Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Bokros vitára hívta Mesterházyt

Orbán Viktor egyértelművé tette a nyílt vitát feleslegesek tartja. Vajon Mesterházy Attila hasonlít ebben Orbán Viktorra? - kérdezi az MDF.

Vitára hívja Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Attilát, az MSZP jelöltjét - közölte a demokrata fórum szóvivője vasárnap az MTI-vel. Kerék-Bárczy Szabolcs közleményében felidézte, hogy Mesterházy Attila szombaton pártja budapesti kampánynyitóján bemutatta az MSZP kormányprogramját. Az MDF-szóvivő azonban úgy fogalmaz, "jól ismerjük ezeket: nyolc éve ígérnek ingyen tankönyvet, ingyen nyelvoktatást, ingyen jogosítványt, ingyen internetet a választóknak", holott az elmúlt nyolc évben ők voltak kormányon.

"Az eddigi költségvetési hintapolitikától, az osztogatás-elvonás folyamatos hullámvasútjától már felfordult a választók gyomra" - véli Kerék-Bárczy Szabolcs. Szerinte ha Mesterházy Attila valóban demokratikus elkötelezettségű, hazáját szerető, felelős politikus - ahogyan azt magáról mondja -, akkor bizonyítsa a választók iránti tiszteletét azzal, hogy elképzeléseit és érveit nyilvános vitán ütközteti Bokros Lajossal. Az ugyanis, amit a szocialisták kormányprogramként mutattak be szombaton, "köszönőviszonyban" sincs az ország valós problémáival, annak megoldásaival - tette hozzá.

"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egyértelművé tette: a parlamentarizmus egyik sarokkövét, a nyílt vitát hátráltató, felesleges dolognak tartja. Mesterházy Attila vajon ebben is hasonlít Orbán Viktorra, vagy csak a felelőtlen ígérgetek szóvirágait tanulta el tőle?" - tette fel a kérdést Kerék-Bárczy Szabolcs, hangsúlyozva: azt várják Mesterházy Attilától, hogy nyílt vitán mérje össze elképzeléseit Bokros Lajos és az MDF programjával.

Az MDF közleménye

"Van kormányprogramja az MSZP-nek - hallhattuk Mesterházy Attilától. Jól ismerjük ezeket: nyolc éve ígérnek ingyen tankönyvet, ingyen nyelvoktatást, ingyen jogosítványt, ingyen internetet a választóknak. Emlékeztetjük a szocialistákat, amit láthatóan szeretnének elfelejtetni, hogy nyolc évig kormányoztak.

Ennek eredményeit ismerjük. Az eddigi költségvetési hintapolitikától, az osztogatás-elvonás folyamatos hullámvasútjától már felfordult a választók gyomra. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje demokratikus elkötelezettségű, hazáját szerető, felelős politikusnak tartja magát. Ha ez igaz, bizonyítsa demokratikus elkötelezettségét, a választók iránti tiszteletét azzal, hogy elképzeléseit és érveit nyilvános vitán ütközteti a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltjével, Bokros Lajossal.

Az ugyanis, amit a szocialisták kormányprogramként mutattak be szombaton, köszönő viszonyban sincsenek az ország valós problémáival és annak megoldásaival Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egyértelművé tette: a parlamentarizmus egyik sarokkövét, a nyílt vitát hátráltató, felesleges dolognak tartja. Mesterházy Attila vajon ebben is hasonlít Orbán Viktorra, vagy csak a felelőtlen ígérgetek szóvirágait tanulta el tőle?

Az MDF az egyetlen párt ma Magyarországon, amelynek programja kiutat mutat abból a válságból, amelybe többi között a szocialisták betarthatatlan ígéretei, és felelőtlen osztogatásai vezették hazánkat. Tudjuk, a Fidesz és az MSZP mindig hajlamos összeborulni, ha felelőtlen költekezésről van szó, nem felejtve, hogy a Fidesz és az MSZP a 100 napos program 2002-ben történt megszavazásával járult hozzá egy egész évtized elvesztegetéséhez, a magyar gazdaság versenyképességének, így a jólét jelentős gyengítéséhez. Azt várjuk Mesterházy Attilától, hogy demokratikus hagyományainak megfelelően, nyílt vitán mérje össze elképzeléseit Bokros Lajos és az MDF programjával."
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. jánosi 2010. február 25. 21:48
  „Az uborka-villanypásztoros bácsi kiáll a Lajossal ha kell ! Ő is miniszterelnök jelölt, nem ?”
 • 26. szocdem 2010. február 25. 11:56
  „az ingyen ebéd az nincs,

