Öltözködés a testalkatok tükrében

2022.01.30. 08:16

Tündérszépek - Így hangsúlyozd az alakod a fotókon

Ha a testalkatunknak megfelelően választunk öltözéket, kiegészítőket, kihangsúlyozhatjuk előnyös tulajdonságainkat. Optikailag nyújthatunk az alakunkon, szélesíthetjük a vállainkat, csípőnket.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

Testalkatok négy legismertebb típusa az alma, körte, homokóra és az oszlop. A szakemberek ennél persze jóval bővebb osztályozási rendszert alakítottak ki. Kiindulásnak viszont már az sokat segít, ha tudjuk, hogy a négy alaptípus közül melyikbe tartozunk. Ennek megállapításához csak egy mérőszalagra lesz szükséged. A derekadat a legkeskenyebb, a csípődet pedig a legszélesebb pontján mérd le, a melled körméretéhez pedig a mellcsúcson vezesd át a tested körül a mérőszalagot. 


Fontos, hogy tudd: tökéletes test csak nagyon kevesek kiváltsága, leginkább csak a rajzasztalon létezik. Az, hogy ki milyen testalkatú, nem súlyfüggő. A típusmeghatározás a derék-mell-csípő egymáshoz viszonyított arányairól szól.


A jelenkor szépségideáljának leginkább megfelelő, a szemnek leginkább harmonikus látvány a homokóra alkat. Ehhez próbáljuk igazítani optikailag a testarányokat. Ha a test alsó részén erősebb valaki, akkor fent próbáljuk optikailag szélesíteni, és fordítva. Ezt a megfelelő szabásvonalakkal és a kiegészítőkkel érhetjük el - tudtuk meg Preisinger Ildikó, szín- és stílustanácsadótól.

 



Ildikó tanácsai, hogy milyen öltözködési trükköket érdemes bevetni:


- A homokóra alkatúak esetében az a legfontosabb, hogy a derekukat hangsúlyozzák, és optikailag is kiegyensúlyozott legyen az öltözékük. 

- Az alma alkat esetében a test középső része erősebb. Akkor tudjuk harmóniába hozni a megjelenését, ha nyújtjuk. Ezt hosszú nyakláncokkal, V-nyakú felsőkkel, hosszított blézerek viselésével érhetjük el. Jellemzően nekik nagyon szép, formás lábaik vannak. Érdemes erre irányítaniuk a figyelmet.

- Az oszlop alkat esetében - jellemzően a modellek ilyenek - a szögletesebb vonalakat kell kicsit finomítani. A vállat és a csípőt érdemes hangsúlyozniuk. A vonalaikat organikus mintákkal, fodrokkal tudják lágyítani. Zsabós felsők, statement nyakláncok nekik nagyon jól állnak.

- A körte típusúak csípőben erősebbek, mint vállban. Nekik a vállukat kell optikailag szélesíteni. Ezt díszítésekkel, buggyos ujjakkal, kámzsás vagy csónak nyakú felsőkkel érhetik el. 


És még egy jótanács: küldd el jelentkezésedet mielőbb a tunderszepek.hu oldalon, hiszen a megyei fordulóba már zajlik a válogatás, és csak 30 hölgy kap lehetőséget a versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!