Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Bízik a megyei öt százalékban az LMP

Szabadtéri sajtótájékoztatót tartott szerdán a győri Baross úton a Lehet Más a Politika. A párt mindenütt sikerrel állított területi és országos listát, de a kampány utolsó napjaiban is be akarja mutatni programját azoknak, akik még nem ismerik.

Két standról osztották az LMP programismertetőjét és szórólapját. Pinczés Bálint, a Győr környéki 1-es választókerület egyéni jelöltje, megyei listavezető elmondta: bízik benne, hogy a megyében is elérik az öt százalékot. A sikeres országos és területi listaállításokat részben a nagyszámú önkéntes segítőnek, részben annak tulajdonítja, hogy sokan szeretnének egy új, demokratikus, a fenntarthatóságot előtérbe helyező erőt a parlamentben látni. Mint elmondta: józan, végiggondolt, kis lépésekből építkező megoldásokat szeretnének megvalósítani az országban, fő céljuk a környezet és a közélet megtisztítása, az utóbbiból saját nyílt kampányszámlájukkal példát mutattak a többi pártnak.

Szabó Rebeka választmányi tag, a párt országos listájának 3. helyezettje elmondta: az LMP a visszajelzések alapján bekerülhet az Országgyűlésbe.

 Ezzel lehetőség nyílna, hogy valós, hiteles, konstruktív ellenzéke legyünk az új kormánynak. Párbeszéden alapuló, értékalapú politizálást szeretnénk megvalósítani, szemben az elmúlt évek gyakorlatával. Egyik párthoz sem fogunk csatlakozni, de konkrét, a programunkkal összhangban lévő ügyeket támogathatunk.˝

Olvasóink írták

 • 17. akinemfél 2010. április 09. 22:27
  „KI MAS LENNE ALKALMAS AZ ORSZAG IRANYITASARA MINT VONA GABOR ? A NEP NEVEBEN ! IMADOM A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG PROGRAMJAT - OLVASD EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N A HIVATALOS PROGRAM 70-72.OLDALAN. ELEG VOLT A NYUGALOMBOL ES A LAZASAGBOL - JOJJON A RADIKALIS VALTOZAS !
  SZAVAZZ A JOBBIKRA = A KOTELEZO SORKATONASAGRA SZAVAZOL ( A HIVATALOS PROGRAM 71.OLDALA) !
  SZAVAZZ A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE,AMELY GRIPEN VADASZGEPEKKEL(71.OLDAL) TAMADNI IS KEPES LESZ !
  VERUNKET A HAZAERT - EZ MA MINDEN MAGYAR VAGYA ! JOJJON A JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 54.OLDALAN) ! A NEP NEVEBEN - SZAVAZZ A JOBBIKRA ES A KATONAI ALLAMRA ! OLVASD A PROGRAMOT EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N. KEZD A 70-72.OLDALON ! HURRA !
  GYOZUNK !”
 • 16. GYMS 2010. április 09. 20:51
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 15. Luighi 2010. április 09. 20:26
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 14. Dilettánc 2010. április 09. 20:16
  „5. Én meg nagyon remélem, nem össze nekik az 5 %.
  Nem kell még egy köcsögpárt, elég volt a szadesz.
  10. Mert a ti buzeránstámogató, drogfogyasztásra buzdító pártotok jobb? Néha gondolkodni is kéne.”
 • 13. akinemfél 2010. április 09. 16:39
  „HURRA ! A NEP NEVEBEN MEGNYERTUK A PLAKATHABORUT ! MINDEFELE AZ OSZLOPOKON A JOBBIK PLAKATJAI VANNAK ! HURRA ! HURRA ! HURRA !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 12. lacim6 2010. április 09. 15:18
  „KÖRVONALAZÓDIK AZ LMP IGAZI ARCA IS

  - Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989- ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

  Szakasits Árpád és Rákosi Mátyás  - Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek sanyarú heylzetéről és a Magyarországon évről- évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott...

  - Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

  - a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja.

  - Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

  - Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

  - Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl. ...

  - Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.

  - Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát. Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között". Az LMP-hez legyen szabad még hozzátennem, hogy a 228-as választási programját átböngészve azt találtam, hogy egyház és a nemzet szavak 0-szor fordultak elő benne, míg a közösség és a család szavak 6-szor illetve 4-szer, de nem mint a társadalom értékhordozó alapsejtjei, hanem mint költséghelyek, a személy pedig 2-szer, de csak mint a liberális demokrácia vívmányainak jogosultja. A fenntarthatóságra és a környezettudatos életvitelre alapuló mondanivalója tehát a legsajátosabban emberi értékek tekintetében megalapozatlan és ebben az értelemben ?igazi baloldali programként - sok hasonlóságot mutat a marxista világképpel, amely a maga korában ugyancsak sok szempontból ésszerű kritikáját adta (a már akkor is válságba került) kapitalizmusnak, de a megoldási javaslatából azt is kifelejtette, hogy az emberi társadalom nem kívülről, külső eszmék mentén reformálható meg, hanem az ember bensőjéből kiindulva, a benne rejlő értékekre alapozva. Ezek pedig éppen az Isten képére teremtett emberi személy és a személyek szeretetkapcsolatán alapuló közösségek (család, egyház, nemzet). Ennek fényében tehát törvényszerű az erkölcsi relativizmusuk, amely sajnálatosan az egyébként jobb sorsra érdemes társadalmi programjuk sírásója lesz.”
 • 11. Phobos 2010. április 09. 13:34
  „Ez az LMP az hogy Legyen Magyarországból Palesztina ?”
 • 10. vitriol2 2010. április 09. 09:54
  „"8. Reális 2010.04.08. 13:26"-nak oké, lehet, hogy "szds-s utodpárt" a LMP, de jobbik az mi? tudod nálatok minden fajta pártoldalt megjárt személyek,NEMZETISZOCIALISTA/HUNGARISTA, köztörvényes bünözök, pornosQrva, homokos?/szipozo egyének találhatoak. Ja ti vagytok a SZIVÁRVÁNY oldal???”
 • 9. jánosi 2010. április 08. 15:28
  „igazi nevük : Liberális Magyar Párt ! Keresztapa : Kóka puma ............”
 • 8. Reális 2010. április 08. 13:26
  „szdszes utódpárt!Pár hónap és reklámozni fogják a kábítószerfogyasztást és a buziságot!Jópofáznak,hogy bekerüljenek a parlamentbe,aztán ontják ránk a liberális szennyet!”
 • 7. Mankapunka 2010. április 08. 13:06
  „Legyen Mocskos a Politika,ezt jelenti a rövidítésük igazából.

