Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az MSZP már egyeztet a hogyan továbbról

Az MSZP már hétfőn megkezdi az egyeztetést azokkal a szocialista képviselőjelöltekkel, akik még állva maradtak az országgyűlési választás első fordulója után.

Az MTI úgy tudja: a képviselőjelöltek hétfőn és kedden a budapesti pártközpontban vesznek részt konzultáción, amelyen az kampányt segítő lehetőségeket, a következő két hét menetrendjét és stratégiáját beszélik át.

Kedden ülésezik az MSZP szinte valamennyi vezető testülete: együttes ülést tart a párt országos választási bizottsága és elnöksége, összeülnek a megyei elnökök valamint a budapesti párttanács is - értesült az MTI.

Az MSZP saját számításai szerint - az első forduló eredménye alapján - az országos listáról legfeljebb 48-50 politikus juthat be a parlamentbe. A jelenlegi eredmények alapján várhatóan nem lesz parlamenti képviselő többek közt Budai Bernadett szóvivő, Szilvásy György volt titokminiszter, Kökény Mihály egészségügyi szakpolitikus, Suchman Tamás és Donáth László.

Olvasóink írták

 • 6. matezsu2 2010. április 14. 13:40
  „,,- Jó reggelt kívánok, Rácz Attilát keresném, a Kuntát! - Mondjad, tesókám, mondjad! (...) - Boldi (Boldvai László, az MSZP salgótarjáni képviselőjelöltje, a szerk.) hagyta itt nekem ezt a telefonszámot, hogy jöttök ide, Salgótarjánba szavazni. - Így van, tesókám, belehúzunk maximálisan" - áll a lapunk birtokába került hangfelvételen, amely azt bizonyíthatja, hogy vasárnap Salgótarján környező településeiről több száz embert szállíthatnak majd voksolni Nógrád megye székhelyére, az MSZP-s jelölt támogatására. A beszélgetésen a magát Nyikita Lászlóként azonosító MSZP-s pártember társalog egy rimóci illetőségű férfival, Rácz Attilával.

  Ebből kiderül, hogy Rácz Attila tizenöt személyautóval és nyolc mikrobusszal - többször fordulva - összesen több mint háromszáz embert utaztathat a vasárnapi választáson.

  ,,És mindenki Boldira (Boldvai Lászlóra) szavaz, ugye? Nem különcködünk?" - kérdezi Nyikita László. ,,Tesókám, kötelességük, mert ha nem, levágom a fejüket nekik!" - válaszolja Rácz Attila. A telefonbeszélgetésben utóbbi azt is elmondja, hogy az utaztatott emberek ezer forintot kapnak. Nyikita kevesli ezt a pénzt, azt mondja, három-ötezerig el lehet menni, ennyi pénzük van. A pénzosztás részleteiről Rácz Attila már nem akar semmit mondani, ugyanis ,,ez nem telefontéma".

  Aztán Rácz Attila gyanút fogva, egy éles váltással már azt mondja: ,,az egész beszélgetés így, ahogy van nem igaz. (...) Mindenki elmegy szavazni, ahogy gondolja, ahogy érzi. Én (Boldvai) Lacival nem is beszéltem (...) Az embereket szállítani szavazni az bűncselekmény." A beszélgetés végén viszont a rimóci férfi ismét barátságosabb hangot üt meg. ,,Nézd, tesókám, ha akarsz velem beszélni személyesen, találkozzunk ahol akarod." Nyikita felajánlja, hogy Rimócra is elmegy, és beszélhetnek. ,,Gyere be Szécsénybe, találkozzunk a Skála mögött" - ebben végül meg is állapodnak a telefonálók.”
 • 5. Reális 2010. április 13. 17:41
  „Azon egyeztessenek,hogy ki hová megy ülni!”
 • 4. jörg 2010. április 12. 22:07
  „Kinek a karjaiba fog ájulni Bernadett?”
 • 3. GYMS 2010. április 12. 19:21
  „Megvan a győzelem.
  Meglesz a kétharmad.
  Ennyi.”
 • 2. Baradlay 2010. április 12. 18:42
  „"hogyan tovabb"!! Tunjetek el,de orokre!!!!!!!”
 • 1. Reális 2010. április 12. 18:22
  „Csak az mszpével nem egyeztet senki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Aladár visszavonul a politikától

Visszavonul a politikai közélettől és "új utakat keres" Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi… Tovább olvasom