Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Horvát napok Bezenyén

Pénteken 19. alkalommal rendezték meg, a „Bezenyei Horvát Napok" első napját. A rendezvénynek a helyi Művelődési Központ adott otthont.
 
A program megnyitója során kiderült, hogy nagyon sok vendéget sikerült fogadniuk a Bezenyeieknek, voltak Győrött is, ahol szintén a Bezenyei kultúrát mutatták be a közönség számára. Érkeztek vendégek az eltelt 19 esztendő során Horvátországból, Ausztriából. Egyre jobban megmutatkozik az – az akarat is, hogy nem csupán a horvát kultúrát mutassák be az ilyen alkalmak során, hanem egymás kultúráját is. A pénteki rendezvény erről szólt. Egymás kultúrájának a befogadásáról.

Galéria!


Reggel nyolc órakor Horvát szentmisére várták a gyermekeket a templomba. A vallási programmal azonban nem ért véget a rendezvény pénteki programkínálata, ugyanis Százhalombattáról érkezett a Bezenyei iskolába Kovács Marianna, horvát – magyar mesemondó, aki önálló műsorával szórakoztatta a gyermekeket.

Az este hét órakor kezdődő „Kultúra családi körben" – címmel rendezték meg nagyon gazdag programok kíséretében azt az estet, ahol többek között a Litresits – Székely – Radák család bemutatkozására is sor kerülhetett. Ritka az olyan család, ahol nagyszülők, gyerekeik és unokák mind valamiféle népi vagy képzőművészeti ágazatot képviselnek. Külön egyéniségek , akik alkotásaikkal szinte elkápráztatják közönségüket. Az est folyamán megismerhették Litresits Mátyás és Radákné Litresits Anikó néptánc koreográfiáit is. Megtekinthették azt a kiállítást a helyszínre látogatók, amelyet Radák Veronika viseletvarró, ruhatervező, ékszerkészítő alkotott. Fellépet a rendezvény színpadán az a fiatalember is, aki az elmúlt évben Gradistye Férfihangja címet nyerte el, akit úgy hívnak: Radák István. Saját együttese népzenét játszott, valamint tambura és szólóének is volt a repertoárjuk között. A fellépő művészeti csoportok a Máriakálnoki nyugdíjas néptánc együttes és a Senior Gazdász Együttes voltak.

Fotó és Szöveg: Gulyás Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakony Maraton

A George KSE 2009.05.24-én rendezete meg a Kelly's Bakony Maratont Vinyén a Cuha-völgy bejárátanál. Tovább olvasom