Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Wass Albert emlékművét avatták fel Győrben

Szombaton leplezték le Wass Albert író emlékművét a győri József Attila utcában lévő evangélikus templom udvarán.


Szombaton délután 1 órakor ért véget az az avató ünnepség, amelynek során leleplezték gróf czegei Wass Albert író emlékművét a győri József Attila utcában lévő református templom udvarán.

Az ünnepség igéjét Steinbach József ,a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke mondta, majd avatóbeszédet mondott dr. Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

A mostani evangélium a hűségről szólt. Nem véletlenül, hiszen Wass Albert élete is a hűségről tett tanúbizonyságot a magyarsághoz, a néphez és a nyelvhez való ragaszkodása tekintetében.

Győr Város alpolgármestere, Simon Róbert Balázs is szólt az ünnepség során, aki kitért arra a kérdésre, hogy miért éppen most kell Wass Albertet ünnepelni. Azért, mert aki ismerte életét és munkásságát, egy dologban biztos lehet. Életének minden pillanatában magyar volt. A hontalanság éveiben sem feledte hazáját, nyelvét, az – az ember, akit magyarságáért nem igazán ismertek el élete során. Pedig ő volt az – az ember, aki a legjobban tudta a néphez kiáltani a lét keserűségét.

A templomkertben felállított emlékművet a gyülekezet tagjai, a Gál-Tóth család tagjai készítették és ajánlották fel Isten dicsőségére, Wass Albert emlékére.

 

Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trianoni megemlékezés Győrben - fotók, videó

Pénteken délután öt órakor a győri Országzászlónál csaknem kétszáz fő emlékezett a Trianoni… Tovább olvasom