  INGYEN PROFIT SINCS!!! (Mégis valódi befektetés nélkül lopják, rabolják "tisztes haszon"-ra hivatkozással az országot a neolibsk és klientúrájuk)
  Talán akkor álljatok elő ezzel az ingyen zablattyal, ha a gazdasági erőforrásokat megtanultátok ésszerű emberekhez méltó módon elosztani a befektető, meg a termelő melósok és az állam és a társadalom között.....
  Tudod a normális gondolkodás még nem kommunizmus, viszont ami itt folyik - a kőmüves annyit keres mint az orvos, a mérnök meg annyit mint egy takarítőnő- ez viszont Lenin efti álma volt. Ez az MSZP politika egy nemzeti tragédia..”
 • 25. jörg 2010. február 22. 23:03
  „Ezt látni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az MDF jelöltek és támogatói - 10 perces film a jelöltekkel.....

  http://www.youtube.com/watch?v=WMiF2ycO8tY”
 • 24. westminster 2010. február 22. 18:47
  „11. Csetneky 2010.02.21. 18:24
  Ha jelenleg ilyen van, azt a kérelmet az önkormányzat bírálja el. Ott meg 99%-ban a fidesz irányít.
  Tehát ki által van ingyenebéd?
  Ha nem szólalsz meg, okosabb? maradtál volna.”
 • 23. Csetneky 2010. február 22. 13:05
  „Eva-

  Ha nem fizet az illető az ebédért, akkor az neki ingyen van. Ugyanúgy, mint az ingyenes ebéd. Az igaz, hogy az ebédet végül nekünk kell kifizetni, de ez áll az ingyenebéd és az ingyenes ebéd esetében is, ugyanis mind a kettő pénzbe kerül, csak nem annak, aki megeszi. Tehát a kettő egykutya.”
 • 22. Eva- 2010. február 22. 11:33
  „21-hez

  no ezen vitatkozgathatunk!

  az ingyen ebéd az nincs, mert azt is kifizeti valaki.
  ingyenes lehet mondjuk a rászorulóknak.
  Azt meg mindnyájan fizetjük kissé.

  Hogy az ingyenességi jogukat megkérdőjelezzük az más kérdés.
  Ők papírokkal igazolják rászorultságukat.
  Lehet feljelentést tenni, mert a gyanúsítgatás mindenkire kivetül.
  Rossz közérzetet szül.”
 • 21. Csetneky 2010. február 22. 10:06
  „Eva-

  Hogy jönnek ide a cigányok? Pont az a baj, hogy olyanokat tömnek ingyen ebéddel meg ingyen tankönyvvel a mi pénzünkből, akik jobban keresnek mint mi, csak éppen feketén.
  Ettől függetlenül szerintem az ingyen ebéd és az ingyenes ebéd lényegében egy és ugyanaz. Ugyanis mindkét esetben ingyen lehet ebédelni. Egyeseknek.”
 • 20. WestBild 2010. február 22. 09:02
  „Hogy egy cikket miért kell egymás után kétszer leírni?!?! De itt ugyanaz történt!
  "Az MDF közleménye " előtti és utáni rész majdnem szó szerint ugyanaz!
  Ettől mondjuk a cikk lényege nem csorbul, de nekem ez mindenesetre furcsa!”
 • 19. Eva- 2010. február 22. 07:08
  „17-hez

  nem bizony !
  az ingyenes a rászorulóknak nem egyenlő az ingyen ebéddel, amit néha potyázni lehet itt ott.

  Bármely iskola, ahol ingyenes az étkezés a rászorulóknak vagy ingyenes a tankönyv a szintén rászorulóknak elmondja ha kérdezed, hogy az igénybe vevők hány %-a cigány és hány %-a nem az.
  Tégy próbát!”
 • 18. maradando 2010. február 21. 23:10
  „Apa és "jólnevelt"gyermeke vitázni kíván ! Ebből sem lesz parázs víta.Csak egy szimpla családi civakodás ?”
 • 17. Csetneky 2010. február 21. 22:12
  „Eva-

  Az ingyenes ebéd nem ingyenebéd?
  Az pedig számomra egyértelmű, hogy kizárólag a szavazóbázis kap belőle, tehát szokás szerint a mi pénzünkből vásárolnának szavazatokat. Bár ebben semmi új nincsen, eddig is így volt.”
 • 16. nüs 2010. február 21. 20:36
  „MDF jelöltjei, csakis erős idegzetűeknek! :)
  http://www.youtube.com/watch?v=GON3TN0o69w”
 • 15. Eva- 2010. február 21. 19:50
  „11-hez a szöveg így szól:

  Megőrizzük és kiszélesítjük a szakmunkás-ösztöndíj rendszerét! Nagyobb presztízst adunk a szakmáknak,
  mert hazánkban hiány van a jó szakemberekből. 2010. január 1-jétől szakiskolai tanulmányi ösztöndíjat
  adunk a hiányszakmákban tanuló diákok számára. Az ösztöndíjat a regionális fejlesztési és képzési bizottságok
  által meghatározott hiányszakmákat tanulók kaphatják meg. Kezdeményezzük, hogy 2011-től a minimálbérhez
  legyen igazítva az ösztöndíj összege.

