Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Heringjárat Pérre avagy `Olyan jó embernek lenni!`

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Kisalföld Volánnak, amiért számomra ilyen felüdítő módon módosította a menetrendet. Arra gondolok, hogy hétköznap 17:10-kor már csak egy busz közlekedik Pér irányába az eddigi kettő helyett. Tiszta szívből köszönöm - írja tudósítónk, "Ödön, a dög".

Mély hálám oka, hogy eme változás nélkül soha nem tanulhattam volna meg igazán értékelni, hogy ember vagyok. Olyan jó érzés ez, hiszen most megtapasztalhattam, hogy milyen sorsa van egy heringnek a dobozban.

Hiszen amikor a busz már a végállomáson úgy megtelik, hogy többeknek állni kell, és ez a túltelítettség megállóról-megállóra növekszik, egész addig, amíg az utolsó városon belüli megállóban már kb. 3 percet kellett állnia a busznak, hogy valahogy felférjenek az emberek, akkor olyan jó érzés a tömeg közepén, zsúfoltságban állni. Igen, nagyon jó érzés, hiszen ilyenkor olyan emberekhez kerülhetek közel, akiket még soha sem láttam, és nem vágnak képen, ha véletlenül „behatolok" az intim zónájukba.

Még inkább fokozza örömömet, mikor a sofőr a „heringjáraton" le is kapcsolja a villanyt, mikor kiérünk a városból. Ezzel tényleg valóságossá válik az élmény, hiszen ki látott már olyan konzervdobozt, melyben a halak felkapcsolt villany fényénél „napoztatják" munkában elfáradt, de még most is állásra kényszerített végtagjaikat. Persze akkor teljesül be ez a kéjhez közeli élmény, amikor végiggondolom, hogy még majdnem fél órán át ilyen jó minőségű, 21-dik századi szolgáltatást vehetek igénybe.

Félreértés ne essék, én szívből megértem, hogy a busztársaságnak ilyen - nehéz, válságtól sem mentes - időszakban a gazdaságosság mindenek előtti szempont. Én is spórolnék a helyükben, és hasonlóan figyelmen kívül hagynám azok igényeit, akik szolgáltatásomat igénybe veszik. Hiszen manapság ez a divat.

Persze, én nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy ha már egy buszon kell szoroskodni két busznyi embernek, akkor az legalább csuklós busz legyen, amin többen elférnek.

Jaj, bocsánat! Hogy mondhatok ilyet? Hiszen akkor soha nem élhettem volna át ezt a felüdítő, felejthetetlen élményt, és még mindig nem tudnék annak örülni, hogy hering helyett ember vagyok…

Remélem, még sok hasonlóan remek ötletük lesz.

Hálás köszönettel:

Ödön a Dög

Olvasóink írták

 • 12. Judytka 2008. december 22. 14:21
  „Sajnos egyre gyakrabban tapasztalható ez a jelenség,ami a péri buszon is volt.Ilyenkor biztos harmadáron adják a jegyeket ugye??
  Vagy létezik lépcsőjegy is??
  Mert az lenne az igazságos,aki ül,fizet,aki áll felet fizet,túlzsúfolt járaton ,és lépcsőn lógók csak harmadot...”
 • 11. Törpe 2008. december 18. 09:12
  „Hát igen. Szeretjük ezt a járatot. De ami még jobb, hogy előtte eddig 16.00-kor indult a faluba busz. Ezt elvileg megváltoztatták, 16.05 percre. Most már van öt percem hogy elérjem (mivel 16.00-ig dolgozom). De hogy csavarintás legyen a dologban, a menetrendet kicsit elírták kérem!

  A menetrend szerint ugyanis NEM a 16.05 busznak kell bemennie a községházához, hanem a 16.15-kor induló Kerékteleki busznak. Ez szerepel a menetrendbe, a Volán információs is ezt mondta a telefonba, ha a neten megnézem, akkor is a 16.15-ös buszt dobja ki. Mindezek ellenére a 16.15-ös busz továbbra sem megy be a faluba! (Gondolom a 16.05-ös bemegy, de ezt nem tudom, mert nem érem el)

  De ha én nem péri vagyok és csak egy évben egyszer utaznék ezzel a busszal akkor jól megszívom mert nem szállok le a fehérvári úton a busz meg továbbmegy velem....

