Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Győri lyuk-sztori: vajon szülinapra eltűnik? - Fotók

Olvasónk beszámolója szerint a Nagy Imre út 3. szám előtt, a gyalogjáró közepén található a lyuk. A tél beállta előtt megjavítják a csatornafedelet?
Olvasónk beszámolója: "A fotókon egy lyuk látható, egy szemmel láthatóan gyalázatos állapotú csatornafedélen. Eddig ebben semmi különös nincsen, gyalázatos állapotú csatornafedelek a végső pusztulás előtti állapotban gyakran lépnek kényszerű társbérletre lyukakkal. A különös inkább az, hogy ez a lyuk lassan egyéves születése napját ünnepli, ebből közel nyolc hónapot töltött boldog együttlétben a képeken ugyancsak látható jelzőpóznával, amelyet - meglepő módon - ezen idő alatt sem fel nem rúgtak, sem el nem loptak.

Röviden a tények: a győri, Nagy Imre út 3. szám előtt, a gyalogjáró közepén található ez  a lyuk. Mivel gyakran járok arra, igazolhatom, hogy valóban valamikor az év elején törhetett ki a csatornafedél, komoly balesetveszélyt jelentve az arra járók számára, ha valakinek belecsúszik a lába, garantált a bokatörés, nem említve, hogy a fedél esetleges
teljes beszakadása még nagyobb gondot okozhat.

Amikor tavasszal az út autósok számára fenntartott részét felújították (a járdát nem, az kritikán aluli állapotú arrafelé is...), a lyuk melletti ház lakói jelezték az útkezelőknek, hogy a probléma fennáll, ha már felújítanak, praktikus volna ezt a hibát is elhárítani. Az illetékesek ideiglenes elhárítási tevékenysége kimerült abban, hogy a képen is látható jelzőpóznát az utak urai nemes egyszerűséggel rátették a lukra.
(Szaknyelven kb. ezt hívják optikai aszfaltozásnak.) Ígéret született, hogy rendbe teszik a fedelet, és áprilisban ez így szép és jó volt.Mostanság azonban lassan novembert írunk, az ígéretet pedig nem követte tett. Bár a pózna ott áll, óvja a lyukat a beázástól, a gyalogosokat a belelépéstől, mégsem gondolom, hogy ezt állandósult állapotnak tekinteni helyénvaló volna.

Kérem hát azokat, akik illetékesek, vagy hatni képesek az illetékesekre, hogy szánjanak egy kis figyelmet ennek a szerencsétlen csatornafedélnek ott a Nagy Imre út 3. előtt, és cseréljék ki valami lukmentesre. Sok-sok gyalogos, jónéhány rendszerető ember és egy boldogtalan jelzőpózna lesz érte hálás."

Olvasóink írták

 • 8. mjancsi 2011. október 27. 18:24
  „Új Audik bérlésére futja az önkormánynak, alapvető dolgokra nem!!! ( A Szeszgyár utcában hatalmas kráter volt az úttesten hónapokig, mire sikerült elhárítani a problémát!) Ez biztosan több időt vesz igénybe.”
 • 7. öcsi561 2011. október 27. 16:59
  „Mint tudjuk, a szó elszáll, a szag elillan! :)”
 • 6. tonybacsi 2011. október 27. 15:48
  „és ha a telefonba,belepurcint valaki???”
 • 5. öcsi561 2011. október 27. 15:25
  „A képen egy távközlési akna fedlap felvétele látható,a szaghoz semmi köze! Kábel tv, telefon, hírközlő kábel akna?”
 • 4. sese666 2011. október 27. 12:46
  „ausztriába olyan helyen is javítják az utakat ahol szinte semmi baja nincs”
 • 3. vanessa 2011. október 27. 08:49
  „Szép napot!ez a magyar munkavégzés, a felelös ilyenkor nincs.nyugaton illyeen munkáért kirugás van nem pénzjutalom”
 • 2. pappe 2011. október 27. 08:41
  „Így legalább szellőzik és nincs az a büdös csatornaszag, mint városszerte sokfelé! :)”
 • 1. Oreg35 2011. október 26. 22:02
  „Gondolom az önkormányzat "szakértő" illetékesének nem okozna gondot azt kideríteni, hogy melyik közmű vállalat a bűnös! Ezt pedig illene felszólítani a hiba kijavítására. Adott esetben pedig bírságolni a mulasztás miatt! De hát ez Győr!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi forgalmirend-változás Győrben - lakossági oldalról

Olvasónk utánajárt, mi történik 10.27-én, csütörtökön reggel 8.00 óra után, ami a belvárosi… Tovább olvasom