Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Tóth Krisztina a Mórában

A Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Általános Iskolája és Szakgimnáziuma 26. alkalommal rendezte meg a Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Versenyét, melynek első fordulóját száznál több diák írta meg a környező megyékből, Budapesten, a Felvidéken és Erdélyben.
A versenyen Tóth Krisztina elbeszélését kellett elemezniük, értelmezniük a fiataloknak, irodalomelméleti ismereteiket aktivizálva. A nyilvános döntőbe – melyen díszvendégként, a zsűri elnökeként részt vett Tóth Krisztina – a húsz legjobb dolgozatot író jutott tovább. A döntősökre a fantáziájukat, kreativitásukat mozgósító feladat várt: írni kellett egy novellát megadott motívumok felhasználásával, majd a leírt szöveget élővé kellett tenni, azaz a döntő közönsége és a zsűri előtt fel kellett olvasni. A legjobbaknak kortárs irodalmunk meghatározó képviselője adta át a díjakat. Az ünnepélyes hangulatú rendezvényt a mórás diákok nyitották meg Tóth Krisztina műveiből összeállított irodalmi műsorral.
 
Tóth Krisztina
Tóth Krisztina


Díjazottak:
Dimény Kristóf – János Zsigmond-gimnázium, Kolozsvár; Ilonka Dorka – Kazinczy-gimnázium, Győr; Bánki Bence – Selye János-gimnázium, Ambarus Egyed Ágnes – János Zsigmond-gimnázium, Kolozsvár; Tarnai Csillag – Kazinczy-gimnázium, Győr, Rozmán Milán – Kanizsai Dorottya-gimnázium, Szombathely

 


További részletek: www.moraferenciskola.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas kátyú tátongott Öttevényen - fotók

Hatalmas kátyú tátongott Öttevényen - fotók
Úgy tudjuk, volt olyan autós, aki pórul járt az úthiba miatt. Tovább olvasom