Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz–KDNP: nyitva az információs pont

A Fidesz–KDNP információs pontot állított fel Győrben, ajánlószelvény-gyűjtőik igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkeznek.

Attól tartanak, nevükkel visszaélve több politikai erő próbál majd kopogtatócédulát szerezni.


Borkai Zsolt, a Fidesz győri elnöke, a megyei 3. számú választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje a keddi sajtótájékoztatón a tiszta választás fontosságát hangsúlyozta. Keddtől a korábban meghirdetett ˝Sportszerű kampány˝ részeként a Fidesz–KDNP választási információs pontot működtet Győrben a megyeháza előtti téren. Itt segítenek az ajánlószelvényekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában, s választási információkat is adnak a betérőknek.

˝Tartani lehet attól, hogy a következő napokban több politikai erő megtévesztéssel igyekszik majd ajánlásokat begyűjteni. Szeretnénk ezeket kiszűrni˝ – mondta Borkai. Szakács Imre, a Fidesz győri alelnöke, a megyei 2. számú választókörzet képviselője és jelöltje hozzátette: kopogtatócédula-gyűjtőik valamennyien igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkeznek. Azt kérte, aki személyesen nem ismeri őket, az kérje, mutassák fel ezeket a dokumentumokat.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. enc 2010. február 12. 15:15
  „A ..ideszes önkormányzatok az egész országban ocsmány (szerintük sportszerű) módon juttatták el az ajánlószelvényeket a postaládákba!Majd még ocsmányabb módon kérik el, szedik össze őket!Valahol fenyegetnek (nyista segély, ha nem adod!), valahol csak simán a jobboldalnak kérik,azt majd leosszák a nekik tetsző kis pártoknak, mint pl: Civil Mozgalom, de attól sem riadnak vissza, hogy cigányokat alkalmaznak a cél érdekében!És ezek után közleményeket jelentetnek meg,hogy aggódnak a gyűjtés tisztaságáért!Mocskosabbak, mint az mszp!
  Jobbikosok!Van már stand Győrben, meg jónéhány gyűjtőpont!Csak biztos helyre adjátok a cédulákat!
  jobbikgyor.hu”
 • 22. t-a-ibi 2010. február 11. 17:21
  „Csalnak- pofáznak az etikáról --és csalnak tovább. -szavaz rájuk ha ezt akarod!

  Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője a városházán lévő irodája címét adta meg kopogtató cédula-leadó helynek egy fizetett hirdetésben. Az 1997. évi C. törvény 29/B § (2) bek. a.), d.) pontjai kimondják, hogy tilos ajánlószelvényt gyűjteni állami és önkormányzati szervek hivatali helységeiben.”
 • 21. load 2010. február 10. 23:45
  „19. akinemfél
  Kubatov nem párt pénztáros, hanem pártigazgató.
  A szervezettségért felel.
  Ahhoz szervező készség kell és nem diploma.”
 • 20. béka6 2010. február 10. 21:23
  „akinemfél!
  (szavaiddal élve:"...mindenki a jobbikra fog szavazni") Ezt erősen kétlem! Sőt biztos vagyok benne! Mekkorát fogsz te koppanni...!!!
  Te komolyan beveszed ezt a szánalmas, mesebeli zagyvaságot?
  Reklámozod ezt a jobbikos programnak nevezett, valahonnan összeollózott szöveget, csak mert ezt hirdették meg programjuknak? Hol érdekli őket szerinted a nők jogai, a családtervezés, meg még sorolhatnám? Egyébként meg milyen jogon, milyen alapon beszélnek ők keresztény etikáról? Fogalmuk nincs, mi az!”
 • 19. akinemfél 2010. február 10. 14:37
  „load !

  Miért bízzák egy ilyen nagy párt pénzugyeit egy ilyen emberre,akinek még diplomája sincsen ?
  Ez akkor hasonlít a Kulcsár ugyhoz ? Neki sincs diplomája.
  Mindjárt visszakérem a Fidesznek kuldott 100.000 forintos adományomat :)”
 • 18. load 2010. február 10. 13:51
  „11. Deir_Yassin
  "Újabb egypárti hazudozó bukott le: Kubatovnak sincs diplomája"

  Bár az, hogy lenne, soha nem állította.
  Szerintem te hazudsz.”
 • 17. akinemfél 2010. február 10. 13:36
  „Kedves Phobos !
  Ugye nem kezded el rogton lejáratni a Jobbik programját azzal,hogy ami oda van írva,azt nem kell
  szoszerint venni,és ugysem fogják megvalosítani ?!
  Akkor inkább olvasd a Népszabadságot !
  Jojjon a Jobbik !”
 • 16. akinemfél 2010. február 10. 13:34
  „Kedves Phobos !
  Ne a kopogtato cédulákért aggodj,hisze ugyi mindenki a Jobbikra fog szavazni :
  A JOBBIK A CSALADTERVEZES SZABADSAGAROL ES A NOK JOGAIROL :
  lásd www.jobbik.hu 2010-es választási program (Radikális változás) 44.oldalán :

  "Az orvosi és a keresztény etika szempontjából is elfogadható
  magzatvédelmi törvényt alkotunk. Egyúttal társadalmi
  programot indítunk a hazánkban a nemzetközi átlagot jócskán meghaladó
  abortuszok okainak feltárására, azok hatékony
  megelőzésére és számának visszaszorítására."

