Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Az MDF szombaton dönthet az egyéni képviselőjelöltekről

Az MDF szombati országos választmányi ülésén dönthetnek a párt egyéni képviselőjelöltjeiről - mondta Makay Zsolt, a párt országos választmányi elnöke.

Hozzátette: az ülésen a választmányi tagok szavaznak majd a párt választási programjáról, valamint az egyéni képviselőjelöltekről. A párt választási programját Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje, valamint Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora ismerteti majd a választmányi tagokkal - mondta. Kérdésre válaszolva Makay Zsolt közölte: a megyei szervezetek önállóan döntenek a térségben induló egyéni képviselőjelöltekről, amelyet először a párt Országos Elnöksége véleményez, még az országos választmány szombati ülése előtt. Ezután az országos választmány együtt fog szavazni az összes egyéni képviselőjelöltről, az elfogadáshoz a jelen lévő választmányi tagok felének plusz egy főnek az igen szavazata szükséges - közölte.

A Magyar Nemzet című napilap még január elején írt arról, hogy az SZDSZ mögötti pénzügyi körök hajlandók volnának finanszírozni az MDF kampányát, és támogatnák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét, cserébe viszont azt kérik, hogy a fórum fővárosi listáját SZDSZ-es politikus vezesse.

Az MDF január 20-án összeült budapesti választmánya döntött arról, hogy a párt fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával. A választmányi ülésen jelen lévő egyik kerületi elnök az MTI-nek akkor azt mondta: a választmányi ülésen döntöttek arról, hogy az MDF fővárosi listáját "egy konszenzusos jelölt" vezetné, a második helyen MDF-es politikus szerepelne, a harmadik, negyedik helyre pedig az SZDSZ delegálhatna jelöltet.

Az MTI január 26-án arról írt, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtott be az MDF több budapesti választmányi tagja a párt fővárosi elnöksége ellen, szerintük az MDF és az SZDSZ közötti fővárosi választási együttműködése kapcsán az MDF budapesti elnöksége nem a párt érdekeit képviselte. Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke az MTI-nek ezt megerősítette, ugyanakkor alaptalannak minősítette a bizalmatlansági indítványt. A beadvány nem több, mint a véleményükkel kisebbségben maradók szokásos "nyafogása" - fogalmazott a budapesti elnök.

Az MTI még január 25-én írt arról, hogy az MDF önálló jelöltekkel méretteti meg magát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az országgyűlési képviselő-választáson, a tizenhárom egyéni képviselő-jelölt között nem szerepel egyetlen olyan sem, aki jelenleg más pártokhoz köthető. Zsíros László, a párt megyei elnöke az MTI-nek akkor azt mondta: az MDF egy demokratikus párt, ezért minden egyes helyi szervezetének önálló joga eldönteni, hogy kit, kiket kíván indítani a választáson, ezért a borsodiak nem szólnak abba bele, hogy a párt más megyei, helyi, fővárosi választmánya mely más párttal tárgyalt.

Mészáros Tamás, az MDF Csongrád megyei alelnöke január 22-én azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy nem támogatja a választási együttműködést az SZDSZ-szel a megyei választmány. Azonban még aznap az MDF választmányának Csongrád megyei elnöke a párt megyei alelnökének kijelentését cáfolta. Rabi Mihály választmányi elnök cáfolata szerint a Csongrád megyei választmány vezetőségének nem volt olyan döntése, melyről Mészáros Tamás nyilatkozott az MTI-nek és ami szerint a Csongrád megyei választmány nem támogatja az SZDSZ-el tervezett együttműködést. Mint írta: a testület ebben a kérdésben meg kívánja várni az Országos Választmány döntését, mielőtt kialakítja végleges álláspontját.

Olvasóink írták

  • 1. jánosi 2010. január 27. 22:37
    „Egyik körzet : Ibolya
    Második körzet : Herényi
    Harmadik : ????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt kampányszámlát indított az LMP

A Lehet Más a Politika (LMP) vállalja, hogy egy nyílt számlán vezeti a kampánnyal kapcsolatos… Tovább olvasom