Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sopron látképe - Exkluzív képriport a Tűztorony tetejéről

Tudósítónk részt vett a Tűztorony első műszaki bejárásán, fantasztikus képeit olvasóinkkal is megosztotta.

Verőfényes reggelre ébredtünk, és abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy részt vehettem a Tűztorony első műszaki bejárásán.

Az ácsok utolsó simításokat végezték az állványzat legfelső emeletén, miközben megkaptam a kötelező sisakot, és a vele járó munkavédelmi oktatást.

Részletesen és tüzetesen végigjártuk a 27 szintet, közben dokumentáltuk a repedéseket, megvizsgáltuk a rézborítások állapotát, menet közben értekezletet is kellett tartani, így másfél óra alatt értünk fel a kétfejű sas lábaihoz. Természetesen én mint vendég, csendes figyelője voltam a fontos munkának, viszont nagy lelkesedéssel fotóztam!


Galéria! Fotók: Kránitz József

Egyedülálló nézőpontból sikerült fotózni a toronyórát, és a harangokat. Benéztem az ablakon a toronyőr szobájába, ahol a falon látható az a festmény is amiről eddig csak leírásokból hallottam. Végignéztük a belváros csodaszép műemlékeit és belső udvarait, rápillantottunk a Schneebergre, és a Fertő tóra. Munka közben láthattuk a toronydarut, és megérinthettük a kétfejű sas alatti gömböt, a sas kicsit feljebb volt.

Mintha repülőből néztünk volna a város fölé, lent az emberek apró hangyáknak tűntek. Miközben fenn nézelődtünk, alattunk nagy munka folyt, ami kívülről nem is látszik , a Tűztorony belsejében már betonoznak, erősítik a födémeket, és régészeti kutatások is zajlanak.

A történet ennyi, beszéljenek magukért a képek!

A riport nem jöhetett volna létre, Kelemen Imre, a Soproni Városfejlesztési KFT ügyvezetője nélkül. Segítségének köszönhetően megoszthatom másokkal is azt az élményt, amiben részem volt!

Képek és szöveg: Kránitz József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fát ültettek a Szigethy Attila úton Győrben - fotó

Új fát ültettek a `Virágos Győrért 2000´ emlékkőhöz, a Szigethy Attila úton - tudtuk meg… Tovább olvasom