Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Mackófesztivál Peresztegen

Pereszteg - Szeptember 19-20-án tartottuk falunkban hagyományteremtő szándékkal az Első Peresztegi Mackófesztivált. - írja peresztegi olvasónk.

Pénteken délután a Faluházban Zambóné Németh Ilona jegyzőnő a jelképes mackó- szalag átvágásával nyitotta meg a fesztivált. Ezt követően mackós versek, mesék előadása, daltanulás, lufifestés és a Mackóasszonykórus műsora következett. Közben megtekinthették a vendégek a több száz plüssmackóból álló kiállítást, melyre Peresztegen kívül Sopronból, Budapestről, Miskolcról is érkezett maci. A legidősebb több mint 50 éves volt. A Mackópályázatra szintén száznál is több rajz, vers, mese érkezett. Szombaton a Faluházban kreatív tevékenységeké volt a főszerep. Volt arcfestés, lufifestés, rongyból mackókép-ragasztás, mackós tesztek, kifestők, só-liszt-gyurmázás, fára és kőre festés. Eközben pedig a fára rajzolt macikat ügyes kezű anyukák kiégették. Voltak ügyességi versenyek is.

További fotókért kattintson ide!

Délután a Peresztegi Bábszínház nagyon színvonalas előadásában a Mosó Masa Mosodája című vidám mesét láthatták a fesztivál résztvevői. Tombola, zsákbamedve, mackóbüfé és közös mondókázás színesítette még a délutáni programot. A fesztivál végén a díjak átadására került sor, a legügyesebb résztvevők oklevelet és szebbnél-szebb mackós ajándékokat vehettek át. A közönségdíjas kisóvodás, a verset és rajzot egyaránt beküldő Gosztola Kincső egy hatalmas plüssmaci gazdája lett. A fesztivál nem jöhetett volna ilyen színvonalasan létre a Polgármesteri Hivatal, az Óvoda, az Iskola, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, a Posta dolgozói a Baba-Mama Klub anyukái és a helyi vállalkozók támogatása nélkül, melyet ezúton köszönünk a peresztegi gyermekek és szülők nevében. A Fesztivál bevételét az Óvodának és a Baba-Mama Klubnak ajánlottuk fel.

Üdvözlettel: Csókáné Maráz Kornélia és Péter Erika

Olvasóink írták

 • 4. mackófesztiválózó 2008. október 02. 13:58
  „Színvonalas program volt ez a mackóbuli,jól éreztük magunkat!Köszönet a szervezőknek!!!!”
 • 3. peresztegi anyuka 2008. szeptember 25. 13:41
  „Nagyon jó volt a fesztivál,színvonalas,vidám,kedves.Jövőre újra ott leszünk!!!!!”
 • 2. megvadult csirkeláb 2008. szeptember 23. 08:24
  „Aranyos elképzelés, profi kivitelezés, nemes cél! Grat a szervezőknek! Remélem jövőre ismét lesz Mackófesztivál! Csak így tovább!!”
 • 1. rézangyal 2008. szeptember 23. 00:35
  „Micimackó a barátom,
  És gyakran elbeszélgetünk
  Azokról a dolgokról,
  Mit mind a ketten ismerünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heccből 30 helyett 80-as tábla?

Győr - "Gyermeki csínytevés, mely komoly veszélyhelyzetet teremt!" - írja tudósítónk, aki… Tovább olvasom