Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Az MDF mindenhol állít listát

Az MDF időarányosan jól áll a területi listaállítással, a pártnak mindenhol lesz listája - jelentette ki az MTI-nek Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje csütörtökön.

Március 19-ig még van idő az ajánlószelvények gyűjtésére, "ezt föl fogjuk használni arra, hogy minden jelöltünk megszerezze a szükséges mennyiséget" - mondta a volt pénzügyminiszter az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójának tagja a képviselőcsoport kétnapos budapesti kihelyezett ülésén.

Az MDF budapesti belső ellenzékére vonatkozó kérdésre felelve feltette a kérdést: "Akik igazából más párthoz tartoznának, miért vannak itt? Aki nem az MDF szekerét tolja, az miért akar MDF-tag lenni?"

Olvasóink írták

 • 17. jánosi 2010. március 06. 11:51
  „A " szikrázóan logikus " ( BL szavai ! ) programjából földeli le a szikrákat, védi a publikumot .......”
 • 16. load 2010. március 06. 00:59
  „15. kolombela
  Ha a mögöttes táblán levő jegyzetet nézzük, inkább arról beszél, hogy ideje volna az eszünket is használni!
  Már, akinek még van.”
 • 15. kolombela 2010. március 05. 22:48
  „Nagyon jó Bokrosról ez a kép. Mintha azt mondaná, hogy ide, vagy ide lőjetek.”
 • 14. lacim6 2010. március 05. 22:08
  „9. hozzászólás csiga_biga gyula bácsi megkapta ami jár neki, már a se..gét sem maga törli mert arra sem képes.”
 • 13. LAZA 2010. március 05. 10:23
  „Nézem a címet aztán beleolvasok a kommentekbe.
  Tényleg érdekes,hogyan jut el néhány hozzászólás alapján az MDF megyei listaállításától Horn Gyula akasztásáig.
  Nem kis bravúr!
  Horn Gyula múltjáról hitelesen annyit lehet tudni,hogy 56-után munkásőr lett mint nagyon sok másik egyszerű fizikai dolgozó!Ja és azt,hogy a felkelők kivégezték a testvér bátyját!
  Ennél többet bizonyíthatóan a jobboldali sajtó és a Fídesz kormányzás minden kutakodása sem tudott kideríteni!
  Pedig hát azért próbálkoztak nem is keveset.
  Aztán:
  A meglévő 2/3-os parlamenti többséggel simán változtathatta volna pl.a választójogi törvényt is.
  Amennyiben ezt teszi és a pártlistára leadott szavazatok jelentőségét megemeli,úgy Torgyán legnagyobb igyekezete ellenére sincs 98.-ban Orbán kormány!

  Szóval egy kicsit csendesebben ezzel az akasztgatással!
  Persze ez nem jelenti azt,hogy gyf-et és még nagyon sok tettestársát nem látnám szívesen a rács mögött!”
 • 12. load 2010. március 05. 00:55
  „9. csiga_biga
  "...´56-ban belelövetett a tömegben,"
  Ugye tudod, hogy ez hazugság?
  De ha tudsz rá valami forrást adni, szívesen elolvasnám.”
 • 11. t-a-ibi 2010. március 04. 21:59
  „Jó ez a kép, mindent elárul a tulajdonosáról.
  Ugyan olyan élőlény mint egykori főnöke a pufajkás horn.
  Nyakláncot-csúszó pánttal érdemel mindkettő.”
 • 10. laposibenö 2010. március 04. 19:57
  „Felesleges Horn Gyulát gyalázni, az ő elismertségéhez ti soha nem fogtok felérni..Úgy látszik nem fogtad fel hogy a sunyi Lajosra értettem. De valószínűleg az 94-98 közötti hatalmas éhinség nálad csak az agysejteket károsította..”
 • 9. csiga_biga 2010. március 04. 18:32
  „laposibenő: sajnos Horn Gyulát nemhogy nem zárják ki a párt soraiból, de még érdemrendet is fog kapni, sőt halála után szentként fogják tisztelni, mert lebontotta a vasfüggönyt... (az, hogy ´56-ban belelövetett a tömegben, ´94-98 között pedig majdnem éhen halt 2 millió magyar, mert nem ért semmit a jövedelme, ez nem számít nekik)”
 • 8. akinemfél 2010. március 04. 18:07
  „Hát,ha csak az ujabb Bokros-csomag és a kotelezo sorkatonaság (www.jobbik.hu,hivatalos választási program 71.oldala) és a Magyar Sotétség programja kozul választhatnék,akkor én Bokrost választanám.
  Hajrá Jobbik ! Kilépett már Kriszta néne a "terrorista-botrány" miatt ? Vagy legalább lemindott már ?”
 • 7. laposibenö 2010. március 04. 16:33
  „Nagy baklövése volt Horn Gyulának Bokrosban megbízni. Remélem ezek után most már ki van zárva az MSZP-ből.”
 • 6. jánosi 2010. március 04. 15:02
  „Végül is így kell : MINDENKI FIGYELJEN MINDENKIT !”
 • 5. csiga_biga 2010. március 04. 14:40
  „ssmd: egészen biztos, hogy mindenki fogja a Jobbikot, de azért az is jó lenne, ha egy országos szinten 10% körüli támogatottságot élvező párt nem lenne mindenki bírája...”
 • 4. jánosi 2010. március 04. 14:27
  „Csalni nem szabad ! csak hitelesen ..........”
 • 3. ssmd 2010. március 04. 13:47
  „"A választási bizottságok jobbikos delegáltjai árgus szemekkel fogják vizsgálni az MDF és az összes többi párt ajánlószelvényeit, és könyörtelenül lecsapnak majd a csalókra."

