Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Debreczeni fellebbez a megsemmisítés miatt

Debreczeni Józsefnek (MDF) meg kell semmisítenie a könyvtárban gyűjtött ajánlásokat.

Debreczeni Józsefnek (MDF) meg kell semmisítenie a könyvtárban gyűjtött ajánlásokat az V. kerületi, belváros-lipótvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) határozata szerint, ugyanis a jogszabály nem engedi, hogy munkahelyen, munkaidőben gyűjtsenek ajánlószelvényt a jelöltek.

A budapesti 7. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság egy magánszemély kifogása alapján foglalkozott Debreczeni József ajánlószelvény-gyűjtésével. A kifogást tevő magánszemély szerint Debreczeni József weboldalán található egy tájékoztatás arról, hol lehet leadni az ajánlószelvényeket Debreczeni Józsefre. A kifogást tevő szerint a felsorolt helyek munkahelyek (könyvesboltok, kávézók), és a tájékoztatón nincs feltüntetve az, hogy a nap mely időpontjában lehet leadni az ajánlószelvényeket.

Ebből a kifogást tevő szerint az következik, hogy nyitvatartási időben is le lehet adni azokat, tehát akkor, amikor az adott helyen munkavégzés folyik. Úgy látja, az ajánlószelvények gyűjtésének ezen módja pedig sérti a választási eljárásról szóló törvényt, és - a jogszabály szerint - az így gyűjtött ajánlások szerinte érvénytelenek.

Az illetékes oevb pénteken hozott határozatában a kifogásnak helyt adott. Megállapította, hogy Debreczeni József megsértette az ajánlószelvények gyűjtésére vonatkozó jogszabályt, és felhívta arra, hogy a jogszabálysértő módszerrel gyűjtött ajánlószelvényeket semmisítse meg, a megsemmisítésről pedig készítsen jegyzőkönyvet.

Határozata indoklásában - amely a www.belvaros-lipotvaros.hu oldalon közzé lett téve - a választási bizottság emlékeztetett rá: a jogszabály szerint "nem gyűjthető ajánlószelvény munkahelyen munkaidőben, vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettség teljesítése közben".

Ez alapján a bizottság megállapította, hogy az ajánlószelvények gyűjtésének ezzel a módjával Debreczeni József megsértette az ajánlás szabályait. Az oevb határozata nem jogerős, az ellen hétfő délután 16 óráig lehet fellebbezni a Fővárosi Választási Bizottságnál.

Fellebbezés

Debreczeni József, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje az V. kerületi, belváros-lipótvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság határozatával ellentétben nem semmisíti meg a kávézókban, könyvesboltokban számára leadott ajánlószelvényeket, és hétfőn 16 óráig fellebbezést nyújt be a Fővárosi Választási Bizottsághoz.

A képviselőjelölt hétfőn az MTI-nek nyilatkozva abszurdnak és képtelennek nevezte a döntést, mivel az országban sok száz hasonló leadóhely működik, például kocsmák, kávézók. Az akció mögött teljes stupiditás vagy pártpolitikai motiváció áll - húzta alá a képviselőjelölt.
Ezért hétfőn 16 óráig, a 7. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság határozatában megjelölt időpontig fellebbezést nyújt be a Fővárosi Választási Bizottsághoz.

Mint az MTI-vel Debreczeni József közölte, biztos benne, hogy másodfokon a számára kedvezően fog ítélni a testület. A politikus nem zárta ki, hogy a fellebbezés elutasítása esetén bírósághoz fordul.
A budapesti 7. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság egy magánszemély kifogása alapján foglalkozott Debreczeni József ajánlószelvény-gyűjtésével. A kifogást tevő magánszemély szerint Debreczeni József weboldalán található egy tájékoztatás arról, hol lehet leadni az ajánlószelvényeket Debreczeni Józsefre. A kifogást tevő szerint a felsorolt helyek munkahelyek (könyvesboltok, kávézók), és a tájékoztatón nincs feltüntetve az, hogy a nap mely időpontjában lehet leadni az ajánlószelvényeket.