  ez nem azt jelenti, hogy annyi lesz!
  ingyenebédet nem igérnek, csak ingyeneset a rászorulóknak, amit te vitatsz bizonyára, mert mindnyájan fizetjük azt végül.”
 • 14. tosa2 2010. február 21. 19:32
  „lacim6. mocskos elvtársaid neked is vannak !!!!”
 • 13. Eva- 2010. február 21. 19:19
  „12-höz

  "Az Országgyűlés kedden 12.662,680 milliárd forint bevétellel, 13.533,026 milliárd forint kiadás mellett 870.346,2 millió forint hiánnyal elfogadta a 2010-es költségvetés fő számait.
  2009.11.04 07:29, MTI"

  az állami tulajdonú cég ma már kevés számú.
  a vizsgált összeg a bkv-nál 4 milliárd, melynek egy része bizonyára jogos igény
  a többi összeg is az egészhez képest töredék.
  akik % -osan dolgoznak nagy pénzekkel , azoknak a járandósága is magas lesz.
  de erre törvényt soha nem hoztak---ez tocsik tipusú ügy mind!”
 • 12. rockergyerek 2010. február 21. 18:36
  „Hazug mocskos disznó az összes. Állati takarmánynak le kéne darálni az összeset. A debreceni darabolós inkább pár politikust vághatott volna fel. Amugy meg megy a parasztvakítás ezerrel minden oldalról hogy mindegyik magát fényezi. csak az a baj hogy a sok hülye ember hisz is valamelyiknek. Az a baj hogy birka nép vagyunk az évek alatt lezüllesztettek minket és most már nem lehet felemelkedni. Én annak a pártnak fogok speciel hinni aki garanciába adja, hogy : csökkentjük a parlament és bürokrácia létszámát a miniszteri és állami tulajdonu cégvezetői fizetéseket havi háromszázezer forintba maximáljuk és nem lehet egyéb jövedelmük és költségtéritésük, veszteséges, rossz kormányzás eseteén visszahivhatok, az igéreteiért saját ANYAGI és ERKÖLCSI felelőséggel tartozik, tehát ha nem teljesül amit igér akkor saját pénzéből kártalanítja az érdekelteket. érdemben fellép a korrupció ellen, akit korrupción érnek attól teljes vagyonelkobzás még a közvetlen családtagjaitól is, rendbe teszi az egészségügyet, a sok semmit tevő korházi irodisták helyett a nővérhiányt csökkenti, a sok pénzbeszedő traffis rendőr helyett több körzeti megbizottat és járőrt állít szolgálatba akik fellépnek a bünözőkkel szembe etnikumtól függetlenül megrefolmálja az alkotmányt , életszerübb, az életet megkönnyitő törvényeket és szabályokat hoz, és az egyszerü munkás ember körülményeit javitja mindenfajta téren, csökkenti a társadalmi réteget közötti vagyonkülönbséget, a közpénzekről az utolsó fillérig el tud számolni hogy mire költi.Nagyjából ennyi kiváncsi vagyok melyik párt fog ilyet felvállalni, de nem vagyok naiv szerintem egyik se”
 • 11. Csetneky 2010. február 21. 18:24
  „6. Eva-

  Ingyen ebéd és ingyen tanköny már most is van. Csak még jobban ki akarják terjeszteni. Nem olvasod a saját elvtársaid programját? Enyje.
  A szakmunkástanulóknak ígért havi 73.500.- Ft-os ösztöndíjról mi a véleményed?”
 • 10. akinemfél 2010. február 21. 17:27
  „SZAVAZZ A JOBBIKRA ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONAI SZOLGALATRA ! -Hajrá Jobbik ! Jojjon a Jobbik !
  A hivatalos választási program - www.jobbik.hu - 71.oldalán találod :

  "A sorkatonai szolgálat megszüntetésével a fiatalok körében vészesen megcsappant a honvédelmi alapismeretekben való tájékozottság. A sorkatonai szolgálat megszüntetésekor csak a régi rossz rendszer fenntartása és megszüntetése között lehetett választani. Egy megreformált rendszer kialakításának feladatát akkor egyetlen politikai erő sem vállalta fel. A Jobbik viszont feladatának tekinti, hogy a magyar ifjúság minél szélesebb köre juthasson hozzá azokhoz a honvédelmi alapismeretekhez, amelyek
  révén adott esetben a hazáját, szeretteit vagy saját magát meg tudja védeni."”
 • 9. adalfold 2010. február 21. 17:04
  „MÉG HAT ÚJABB LOPOTT JOBBIKOS PROGRAMPONT!! HATUNK RÁJUK.
  KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDos VIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 8. lacim6 2010. február 21. 17:02
  „6. hozzászólás Eva És ez hogy hogy csak most jutott eszükbe az ingyenesség, véletlenül a választások előtt. Naháááát:D Remélem eltűnsz te is a mocskos elvtársaiddal együtt.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: már több mint egymillió ajánlószelvény

Már több mint egymillió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz-KDNP - jelentette be a Fidesz operatív… Tovább olvasom