  Nem gondolom, hogy a választás tisztaságát tőlünk kellene félteni; nyilván a többi szavazóköri tag pedig a Jobbik embereit fogja árgus szemmel követni.”
 • 2. Phobos 2010. március 04. 12:33
  „Konganak az MDF vészharangjai. Bár Bokros Lajos kijelentette, hogy jövő hétig minden körzetben leadják az induláshoz szükséges ajánlószelvényt, eleddig egyetlen fővárosi körzetben sikerült csak összegyűjteniük a 750 kopogtató cédulát. Az ,,liberálkonzervatív" törpepárt Budapest 32. egyéni választókerületében az a szabaddemokrata Iván János a nyilvántartásba vett képviselőjelölt, aki az SZDSZ önkormányzati képviselője, korábban alpolgármester is volt. Iván értesüléseink szerint a Hit Gyülekezete tagja, vélhetően nekik köszönhető a kellő számú kopogtatócédula begyűjtése. A budapesti listához 8 képviselő indulása szükséges, föl kell tehát kötnie a bajuszt az MDF-nek.

  Vidéken is hasonlóan rosszul állnak, eddig 27 jelöltjük adta le az ajánlószelvényeket. Itt még nehezebb a helyzetük: a belülről és Dávid Ibolya által bomlasztott párt súlyos emberhiánnyal küszködik. Több helyen leállt, vagy el sem kezdődött a kopogtatók gyűjtése. A Jobbik - lakossági fórumain - rendszeresen érdeklődik a hallgatóságtól, találkoztak-e az MDF-nek gyűjtő aktivistákkal, de eddig még senki nem felelt igennel. Éppen ezért lett gyanús a Sopronban induló Nagy Tamás bámulatos gyorsasággal leadott 3000 db kopogtató cédulája, nem hiába nyomoznak ellene.

  Kíváncsiak vagyunk, igazak-e a híresztelések, miszerint a budapesti központból akár 300.000 Ft-ot is juttatnak el a jelölteknek, hogy a kopogtató-nepperektől megvásárolják a hiányzó ajánlószelvényeket? Nem áll ugyanis távol az MDF-től az effajta kalapolás. Emlékszünk még, ugye, a 2009-es időközi ferencvárosi csalásukra, melyet a Jobbik VB-delegáltja, Novák Előd leplezett le? Gondolják, hirtelen megtért tékozló fiúk lettek? S vajon most megvalósul-e a korábban meglebbentett - az egykori Gyurcsány-miniszter Gyenesei István vezette - Somogyért Egyesület és az MDF összefogása?

  Mindeközben óriási belharcok és zsarolások folynak a listás helyekért a párton belül, a helyzetet ráadásul még bonyolítja, hogy már nem csak MDF-esek, hanem jó liberális SZDSZ-esek is harcba szálltak a parlamenti székekért.

  A választási bizottságok jobbikos delegáltjai árgus szemekkel fogják vizsgálni az MDF és az összes többi párt ajánlószelvényeit, és könyörtelenül lecsapnak majd a csalókra.”
 • 1. Phobos 2010. március 04. 12:30
  „szomorú hír ez...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden nagyobb párt megújítaná az oktatást

A parlamentbe igyekvő nagyobb pártok programjainak hangsúlyos eleme az oktatás megújítása. Tovább olvasom