Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Olvasói beköszöntő három témával

Olvasói beköszöntőként - ha kissé talán megkésve is -, sok sikert kívánok új rovatukhoz az "Olvasóból tudósító"-hoz, s annak létrehozóinak. - írja olvasónk.
Szerintem nem csupán szinesíteni fogja a lapot,de előfordulhat az is, hogy hasznos vagy hasznosítható írások is lehetőséget kapnak a megismerésre, vagy továbbgondolásra.

De a parlagon heverő tudás, ill. a szokatlan módon kapott információ át-, és továbbgondolására is. Szerintem, hézagpótló szerepet is betölthet, hisz a nyitottság, a gondolkodás, nem doktori fokozatokhoz van kötve, s nem ártalmas az egészségre - igaz szerencsésebb ha azzal is támogatott.

Úgy gondolom, a mindenkori tudásunknak van olyan része : amellyel élnünk kell, amellyel élnünk lehet, amellyel nem szabad élnünk és amallyel nem szabad visszaélnünk.

Nem szeretnék én sem visszaélni sem az idejükkel sem a türelmükkel, de e levél megírásának többszörösen szokatlan az előzménye.

Röviden. A július 04-i számukat 05-én olvasva, mikor a fenti rovat "Hogyan lehetek olvasóból tudosító" részhez értem, rá akartam gyújtani /kifogyott az öngyújtom, ezért gyufával/.

Furcsa dolog történt. Álltam, a gy.dobozból 2szál gyufa kiesett, úgy hogy az asztalon szabályos "latinkereszt" formát alkotott. Ezt az alakzatot úgy vette fel, hogy semmilyen mozgást nem tett az esésen kivül és a gyufaszálak egymást követve estek ki.

Rámeredtem. Az első gondolatom az volt, hogy ennek a rovatnak kell megírnom az   e n e r g i á r a v o n a t k o z ó     i n f o r m á c i ó t .


A plusszok:
1.) Az e n e r g i a p r o b l é m á t   illetően.
Valamivel több mint 2 éve "kaptam" egy információt, amely a következő: "Az emberiség energia gondját X Y - nak a Z elméletéből kiindulva lehet megoldani."

A kutatás 7-10 év a céleredményig. Ezt az energiát a civilizációnk még nem használta. /Nem a nap, szél, vizi, bio és nem a nukleáris./ Más. Hozzá kell tennem, hogy előfordulhat hogy esetleg segíteni is tudok.
A tudós sajnos már több tízéve nem él. A nevét és elméletét erkölcsi skrupulusaim miatt nem teszem itt nyilvánossá. Ugyanakkor a többszörösen különös körülmények egyértelmüvé teszik, hogy sürgősen meg kell találnom a megfelelő személyeket akik érdemben is foglalkozni tudnak a dologgal. Ehhez azonban segítségre van szükségem.

Hozzá kell tennem, hogy én erősen humán beállítottságú ember vagyok. Soha nem jutott volna eszembe az, hogy ilyen dolgokkal foglalkozzam.

Bizonyára "furcsa" gondolataik támadnak velem kapcsolatosan, pedig sem képzetlen nem vagyok, sem mentális problémáim nincsenek. /legalábbis ha lehet hinni az állítólag "har-
monikus ember" és a "ha kinyitja a száját érdemes odafigyelni" -nek./


2.) Az e g é s z s é g e s e b b
Társadalomért és a hatékonyabb és olcsóbb egészségügyért. /Ötlet/
Legalább középiskolás kortól tanítani kellene a k é z  ill.,  l á b m a s s z á z s t vagy mindkettőt. Hihetetlen eredményeket lehetne elérni vele a megelőzés /prevenció/, a stressz a fejfájás, fogfájás, ..., orvosi kezelések, műtétek utáni időszak, kevesebb gyógyszer, táppénz, s még lehetne sorolni. Használom, tudom miről írok.

Bizonyos eszközök amelyeket ma már használnak az orvosok, -vagy akik egyes eszközöket meg tudnak venni magánemberként-, közös alapokról indultak a masszázs alapjairól.

S azokkal mi lesz akik a gyógyszert sem mindig tudják kiváltani, vagy a szükséges orvosi segitség késik.


3.) U z s o r a   és    k i s z o l g á l t a t o t t s á g .
Egy alapötlet lehet, melynek átgondolásával és megfelelő szervezeti kialakításával vissza lehetne szorítani az elméjült szegénység vámszedőinek a számát, az uzsorakamatra hitelezőket.
/Igaz, azzal, hogy Magyarországon engedélyezték olyan intézet(ek) működését a mely(ek) hivatalosan szedhetnek igen magas kamatot - a mi történelmi, s jelen társadalmi körülményeink között-, nem mutattak jó példát./

Az ötlet vázlatosan.
A szervezet neve : Önkormányzat(ok) alapítványa. Működ. célja : A kiszolgáltatottan szegény helyzetben lévőknek hitel biztosítása - akár segélyek közötti időszakban is.

Működéséhez szükséses költségekre : szerény kamat /vagy a nélkül /, állam, önkormányzat(ok), cégek, lakosság (adakozás?).

Az "alapítvány" és az önkormányzatok segélyosztó része között oda-visszacsatolás , hogy a segélytfizető levonhassa az esedékes részletet és átutalhassa az "alapítványnak".

Ez esetben nem vennék el a segélyt azonnal a kifizetés után az uzsorások a segélyezettől. Igaz, járna némi többlet munkával az Önkormányzatoknak, de többlet ráfordítást megérné.

Különösen, mert tovább lehetne fejleszteni. /Pl. a sok vihart kavaró segélyhez kötött közmunka témát is mindegyik fél számára megnyugtatóan kezelni. De ennek lehetőségeivel már nem terhelem Önöket./


Köszönöm ha megtiszteltek a figyelmükkel és az idejükkel melyet e jobbító szándékkal született levélre forditottak. Nem a szerepelhetnék és nem az esetleges díjazás reményében írtam.


H. Máriahirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovisoknak buszjegy kell hat év felett

Tovább olvasom