  Szélsőbaloldai párt, pl. Lovasi,az alattam szólónál.

  Aki nem megy el szavazni,az a régi rendszerre szavaz. Lovasi András,köszönjük.”
 • 6. ssmd 2010. április 08. 11:40
  „Az LMP-s értelmiségi, Lovasi András érdekesen viszonyul a választásokhoz: ,,Fontosnak tartom, hogy mindenki elmenjen szavazni, de hogy én elmegyek-e, azt még nem tudom. Ha jó lesz az idő, és el tudok menni horgászni, akkor nem biztos."

  Először az ország - aztán a peca - Seres László cikke:
  http://nol.hu/velemeny/20100408-eloszor_az_orszag__aztan_a_peca”
 • 5. littlesue 2010. április 08. 10:49
  „Nagyon szurkolok, hogy meglegyen itt a megyében (is) az öt százalék. Sikerülni fog!!

  Lehet Más a Politika!! legyen végre más!”
 • 4. szocdem 2010. április 08. 09:36
  „Az LMP egy jó ötlet a résztvevőknek.

  Ha bejut egy két képviselőjük, az a személyi bónuszuk lesz, és jót röhögnek majd. Én is.

  Tényleg elhiszi bárki hogy lehet más a plitika? Például nem érdekérvényesítés, hanem merengés egy futurisztikus utópián, ahol mindenki szép, izmos, okos és ügyes, mit több. egészségesen jóllakott a kizárólag 3x ellenőrzött bio élelmiszerektől???

  Aki elhiszi, az szerintem olvasson még tobb Asimovot, Zsoldost, Nemerét, de leginkább Danikent, CSAK A POLITIKA KÖZELÉBE NE MERÉSZKEDJEN HA LEHET!!!! Itt normális emberek élnek és halnak egy egy rosz döntés után is!!!”
 • 3. vitriol2 2010. április 08. 07:13
  „Mivel én inkább baloldali vagyok idézek egy nem baloldali egyházfi véleményét a jobbikuS() pártakármiről:

  Osztie Zoltán belvárosi plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége befolyásos elnökének Magyar Hírlap-interjúja, melyben kijelentette:
  ,,Keresztény ember számára ez a párt nem elfogadható. Elég csak rávilágítani az olykor az egyház- és zsidóellenességtől sem visszariadó politikai formáció kapcsán arra, hogy sokszor egyértelműen a gyűlölet, a szeretetlenség motiválja a képviselőit. Ez szinte sugárzik belőlük."”
 • 2. Phobos 2010. április 07. 23:01
  „Kik állnak az LMP mögött? Honnan jöttek és mit akarnak? Lerántjuk a leplet

  .....”
 • 1. háté 2010. április 07. 22:46
  „Ezekre szavazni?----

  A TASZ nevéhez fűződik még a Magyar Gárda elleni petíció, amelyben a szokásos SZDSZ-es lózungokkal jönnek: rasszizmus, gyűlöletkeltő, romaellenes megmozdulások, félelemkeltés és demokrácia. A TASZ számtalanszor felemelte hangját a marihuána legalizálása mellett, blogjukban legutóbb pl. rezzenéstelen arccal vontak párhuzamot a hungarikumnak számító finom magyar pálinkák és a fű között, mondván ha Orbán legalizálná az otthoni pálinkafőzést, akkor ennyi erővel már a füvet is lehetne - a drogosok szerint ugyanis gombát vagy füvet fogyasztani egyenlő a pálinkázással... Az LMP, mint párt ezeket a kérdéseket kínosan kerüli és hallgat róluk, de ne gondoljuk, hogy másképp gondolkoznak ezekről: Schiffer nem azért hagyta ott a TASZ-t, mert jó útra tért, hanem mert a két tisztség összeférhetetlen volt.
  A keresztényeket kiirtani akaró Tilos Rádiót reklámozza az LMP honlapja és viszont
  A Tilos Rádió SZDSZ-es koszfészek, ahol rendre gyalázták a nemzeti és keresztény értékeket. "Keresztényellenes, vallási háborúzás szítására irányuló mocskolódás a Tilos Rádióban karácsony előtt" - írja a Magyar Nemzet bevezetőjében. A legbotrányosabb kijelentést azonban a HVG munkatársa, Barangó Zoltán tette a rádióban 2003 szentestéjén (!): "Kiirtanám az összes keresztényt!" Ez tehát röviden a rádió lényege.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Valódi kampány helyett mellébeszélés folyik˝

Az MDF elnöke szerint húsz éve senki nem kapott annyi támadást, mint amennyit a kampány során… Tovább olvasom