  Az világos,hogy a kereszténység,például a Pápa,tiltja a fogamzásgátlás
  minden formáját. Nem szabad védekezni még a házasságban
  sem,tablettával sem egyéb modon.
  Ezt fogja a Jobbik torvénybe iktatni és radikálisan buntetni a
  megszegoit. Hajrá Jobbik ! Szavazz a Jobbikra !”
 • 15. Phobos 2010. február 10. 13:32
  „re 14
  nem azt olvasom, a máshol volt rá hivatkozva.”
 • 14. akinemfél 2010. február 10. 13:31
  „Na de Phobos ! Te a Népszabadságot,az MSZP napilapját olvasod ! Ejnye-bejnye...
  Olvasd inkább a Jobbik hivatalos választási programját ! www.jobbik.hu Melyik párt tartja annyira fontosnak az ország katonai állammá válását ? Csak a hivatalos programban szereplo 30 Gripen vadászgép
  50.000 azaz otvenezer panellakás árába ! Olvasd a programot,kezdve a 70-72.oldallal :
  "Újra hadrendbe állítjuk a nem katonai indokok miatt kivont T-72-es
  harckocsikat, BMP-ket, önjáró és más tüzérségi eszközöket. A mobilitás és a műszaki lehetőségek növelésére, továbbá a katasztrófa-elhárítási képesség biztosítására az út-,
  híd-, állásépítő, valamint úszó deszant eszközök egy részének újbóli
  hadrendbe állítását tervezzük. Fontosnak tartjuk a légierő hazai kiképzési lehetőségeinek
  kialakítását és a légierő eszközei hazai karbantartásának és javításának megoldását.
  Más gazdasági ágakkal egyeztetve meg kell teremteni a Magyarországon
  is lehetséges hadiipart. A fejlesztés lehetséges változatainak figyelembevételével elérhető
  lenne, hogy a légierő 3-5 éven belül rendelkezzen mintegy 30 db harci repülőgéppel (Gripen, MIG-29) és 24-24 harci-, illetve szállító helikopterrel (MI-8, MI-24D)."
  Ne a Népszabadságot olvasd ! Hajrá Jobbik !”
 • 13. Phobos 2010. február 10. 12:58
  „Fidesz-bűnözés: 287 milliót békávézott (lopott) a narancsos jelölt férje
  A napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje közölte, hogy nem foglalkozott fővárosi tulajdonú cégekkel a BKV tanácsadó cégénél, a Cemi-nél és 2007 őszétől pedig nem vett részt a kft. üzleti tevékenységében, illetve nem kapott tőlük jövedelmet. Ezzel a Népszabadság értesüléseire reagált, s valószínűleg el is várja, hogy elhiggyék neki: semmi köze az egészhez, feleségét pedig csak azért léptették vissza, mert unatkoztak. (Meg hogy strómanok sem léteznek.)
  Orbán azt állította, hogy a munkaviszonya idején "semmilyen formában" nem foglalkozott fővárosi tulajdonban lévő cégekkel vagy bármilyen azokhoz kapcsolódó üggyel, munkaviszonyát pedig 2007. augusztus 31-én megszüntette. Ügyvezető volt 2008 áprilisáig, de tulajdonosi részesedésétől 2008 decemberében megvált - mondta (a szóban forgó megállapodás ráadásul 2007-es - a szerk.).

  Korábban írtuk: A rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban a napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje volt az egyik vezető - olvasható a Népszabadságban.
  A rendőrség a napilapnak megerősítette, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a többi közt vizsgálja a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggel még 2007-ben kötött megállapodást. A cikk szerint a CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott "tanácsaiért" a BKV-tól és a cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak.
  A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Krisztián volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, és a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje - áll a cikkben.
  A Népszabadság információi szerint Orbán Anita hirtelen visszalépése a képviselő-jelöltségtől sokakat meglepett, a fiatal politikusnőt ugyanis a párt egyik komoly reménységeként tartották számon. A Fidesz pár napja közleményben tudatta, hogy mégsem őt indítják a főváros 16. számú választókörzetében, hanem Simicskó Istvánt. A közlemény szerint Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a képviselő-jelöltséget - írja a lap.”
 • 12. reális 2010. február 10. 12:50
  „Gratulálok a szépen és pontosan megtervezett fideszes szórólaphoz,igényes, jó a papir minősége. Atények és a valóság igazolja,sok embernek van sok pénze,hogy ilyen mértékben járult a kampány sikeréhez.”
 • 11. Deir_Yassin 2010. február 10. 11:48
  „Újabb egypárti hazudozó bukott le: Kubatovnak sincs diplomája

