Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Folyamatos kellemetlenség, fertőzésveszély hétről-hétre

Nyúl - Csendesnek éppen nem, de barátságosnak mondható nyúli kis utcánkról – a Vasútsorról – már hallhattak a Kisalföld olvasói (elviselhetetlen zaj, és teherforgalom), de ismét egy olyan problémával áll szemben kis lakóközösségünk, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül.

Az idei nyár felülmúl minden eddigit, hétről-hétre annyi csapadék esik, hogy a házaink előtt tengerré válik a járda, az árkok, az úttest, udvarainkba több méter hosszúságban, és gumicsizma-szár magasság felett behullámzik a víz, áztatva a falakat, és megtalálva a pincék szellőző ablakait.

Ez még nem is lenne akkora probléma, hisz nem egyedi eset, azonban alkalmi „tengerpartunk" ilyenkor eggyé válik a szennyvízcsatornával.
A mellékelt felvételek 2008. augusztus 2-án este 8-kor készültek, több órával az intenzív felhőszakadás és vihar elmúltával.

Jön föl...
Jön föl...

Érdekesség az egészben az, hogy a Pannon-Víz szennyvízátemelő szivattyúja 20 m-re van házainktól, és nem is kell hozzá a tegnapihoz, vagy a két héttel ezelőttihez hasonló esőzés, a műszer kapacitása felmondja a szolgálatot. A Pannon-Víz hibaelhárító dolgozói szinte meg sem várják a vihar elmúlását, már idejönnek, erejükön felül küzdenek a természet erőivel, de szegények az enyhe korrigálásokon kívül sok mindent nem tudnak kezdeni az „elavult", és nem ehhez a vízmennyiséghez méretezett berendezéssel.

Szomszédaink (akiknél enyhébb ívben lejt a házukba bekötött szennyvízlefolyó csatorna) már többször jelezték a Pannon-Víz és – tudomásunk szerint - az ÁNTSZ felé, hogy ezekben az esetekben feljön lefolyóikban (fürdőkád, WC, mosogató) a szennyvíz, és 10-20 cm magasságban, több órán keresztül áll a kellemetlen külsejű és szagú „lé", több órára megvonva tőlük az alapvető higiénia, tisztálkodás, és egyéb szükségletek elvégzését.

Tenni kéne valamit
Tenni kéne valamit

El lehet képzelni, hogy ha az úttest csatornája több óra múltán is így tódul felfele, akkor mi hullámzik be udvarainkba, pincéinkbe nap, mint nap, amit óhatatlanul behordunk házainkba.

Ma az előrejelzések szerint 30 fokos hőség várható, nem feltételezzük, hogy a kórokozók, baktériumok, és a fél falu üledékének nyomai meg fognak állni a kapuinkban, hogy ne kerüljenek beljebb, és ne terjesszenek kiadós fertőzéseket.

Szerintünk fizetünk annyi víz- és csatornadíjat, hogy a XXI. dzázadban ne kelljen félnünk egy esetleges járványtól.

A Vasútsor lakói Nyúlról

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részleges Napfogyatkozás

Részleges napfogyatkozásnak lehettünk egy órára tanúi pénteken 11 órától kis hazánkban. Két év után… Tovább olvasom