Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Falunapot tartottak Ágfalván - fotók

A programok három helyszínen zajlottak, melynek szervezésében, lebonyolításában a civil egyesületek is közreműködtek.
Ágfalva Községi Önkormányzat és az Ágfalvi Német nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében június 17-én Falunap-Német Nemzetiségi Nap rendezvényt tartottak Ágfalván. A programok három helyszínen zajlottak, melynek szervezésében, lebonyolításában a civil egyesületek is közreműködtek.

7 órától az Ágfalvi Fúvószenekar reggeli zenés ébresztőjére kelhettek a községben lakók, majd a focipályán különböző sport és játéklehetőségek várták az ide látogatókat. A kispályás foci utcabajnokságra hét csapat nevezett, az első helyezettnek járó kupát az Új-Daágh-Alkotmány utca egyesített csapata nyerte.

A változatos programok között szerepelt ovisfoci, röplabda, ping-pong, aerobic, hetesrugó verseny, népi játékpark. A résztvevők ebédjéről a gulyásfőző verseny 5 csapata gondoskodott.
 15 órától az evangélikus templomban az ágfalvi Hajnalpír Énekegyesület-Gesangsverein Morgenröte ünnepelte öt meghívott vendégkórus: Grenzlandstimmen-Schattendorf (Ausztria), Bánfalvi Kórus, Fertőrákosi Dal és Kultúregyesület Énekkara, Alland (Ausztria), Kimlei Énekkar részvételével megalakulásának 90., újjászerveződésének 25. évfordulóját.

18 órakor a harmadik helyszínen, az Ágfalvi Fogadó előtti téren felállított szabadtéri színpadon, Daloló Hónapok műsorral Ribizli bohóc várta a szülőket, gyermekeket, majd az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola-Grundschule Agendorf Patakugrók csoportja és a soproni Testvériség Néptáncegyüttes magyar és környékbeli német nemzetiségi táncokból összeállított közös műsora következett. 21 órától a fogadóban kezdődött a bál, a jó hangulatról a Melange Time zenekar gondoskodott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy erőkkel vonultak ki, de szerencsére nem volt komoly baj

Nagy erőkkel vonultak ki, de szerencsére nem volt komoly baj
Számos tűzoltó és mentőautó jelent meg hangos szirénázással. Tovább olvasom