  Ennyit a menetrendről! Még jó hogy a sofőrtől megkérdeztem....”
 • 10. csd 2008. december 16. 22:33
  „Hát sajnos :(
  Sopron-Ágfalva között meg eltörölték a 21.40-es járatot, mert a statisztika szerint nem térül meg (!) a Volánnak.
  Azóta nincs lehetősége az ágfalvi embernek 20.40 és 22.35 között Sopronból hazajutni.”
 • 9. lebeke 2008. december 16. 11:57
  „Bocsánat, kapkodva írtam , egy kissé éhes vagyok :), remélem, azért kihámozható a mondandóm. Legközelebb igyekszem jobban figyelni.”
 • 8. lebeke 2008. december 16. 11:55
  „Mit mondottam volt, én az emberséges vagy inkább emberibb körülményeket hiányolom. Persze, ,örüljön az ember, hogy van " busza" Ennyi erővel nem tudom, minek elégedetlenkedünk, hogy drága a kenyér, a tej, az élelmiszer, hogy nem tudjuk megvenni mondjuk az eredeti cd-lemezeket, vagy dvd-filmeket, nem tudom, miért sokaljuk a benzin árát, (bár most csökkent) , nem is értem, miért drágáljuk a gyógyszerárakat, és még lehetne folytatni a sort. HIszen örüljünk, hogy lehet kapni!! Az ember a pénzéért elvárja, hogy minőségi szolgáltatást kapjunk. Ha az ember bemegy egy étteremeb (bár sajnos szerintem ez sem olyan jellemző manapság, és nem is a mindennapi megélhetésünk múlik rajta), ott is elvárjuk, hogy ehető ételt kapjunk, ne a földről együnk..stb. Nem is értem, miért nem úgy működik a dolog, hogy páros napokon a férfiak, páratlan napon meg a nők tolják a buszt. Elvégre örüljünk, hogy járnak még buszok... A pénzről meg szerintem csak annyit, hogy mindig arra jut, amire nem kéne, ahova meg kéne, nem. Persze, én sem tudok mit csinálni, kénytelen vagyok elfogadni, de had ne legyek vele maximálisan megelégedve .”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2008. december 16. 10:58
  „Lebeke, hát akkor ne örülj, hogy van buszod. :) Én csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nézzük a dolgok jó oldalát, mert lehetne rosszabb is. Fő az optimizmus, nem? Megnyugtatlak, én is álltam már tömött buszokon, villamosokon, trolikon, metrón (ez Budapesten napi szintű gyakorlat), sőt (horribile dictu!) még vonaton is. Pesten tanulok, onnét jöttem hazafelé, aztán annyira teli volt a vonat, hogy Győrig az előtérben álltam, összezsúfolódva egy csomó másikkal, sokszor félig a vécéajtóban lógtam, annyira nem volt hely. Több mint tíz alkalommal volt ilyen, és hát mit mondjak, tömör gyönyör 140 kilométert, ami átlag jó bő másfél óra időben, ilyen körülmények között végigutazni. Szóval ne oktass ki a heringélet szépségeiről. Mindezek ellenére ki lehet bírni. Túléltem, hazaértem, slussz-passz. De ha nem tetszenek a körülmények, törd a fejed, honnan kerítesz anyagi fedezetet a gépjárműpark bővítésére, mert a Volánnak nincs pénze. Azt, gondolom, nem szeretnéd, ha közvetlenül rád, utasra hárítanák a költségeket, amennyiben sokszorosára emelik a jegyárakat, ugye? Hát akkor?”
 • 6. fmoni20 2008. december 16. 08:32
  „Ez nem csak a péri járatokon van ám így. Én annak idején Győrben a 22-esen is nyomorogtam, pedig a városházánál szálltam fel, de már akkor tele lett a busz. A minap pedig a Kapuvár-Fertőd-Sopron járaton volt tömegnyomor, Kópházán már csak 1 ember "fért fel". Pedig akkor még menetrendváltozás sem volt.
