Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Soproni gimnazisták Brüsszelben - fotók

A soproni Széchenyi István gimnázium végzős diákjai az Európa Parlamentben jártak.

Simon György tanár vezetésével hét végzős diák vehetett részt a brüsszeli látogatáson, akik Járóka Lívia EP képviselő meghívására érkeztek Európa fővárosába.

Láng Péter parlamenti kísérő segítségével megismerkedhettek az Európa Parlament működésével és felépítésével, egy alapos prezentáció segítségével. Lehetőség nyílt, hogy a felmerülő kérdésekre

választ kapjanak a fiatalok, akik éltek is vele, így rengeteg új információval gazdagodtak. A parlamenti program után, a képviselő asszony egy sétára invitálta a látogatóit, ahol kötetlen beszélgetés formájában „képet" kaphattak a képviselői munka mellett a brüsszeli élet mindennapjairól is.

Soproni gimnazisták Brüsszelben


Az utazás természetesen nem ért véget a parlamenti programoknál, hiszen a több napos kiránduláson, a város nevezetességeit is megnézhették a diákok. Felkészült tanáruk segítségével szinte több információt kaptak a látnivalóknál, mintha egy idegenvezető kísérte volna a csoportot.

Élmény volt hallgatni a földrajz szakos tanárt, aki rengeteg érdekességgel is szolgált Brüsszellel kapcsolatban. Az Atomium építménye lenyűgözte a diákokat és természetesen nem maradhatott ki a híres Manneken pis (pisilő kisfiú) meglátogatása sem.

Simon György elmondása szerint, szerepel a Széchenyi István Gimnázium hosszú távú terveiben, hogy minden tanulónak lehetősége nyíljon iskolai keretek között eljutni Brüsszelbe és reméli, hogy a megvalósítás nem is olyan távoli.

A látogató csapat tagjai:

Simon György - tanár, Tóth Viktória, Hadarics Piroska, Beck Dániel, Karafa Dániel, Ősz Máté, Tarcsay Gergely és Gosztola Dániel

L.L.ZS.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis magyar tragikomédia: miért nem ég a köztéri lámpa a győri utcában? - fotók

Ami biztos: a Győri Útkezelő Szervezet és az E.ON merőben másképp ítéli meg a helyzetet, a lakók pedig esténként az orrukig sem látnak. Utánajártunk tudósítónk gondjának. Tovább olvasom