Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Tavaszi koncertet adtak a fúvószenekarok

Az elmúlt hétvége bővelkedett eseményekben Mosonmagyaróváron.
Most tartotta immár hagyományos tavaszi hangversenyét a Kühne koncert Fúvószenekar is, a Flesch Károly Kulturális Központ dugig megtelt színháztermében.


A műsorban közreműködtek a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Koncert Fúvószenekara -vezényelt Szilli Ákos-, mellett a Fantázia Majorett Csoport táncoslábú lányai Szalainé Sándor Katalin vezetésével, valamint a Flex @rt Dance tánccsoport O. Cser Zita irányításával, akik az ír tánc és zenevilágot idézték meg a színpadra. A műsort vezette és a zeneszámokat ismertette Vitéz Vilmos, mint már annyiszor a fúvószenekarok műsorain. Az indulókkal, polkával, régi magyar tánccal, ír muzsikával, verbunkossal, kortárs zenével kialakított műsorrendben helyet kaptak a szólók is, mint Tóth Bence, aki tubán adta elő műsorszámát.


E tavaszköszöntő műsor keretében került sor a zenekartól "nyugdíjba" ment Steiner Richárd köszöntésére, aki 56 éven keresztül játszott kürtösként.


1956 április 4-dikén lépett először a színpadra a Csóka József által dirigált Kühne Fúvószenekarban. Ezen évtizedek alatt aktívan munkálkodott a zenekarért, volt vezetőségi, majd elnökségi tag is.

A zenekar megragadva az alkalmat, köszöntötte Steiner Ottót, aki idén már a hatvanadik éve játszik a zenekarban, Dr. Nagy István polgármester pedig emléklappal köszönte meg több évtizede munkáját.


Ezután sor került a kitűzők átadására a jubiláló zenésztársaknak. Hochstock Boglárka, Feng Yao Ferenc, Demeter Zsolt, Papp Viktor, Peckmann István, Varga Bálint fiatal koruk ellenére már öt éve tagjai a közösségnek. Új tagot is köszöntött az együttes, Kovács Márk személyében, aki trombitán játszik.


A majd' kétórás koncertet a közönség vastapsa zárta, többször visszaparancsolva a zenészeket a színpadra, igazolva, hogy a zene mindenkié.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionostalálkozó Győrszemerén - újabb fotók

A kamionsofőrök ˝körbesétáltatták˝ a faluban járműveiket, de számos más érdekes program is várta a… Tovább olvasom