A helyi választási bizottság határozatának indoklása szerint a jogszabály nem engedi, hogy munkahelyen, munkaidőben gyűjtsenek ajánlószelvényt a jelöltek.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. oszvald.ferenc 2010. március 01. 20:44
  „Kedves Jánosi,
  a 14. hozzászólásomra nem is reagált - "megint igazam van" (Besenyő M.I.V. István)
  Üdv: OF”
 • 23. load 2010. február 28. 07:47
  „22. jánosi
  Mindjárt más.
  Nem?”
 • 22. jánosi 2010. február 27. 22:21
  „21.
  Így igaz ! Elfogadom : alperesek padja ahol ült.”
 • 21. load 2010. február 27. 19:06
  „20. jánosi
  Igen kedves jánosi,
  Remélem tudsz arról, hogy ez egy egyszerű polgárjogi, magánvádas ügy, ahol felperesről és alperesről beszélünk.
  Vádlottról nem.
  Ergo: Vádlottak padjáról sem.”
 • 20. jánosi 2010. február 27. 11:23
  „18.-19.
  Nos én feltételeztem, hogy az itt kommentelők nem csak szövegelnek, hanem tudják a napi
  történéseket. Debreceni úr egy ( felperes által annak vélt ) rágalmazó cikke miatt ült ott, pedig
  a Gyurcsány könyve miatt ( mint hallgatólagos bűnrészes ) inkább ott lenne a helye. De ez az én
  véleményem, ami nem kell megegyezzen az Önökével.
  Igen Load : ez a mocsok még mindig itt van ! közöttünk ...........”
 • 19. oszvald.ferenc 2010. február 26. 23:31
  „Kedves Jánosi,
  az együgyű-ért elnézését kérem (csak kissé már elegem van a hangulatkeltésből: és ez a hozzászólása nem érdemi volt, hanem hangulatkeltő, ösztönökre ható - ezért írtam együgyűnek), a lényegi részre azonban nem reagált: szóval akkor igazam van.
  Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 18. load 2010. február 26. 22:56
  „Kétszer kimoderáltak azért, mert ezt a mocsok szöveget kritizáltam.
  "Debreceni urat az előbb láttam a híradóban : a vádlottak padján ült ....................."
  De a mocsok szöveg még mindíg itt van.
  Kedves Kisalföld!
  Nem kellene újra fogalmazni a moderálási elvelket?”
 • 17. jánosi 2010. február 26. 20:23
  „16.
  Nos én kommentárt nem fűztem hozzá mint Ön, de tény, hogy ott ült ! nem a bírói pulpituson ......
  Maradva együgyűségemben ( ami azt jelenti, hogy azt azért elhiszem amit látok ! ) : Tisztelettel !”
 • 16. oszvald.ferenc 2010. február 26. 18:52
  „Kedves jánosi,

  ha most én Önt beperelem kiskorúak megrontása miatt, Ön is ott fog ülni. Persze aztán felmentik )és ha van esze visszaperel, ill. kártérítést követel) de lesz olyan pillanata az évnek, amikor Ön ott ül...és akkor én azt lefotózom és világgákürtölöm.
  Remélem kellően rávilágítottam arra, hogy hozzászólása igen együgyű volt. De azért én maradok továbbra is tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 15. jánosi 2010. február 25. 18:41
  „Debreceni urat az előbb láttam a híradóban : a vádlottak padján ült .....................”
 • 14. oszvald.ferenc 2010. február 24. 21:31
  „13. load 2010.02.24. 12:55
  Csak nehogy ősszel kelljen majd döntenie ez ügyben az Alkotmány Bíróságnak!

  Kedves Load,
  bárcsak igaza lenne, alig várom. "Dokumentáltam"- nem minden ok nélkül - az előkapunál található "nemzeti" könyvesbolt bejáratát, rajta a kopogtatócédula gyűjtő plakáttal. A jobbik honlapján és az LMP anyagai között is keresgéltem egy kicsit. Őszintén megvallom, én szívesen beáldozom Debreczenit, ha a mérleg másik serpenyőjében 140-150 jobbikos és jónéhány LMP-s ül. Szóval akkor várjuk együtt azt az AB határozatot, jó?
  Maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 13. load 2010. február 24. 12:55
  „12. oszvald.ferenc

  "azt hiszem, itt befejezhetjük:
  Csak nehogy ősszel kelljen majd döntenie ez ügyben az Alkotmány Bíróságnak!”
 • 12. oszvald.ferenc 2010. február 23. 22:28
  „Tisztelt Fórumozók

  azt hiszem, itt befejezhetjük:

  http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100223-felulbiraltak-az-ajanloszelvenyek-bolti-gyujtesenek-ovbs-tilalmat.html

