Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Nem vártak az autók a piros jelzésnél a soproni átjáróban, sorra áthajtottak a sínen - videó

Míg olvasónk szabályosan várakozott autójával, addig mások kikerülték, és centiken múlt, hogy nem tolattak neki.
Megkeresésünkre a GYSEV Zrt.-től az alábbi választ kaptuk:

"Az érintett vasúti átjáróban vasárnap 15.24-kor feltehetően érintkezési hiba miatt, a vonat áthaladása után is tilos jelzést mutatott a fénysorompó.

A biztonsági előírások alapján ilyen esetekben a sorompó 9 percig mutat villogó piros jelzést, majd automatikusan elsötétül. Ez történt a Táncsics utcai átjáróban is.

A vasúttársaság üzemirányító központjában azonnal érzékelték a hibát, és 15.35-kor kézi vezérléssel javították a sorompót, amely ezt követően ismét üzemszerűen működött.

A fénysorompó meghibásodását követően  a biztonsági előírásoknak megfelelően zajlott le a kikapcsolási és javítási folyamat.

Szeretnénk felhívni a közúton közlekedők figyelmét, hogy villogó piros jelzést mutató fénysorompó esetén tilos áthaladni az átjáróban. Amennyiben pedig egy vasúti átjárónál a fénysorompó sötét, tehát sem fehér, sem pedig piros fényt nem ad, a KRESZ szabályai szerint kötelező megállni. Áthajtani csak abban az esetben szabad, ha a gépjárművezető meggyőződött arról, hogy nem közlekedik vonat az átjáróban."

Korábban írtuk


Hogy végül mennyi ideig kellett volna a vonatra várni a soproni Táncsics utcai vasúti átjáróban, arról nincsenek információink, de mindenképpen tanulságos az olvasónk által küldött videó.

Az eset vasárnap 15.30 körül történt, olvasónk autóját kikerülték a mögötte állók is, úgy átmentek a piroson. Tudósítónk visszafordult, és a Baross útnak került. De előtte még centiken múlt, hogy nem tolatott neki egy manőverező autó. 

A delmagyar.hu júniusi cikkében azt írja: ha piros a vasúti átjárónál a lámpa, nincs az az isten, hogy átmehetünk. Akkor sem, ha láthatóan elromlott valami. Idézik a MÁV-ot: működő lámpánál csak a fehér villogó fénynél mehetünk át. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így még biztosan nem látott mentőautót - Olvasónk fotója!

Így még biztosan nem látott mentőautót - Olvasónk fotója!
"Mentőautó halad át a kisbajcsi körforgalmon" - írta a látványos fotó mellé olvasónk. Tovább olvasom