  politikus a napilapnak azt mondta: az önéletrajzában nem tüntetett fel egyetemi diplomát, csupán azt jelezte, hogy a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karon műszaki és gépjármű-kárszakértői képzést kapott, arról pedig nem tehet, ha a parlamenti tisztviselők ennek alapján legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet tüntették fel.
  A Népszava az intézménytől megtudta, hogy Kubatov középfokú végzettséget adó tanfolyamot végzett. A napilap szerint az Országgyűlés honlapján felsőfokú végzettségként tüntetik fel a 2006-ban parlamenti mandátumot szerzett Kubatov tanulmányait, ráadásul úgy tűnik, mintha a politikusnak két egyetemi bizonyítványa is lenne.
  A cikk emlékeztetett arra, az elmúlt években több hasonló eset is történt: tavaly novemberben a szocialista Török Zsoltról derült ki, hogy nincs is diplomája. Ő szintén azzal védekezett, valaki elronthatta az Országgyűlés honlapján megtalálható önéletrajzát.
  Juhász Gábor titokminiszter tavaly ősszel ismerte el, hogy nincs egyetemi diplomája, bár az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzban az szerepel, hogy a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán áruforgalmi szakon szerzett oklevelet 1991-ben. A politikus járt erre az egyetemre, de nem adta le szakdolgozatát, államvizsgát sem tett, főiskolai diplomája viszont van.”
 • 10. Deir_Yassin 2010. február 10. 10:04
  „Postaládákat törtek fel a Józsefvárosban

  Bejött az, amitől az adatvédelmi ombudsman tartott: az ajánlószelvényekért megrongáltak sok postaládát Budapesten, pedig csak hétfőn kezdték a kézbesítést.

  Feltört postaládák ügyében nyomoz a rendőrség a főváros VIII. kerületében. Az MTI munkatársa látta, hogy az egyik Köztársaság téri lakóépületben a postaládák felét törték fel ismeretlenek.”
 • 9. Phobos 2010. február 10. 10:01
  „Más pártoknak adhatja át ajánlószelvényeit a Fidesz