  Úgy hogy nem tudom, mi ezen olyan meglepő. Sajnos van, amikor az átlagnál többen utaznak busszal.”
 • 5. lebeke 2008. december 16. 08:25
  „Szilágyi Zsolt, te honnan jársz be dolgozni a munkahelyedre? Tipikus hozzáállás- ha az ember lánya morog amiatt, hogy már normális állóhely sincs a buszon, nemhogy ülőhely- miszerint, örülj, hogy van buszod. Kérdem én , ha az állatokat sem lehet akármilyen körülmények között szállítani, akkor ez az emberekre miért nem vonatkozik? Miért kell nekem állva megrohadnom a buszon, ősztől tavaszig az agyonfűtött, agyonzsúfolt buszon? Én miért nem érdemlem meg az ülőhelyet? Autóm nincs, tehát kénytelen vagyok a Volán "szolgáltatását" igénybe venni. És akkor én még ne is szóljak egy szót se , a buszom 3/4 7-kor indul , de nagyon sokan hajnalban kelnek, és ők is kénytelenek végigálni a 30 km-t, holott más ember akkor még csak a másik oldalára fordul az ágyában . Az a baj, hogy megint oda megy a pénz, amit buszok vételére lehetne fordítani, Urambocsá´ a sofőrők megfizetésére, ahova tiszta fölösleges. Azért megnézném, azok az emberek, akik arról döntenek egy tollvonással, hogy járatok szűnjenek meg, mivel járnak be a munkahelyükre, ha egyátalán bejárnak Tisztelet a kivételnek.Nos, azt is kétlem, hogy egyátalán buszon ülte-e már. Bár luxusbuszban esetleg.... Meg kiváncsi lennék, külföldön ez hogy működik ? Még nem jártam sehol sem, és igaz , nem vagyok Amerikamániás, de láttam pár olyan külföldi filmet , ahol buszon utaztak, de bizony álló utast nem igazán láttam. Vagy én vagyok túl naív?”
 • 4. zotya975 2008. december 16. 08:23
  „En személy szerint ezek az okok miatt áltam át 90-ben a kerékpárra, csak én csanakról járok. Közben javult a helyzet, de nem tudott a Volán visszacsábítani. Pölö szombat reggel futott vissza a nejem a buszmegállóból mert lerobbant a busza. Felvettem még két utast, és irány győr. A sofőr szerint nem küldenek pótbuszt a lerobbant helyett. Ő pénzt se tud visszaadni, lehet menni a központba. Ugyan ki menne amikor mindenki siet dolgozni? Amúgy nem nagyon tud érdekelni a Volán nyűgje, válság van, nekem is, mégse kérdezik honnan van a buszjegy ára. Én füzetek, ő szolgáltasson. Ez a dolga. Meg aztán ez nem új probléma, mindíg van mire fogni.”
 • 3. kackac 2008. december 16. 08:17
  „Ödön!
  Legközelebb 2 jó csaj közé állj!
  Így Périg többször is elmehetsz.”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2008. december 15. 20:34
  „A pér is egy halfaj, talán ezért a "heringjárat". Különben meg szerintem a túlzsúfolt busz is jobb, mint a semmilyen. "Always look on the bright side of life."”
 • 1. pihent 2008. december 15. 20:28
  „Szerintem a közlekedési társaságok (volán, máv) jobban szeretnek ésszerűtlen változtatásokat meghozni. Ez is ilyen. Nincs mit csodálkozni. Nem véletlenül járok inkább autóval.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pazar látvány - Teljes holdfogyatkozást láttunk!

Szany határában kapta lencsevégre tudósítónk vasárnap, 18 óra 45 perckor a holdfogyatkozás… Tovább olvasom