Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Kis magyar tragikomédia: miért nem ég a köztéri lámpa a győri utcában? - fotók

Az Ady Endre 23.-25. szám alatt több mint fél éve nincs közvilágítás. Ami biztos: a Győri Útkezelő Szervezet és az E.ON merőben másképp ítéli meg a helyzetet, a lakók pedig esténként az orrukig sem látnak. Utánajártunk tudósítónk gondjának.

"1999 óta körülbelül hatszor vagy hétszer bontották fel az útfelületet az Ady Endre utcában. Főként a szennyvízelvezetéssel voltak gondok; legutóbb a Dózsa György és az Ady Endre út elején küzdöttek ezzel a problémával a szakemberek körülbelül fél éven keresztül.

"Érdemben semmi sem történt több mint hat hónapja"

A köztéri világítással a kálváriánk tavaly szeptemberben kezdődött: a felásott utcában munkagép vágta el a vezetéket. Mind az E.ON-nál, mind a Villkorr-nál jeleztük, hogy esténként az orrunkig sem láttunk, megy a levelezgetés, de érdemben semmi sem történt több mint hat hónapja" - mondta Danyikó Gábor, az elsötétült utcarész egyik lakója.

Az Ady Endre 23.-25. előtti lámpáról megkérdeztük mind a Győri Útkezelő Szervezet, mind az E.ON álláspontját. Nem szeretnénk a nyilatkozatok elébe menni, de azt már most kénytelen vagyunk leszögezni: mindkét fél merőben másként látja az ügyet.


A lámpa, amely nem világít szeptember óta - fotók: Cseh Róbert

"Meghibásodott a földkábel"

"A Győr közvilágításának üzemeltetési feladatait intézményünk végzi, de amennyiben kábelhiba miatt van üzemzavar, az az áramszolgáltató feladata kijavítani. Az Ady Endre utca 23. sz. háznál meghibásodott a földkábel. Ezt az üzemeltetési feladatot ellátó Vill-Korr Hungária Kft. többször jelezte az E.ON felé.

Több levélváltás történt október óta a hibáról, melyre írásban ígérte az áramszolgáltató a hiba kijavítását" - közölte portálunk érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős útmérnöke.

Megsüllyedtek a kövek: újra bontani kell az útszakaszt

Arra a kérdésünkre, miszerint a lakók szerint újból fel kell bontani az Ady Endre utcának ezt a szakaszát, mivel a legutolsó munkálatok során megsüllyedtek a kövek, Máthé-Tóth Péter úgy válaszolt: "való igaz, hogy tavaly az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. végzett gázvezeték rekonstrukciót az Ady Endre utcában.

A novemberi műszaki átadáson kértük a kivitelezőt, hogy a nem megfelelően tömörített szakaszokon a hibát javítsa ki a tél elmúltával. Áprilisban helyszíni szemlét tartunk, majd a kivitelezőnek május 30-ig kell a hibákat javítani.

Ezzel kapcsolatosan érkezett hozzánk panasz, ügyfelünket a fentiek figyelembe vételével tájékoztattuk februárban. Amennyiben a gázvezeték csere és a közvilágítási kábelhiba összefügg, az az E.ON-ra és az Égáz-Dégázra tartozik. Mi az E.ON-tól a hiba javítását vagyunk jogosultak kérni. A megoldás és az okok feltárása a szolgáltató feladata".

"A kandeláber állítását és közvilágításra való rácsatlakozást nem az E.ON végezte el"

"A vitatott kandeláber, amelyik hónapok nem ég, nem az E.ON tulajdonában van. Kollégáink megvizsgálták a kérdéses oszlopot és ezt a tényt egyértelműen megerősítették, hiszen a lefektetett kábel nem szabványosított, nem megfelelő mélységben van.

Mivel a kandeláber állítását és közvilágításra való rácsatlakozást nem az E.ON végezte el, ezért azt karbantartani sincs jogunk" - tudtuk meg Egyházi Nikolettától, az E.ON Hungária Zrt. szóvivőjétől.

Innentől kezdve viszont az a fő kérdés: ki fektette le a szóban forgó köztéri lámpát, s volt-e erre egyáltalán engedélye?


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion égett az M1-esen! - fotók

Egyelőre nem tudni, miért gyulladt ki a pótkocsis szerelvény rakománya. A tűz a Hegyeshalom felé haladó sávban történt Kisigmánd közelében. Tovább olvasom