  A Fidesz két törvénytelen okból célozta meg a kétmillió ajánlószelvény összeszedését: a 15-szörös mennyiség elgyűjtésével egyrészt megakadályoznák számukra nem kívánatos jelöltek indulását (ezzel megsértve a választási eljárásról szóló törvényt), másrészt a csak személyes adattal kitöltött, de pártnévvel el nem látott kopogtatócédulák átadásával fel is építhetik belőle az ellenségnek tartott pártok rivális jelöltjeit, hogy szavazatokat vonjon el. Erre már több példa volt - írja közleményében Novák Előd Jobbik-alelnök, alább a folytatás.
  A szükséges ajánlószelvények 15-szörösének begyűjtése a Jobbik jogértelmezése szerint önmagában választási törvénysértés: a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvébe ütközik, hiszen a túlgyűjtéssel valójában más jelöltek indulását akarják megakadályozni. És esetleg a ferencvárosi időközi országgyűlési választáshoz hasonlóan fel is építenek belőle olyan fantompártokat, melyek pl. a Jobbiktól visznek el szavazatokat.
  Ferencvárosban a Fidesznek, esetenként pártirodájukban leadott érvényes ajánlószelvények a MIÉP-nél kötöttek ki. Így akartak elvenni egy vagy két százalékot a Jobbiktól, hogy induláshoz segítenek egy halott, konkurens pártot. A rendőrség már 500 embert kihallgatott, és még 300-at tervez; talán a konkrét felelősöket is megtalálják, és börtönbe juttatják. Ezen az időközi választáson a Munkáspárt is úgy adott le 832 érvényes ajánlószelvényt, hogy csak 63, illetve a második fordulóban 48 szavazatot kaptak. Ez is a Fidesz érdeke, vélhetően az ő ajándékuk volt, de ebben nem volt módom vizsgálódni. A rendőrséget viszont kértem erre, s ők a komcsik ajánlószelvényeit is lefoglalták.
  A kopogtatócédulák hamisításának megnehezítése ellenére ez a csalástípus folytatható, ha olyan érvényes ajánlószelvényekhez jut a Fidesz, melyeken nem töltik ki a jelölt vagy a párt nevét. De szúrópróbaszerűen bedobhatunk a Fidesz-irodák postaládáiba ilyet, majd a Jobbik választási bizottsági delegáltjától később megkérhetjük: nézzen utána a nyilvántartásban, végül mely párt adta le azt a sajátjaként! Ha más jelölthöz került, mehet a feljelentés, s a rendőrség lefoglalja az összes szelvényt. A tömeges ellenőrzéshez általában levélben, formanyomtatványon kérnek tanúnyilatkozatokat az ajánlóktól, hogy valójában mely pártnak szánták, hogyan juttatták el kopogtatócédulájukat. A nyomozás eredménye pedig néhány politikusbűnöző számonkérése lehet.”
 • 8. akinemfél 2010. február 10. 09:41
  „A Jobbiknak bárki odaadja a kopogtato cédulát,de ki adná oda a Fidesznek ? Még kotelezo sorkatonai szolgálatot sem ígérnek,mint a Jobbik hivatalos programja www.jobbik.hu Hivatalos választási program 71.oldal :
  "A sorkatonai szolgálat megszüntetésével a fiatalok körében vészesen
  megcsappant a honvédelmi alapismeretekben való tájékozottság. A sorkatonai szolgálat
  megszüntetésekor csak a régi rossz rendszer fenntartása és megszüntetése között lehetett
  választani. Egy megreformált rendszer kialakításának feladatát akkor egyetlen politikai erő
  sem vállalta fel. A Jobbik viszont feladatának tekinti, hogy a magyar ifjúság minél szélesebb köre
  juthasson hozzá azokhoz a honvédelmi alapismeretekhez, amelyek
  révén adott esetben a hazáját, szeretteit vagy saját magát meg tudja védeni."
  Hajrá Jobbik ! Ráfér a kotelezo sorkatonaság a magyar fiukra és lányokra !”
 • 7. Phobos 2010. február 10. 08:42
  „Érdekes dolgok hangzanak el a Zuschlag-perben. Tulajdonképp ugyanazt olvassa fel a bíró az alábbi videóban, amit mi is mondunk. Az ország működése a mutyikból áll.
  Zuschlag szerint, idézzük: ,,Szijjártó sem fehér". Tudjuk, az ifjúkomcsi szerette a zsidóvicceket, ám biztosak vagyunk benne, hogy nem arra célzott az idézett szövegben, miszerint Szijjártó Péter, ..ideszes képviselő cigány lenne. Inkább arra, hogy ő is sáros, mindenki az a Parlamentből és környékéről.
  A Zuschlag-perrel kapcsolatosan már nem is az a kérdésünk, hogy milyen ítélet születik majd, hanem inkább arra lennén kíváncsiak, hogy a ..idesz, lévén, hogy minden valószínűség szerint kormányzásának időszakára nyúlik majd át az ítélethozatal, mit fog tenni? A Jancsika vallomására hivatkozva tovább folytatja-e a nyomozást, és megszavazzák-e Szijjártó mentelmi jogának a visszavonását, vagy annyiban hagyják az egészet.”
 • 6. enc 2010. február 10. 07:12
  „Én meg ezt nyilatkozom: " amitől tartanak a "sportszerű kampány" jegyében, azt pont ők csinálják!!!Zsoltikám nyugodtan szét is tépheti a polóját!"Fidesz-kommandó nem úgy kéri el a kopogtatócédulákat, hogy a Fidesz nevében, hanem úgymond a jobboldalnak
  gyűjtenek, ezzel sok szimpatizáns adja oda nekik a biankó, csak
  személyes adatokkal kitöltött cédulát.”
 • 5. jörg 2010. február 09. 22:09
  „Primax

  Köszi, hogy ilyen szeretettel fogalmaztad meg. "a nagytesó, amint cipeli a hátán..." igaz, a KDNP-t nem kell cipelni, szépen kéz a kézben menetelnek....
  Legalább ezt az egyet hidd el: ebben nincs semmi gyanús, itt nem kell keresgélni semmi után, ez egy nagyon jól működő koalíció.
  Olyan, mint Németországban a CDU és a CSU koaliciója, ott is csak a nagytesó CDU-t nevét említik általában”
 • 4. Patriot 2010. február 09. 21:16
  „Primax, a Kapolyi mszdp nevű tákolmányánál azért nagyobb ismertségnek örvendenek. Arról talán a legelvetemültebb hazugságpárti szavazók sem hallottak, pedig szerves része az mszp-nek.

  Az is lehet, hogy erről még Te sem tudsz! :D”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A választási gyűléseket nem kötelező bejelenteni

A rendőrség szerint a választási gyűléseket nem kötelező bejelenteni, de arról célszerű… Tovább olvasom