Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Mi is a karácsony?

Karácsony közeledtével egyre nagyobb a nyomás az embereken.
Mindenki rohan,és ajándék után kutat. Talán el is felejtjük az ünnep igazi mondandóját. A hét elején egy csodálatos élményben volt részem amit szeretnék most megosztani. Néhány zeneiskolás növendék, zongoristák és fuvolások látogatást tettek egy idősek otthonában. Ez még talán nem is lenne hír, hisz ilyenkor ünnep előtt megesik az ilyen.

Kicsit csípős volt a reggel és az üzletek is épphogy nyitottak, mikor a kis csapat elindult az otthon felé. Beszélgettek, latolgatták hogy vajon örülnek majd nekik ?

Egy kicsi, ódon épület, szerény, de annál kedvesebb fogadtatás. A műsor előtt pár perccel a lakók elindultak az ebédlő felé. Egy idős bácsi járókerettel csoszog végig a folyosón, rám tekint, majd csillogó szemekkel csak ennyit mond: Hát eljöttek hozzánk. Kicsit nagypapámra emlékeztetett ahogy szép lassan elfoglalta a helyét a teremben. A gyerekek fegyelmezetten várakoztak a folyosón majd egymás után szépen mindenki előadta az általa megtanult kis darabot. Csodálatos ahogy a kis kezek megtalálják a hangokat hol a zongorán, hol a fuvolán.

És akkor felcsendült egy mindenki számára ismerős dal : Mennyből az angyal. Mi akik a folyosón várakoztunk a zene mellett egyszer csak meghallottuk, ahogy az otthon lakói kissé halkan és bizonytalanul, de énekelni kezdenek. A műsor végeztével aztán a gyerekek még elénekeltek egy-két karácsonyi dalt ekkor már bátrabban szólt az idősek éneke is. És ekkor éreztem igazán, hogy itt már karácsony van. Győrben egy pici otthonban már KARÁCSONY van.

Szeretném megköszönni a Zeneiskolola tanárnőinek, az Igazgató asszonynak, valamint az összes szereplő kisgyereknek és a vendéglátó idősotthonnak ezt a gyönyörű délelőttöt.

Horváthné Varga Gabriella, Győr
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beledi karácsony

2011. december 24-én délután 2órakor volt a Beledi Katolikus templomban a pásztorjáték, amit a… Tovább olvasom