  Tisztelettel:
  Oszvald Ferenc”
 • 11. frezia 2010. február 23. 18:09
  „Azt nem értem, hogy hogyan tudott ez a sok nagyokos hozzászóló /akinek nem inge ne vegye magára/a seggnyaló Debrecenitől eljutni a FIDESZ-ig! Nagy a zűrzavar a fejekben, azt hiszem tisztán kellene előbb látni, hogy ki melyik párthoz, melyik eszméhez tartozik. Megjegyzem egy dolog nagyon sikerült a Gyurcsánynak /talán ebben igaza volt, és ismeri az emberek emlékező tehetségét, mint az alábbiakból is kiderül/ sikerült egyszintre hozni önmagával az összes pártot és képviselőiket. Nem tűnik fel, hogy gyakorlatilag mindenkit egy kalap alá vesznek már? Attól még, hogy vannak emberek akik a valahol hallott divatos szolgeneket szajkózzák, szent meggyőződésem lövésük sincs arról, hogy miről beszélnek és írnak. Divat mostanában a mindenkit megalázok, mindenkit csavargónak tartok szöveget elhinteni, még nem biztos, hogy jól látják azokat, akik valóban tenni is akarnak az emberekért és az országért. Azért tartunk itt, mert sok ilyen hőzöngő meggondolatlan ember mond véleményt. Több tiszteletet embertársainknak, és sokkal több tájékozottságot emberek!”
 • 10. Jerry 2010. február 23. 14:13
  „adalfold, tudtad, hogy az önkormányzatokban több jobbik,fidesz közös jelölt van? a jobbikos magyar gárda a fidesznek is gyűjtögette a cédulákat?A vona az orbannal közösen dolgozta ki a programját?Na és pesze igy együtt készülnek a kormányzásra, vona miniszterjelöt az orban kormánynál.Így készül az orban 2-3-os többségget a parlamentben.Egyébként megsúgom, az lmp vezetése is fidesz tagokból áll, tessék megnézni az lmp.hu oldalt.Ők írták,magukról.Ezt hívják kollektív átvágásnak a hatalomért,amit be is jött nekik.Oszd meg és uralkodj.!Nos a magyar népet nem volt nehéz megosztani.”
 • 9. adalfold 2010. február 23. 13:16
  „ORBÁN ÉS GYURCSÁNY ÁLL KÖZEL EGYMÁSHOZ, AMIKOR A FŐ ELLENSÉGNEK A JOBBIKOT MONDJA KI.
  AZT A JOBIBKOT, AMELY TETTLEGESSÉGÉBEN BŰNTELEN, NÉPI SZERVEZŐDÉS, AZT NEVEZI ELLENSÉGNEK, S
  NEM AZ ORSZÁGOT TÖNKRETEVŐ KÖZELLENSÉGEINKET.

  NA EHHEZ MIT SZÓLTOK. NESZE TETTLEGESSÉG, NESZE FIDESZ MORÁL.”
 • 8. jánosi 2010. február 22. 23:54
  „A videó szenzációs ! a debreceni nevű bértollnok is felnőtt hozzájuk !
  Stan és Pan börleszk filmek elbújhatnak ......................”
 • 7. jörg 2010. február 22. 23:46
  „Debreczeni szerepel az alábbi, kb. 10 perces filmen is, címe: MDF jelöltek és támogatói....

  Kihagyhatatlan, ezt mindenkinek látni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=yTZzgqzSyj0&feature=related”
 • 6. akinemfél 2010. február 22. 17:48
  „Lopni-csalni-hazudni...”
 • 5. makacs 2010. február 22. 15:00
  „Hát a főnököm asztalán kint lehet a fidesz zászló a gyárban, meg agitálhat egész nap? Azt is tutira veszem, hogy valami "jó indulatú" fidesz-aktivista tette a bejelentést. Ezeknél gátlástalanabb a földön nincs, képedbe-mosolygó és hátbaszúró undormányok.
  Az mszp a leglopósabb, a fidesz a legundorítóbb párt. Na kinek melyik áll közelebb az egyéniségéhez? Lehet rá szavazni.
  Kinak fáj egy 3%-os párt? Esküszöm nincs még egy ilyen irigy nép a földön. Mindegy ,hogy velünk mi lesz, de a szomszéd az dögöljön meg feltétlenül, lehetőleg éhen. Hihetetlen.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti egység, szociális alapok

Győr - Kampánynyitó szórólaposztást szervezett a minap a Nemzeti Munkáspárt, illetve a vasútállomás… Tovább olvasom