Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Városnéző terepgyakorlaton jártak a nemzetközi tanulmányok szak hallgatói

Városnéző terepgyakorlaton jártak a nemzetközi tanulmányok szak hallgatói
A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának első évfolyamos nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói kommunikáció kurzus keretében Győr látnivalóiról, történelmi értékeiről, jelenéről, társadalmi, gazdasági, kulturális és oktatási életéről német munkanyelven városnéző terepgyakorlaton vettek részt.
A városnézés kettős célt szolgált: az órákon feldolgozott tematika alapján a magyar, de nem győri hallgatók ismerkedtek tanulmányaik színhelyével, így a győri és nem győri hallgatók egymástól tanultak, hallottak tanulmányaik színhelyéről, s tették mindezt német nyelven.

A kommunikációs kurzus hallgatói Görcsné dr. Muzsai Viktória egyetemi docens témavezető a világturizmus, majd a világkonyha, azt követően híres személyek, akik változtattak a világon állnak német nyelvű tanulmányaik középpontjában. A félévet a Nemzetközi Olimpiai Játékok, és az Európai Unió feldolgozásával zárják.

A féléves képzés pedagógiai és módszertani alapelve mindegyik téma esetében: szakirodalmi alapú elméleti felkészülés, majd valamilyen gyakorlati feladat, amely egyéni feldolgozásra és prezentációra, terepgyakorlatra épül. Így a győri városnézést követően világkonyhákról egyéni prezentációval  készülnek, a híres emberekről plakát, album, mappa ad hírt, az olimpia és az EU pedig német nyelvű autentikus újságcikkek alapján vitanap keretében kerül feldolgozásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az Ipar úton Győrben, egy ember megsérült- fotó

Baleset az Ipar úton Győrben, egy ember megsérült- fotó
Baleset történt hétfőn reggel Győrben az Ipar úton -írta olvasónk. Két autó ütközött. Tovább olvasom