell kommentelni."

  Ne komolytalankodjunk kérem!”
 • 8. t-a-ibi 2010. január 30. 20:18
  „Fidesz: folytatjuk utunkat tel-aviv felé!- zsidó barátainkhoz egyenes az út!

  "Itt az idő": a bankárkaszttal egyeztet Orbán

  Orbán Viktor szombaton nemzetközi befektetői vacsorán vesz részt a svájci Klostersben, ahol magas rangú amerikai és európai gazdasági-politikai vezetőknek ad tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetéről és a hazánk előtt álló kihívásokról - közölte a Fidesz elnöki stábjának vezetője.
  A Fidesz elnöke a nap folyamán megbeszélést folytatott John Lipskyvel, az IMF első vezérigazgató-helyettesével, Angel Gurriával, az OECD főtitkárával, Stanley Fischerrel, az izraeli nemzeti bank elnökével Charles Dallarával, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet igazgatójával, Andrea Orcellel, a Bank of America-Merrill Lynch befektetési igazgatójával, valamint Hans-Ulrich Doeriggel, a Credit Suisse elnökével.
  A megbeszélések azt a célt szolgálták, hogy helyreállítsuk Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyét - ezzel a szánalmas hazugsággal zárul a Szijjártó által jegyzett közlemény.
  (MNO nyomán)”
 • 7. load 2010. január 30. 20:13
  „6. Patriot
  Eltévesztetted a házszámot.
  Itt a Bokros vs. Fideszt kell kommentelni.”
 • 6. Patriot 2010. január 30. 19:53
  „Antal és Balogh terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra!

  Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettesre - értesült az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokból.

  haaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaha! :D:D:D

  Hogy is van ez? Börtön program folytatódik? Szánalmasak vagytok a szétzüllött pártjaitokkal együtt! :)))”
 • 5. load 2010. január 30. 19:39
  „Orbán nem mer kiállni.”
 • 4. 621 2010. január 30. 19:06
  „majomparádé narancsosok!
  Nagy kakiban lettetek volna - tudjátok nem akkor mikor megnyertétek a választásokat, hanem akkor mikor Torgyán 80 képviselői visszaléptetése miatt HATALOMRA kerültetek - szóval baj lett volna nem is kicsi, ha előtte Bokros nem tesz rendet... Miből ment volna a haveroknak a Széchenyi pénz...pl.. Talán megint népszavazni akartok a 14. havi nyugdíjról...???”
 • 3. Eva- 2010. január 30. 18:56
  „hova a csudába érkezett és miféle csomag?

  Ha választást nyeren talán?!

  de ennyire félni egy vitától??!”
 • 2. akinemfél 2010. január 30. 18:56
  „Jandex - Melyik párt szavahiheto ? Amelyik ígéri,hogy újra bevezeti a sorkatonaságot ?”
 • 1. Jandex 2010. január 30. 18:37
  „Héééé.fiúk!
  Elfelejtettétek miből uralkodtatok négy évig?Mennyit is költöttetek belőle Pl:autópálya építésre és hány Km készült el???Azért a pofátlanságnak is van határa!Mi meg már nyögjük azt amiből megint építhettek "labdarugdalásos akadémiát" a vezííírnek!Nem baj jön a torgyánpapa is megint,már csak a keresztapa hiányzik de jönni fog ő is!!!
  Jönne inkább egy szavahihető párt!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták az MDF választási programját

Budapesten a 32 egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak, egy… Tovább olvasom