Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Doni megemlékezés Darnózselin - fotók

A doni áttörés 76. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést a temető melletti kopjafánál Darnózselin.
Az emlékműsoron tiszteletét tette dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és a község önkormányzati képviselő testülete is. Litániával és kegyeleti megemlékezéssel adóztak dr. Galla Gábor érdemes esperes és plébános vezetésével a községből frontra indult katonákra, akik ott váltak az értelmetlen háború hőseivé és áldozataivá.
Doni megemlékezés Darnózselin. Fotók: Talpas Balázs

Bedó Gábor ny. honvéd százados, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség országos elnöke idézte fel az akkori eseményeket beszédében. Közreműködtek a Darnózseli Őszirózsa Nyugdíjasklub Énekkara, a Mosonmagyaróvári Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Mosonmagyaróvári Vitézi Rend tagjai, nevükben Ratkay Zoltán emlékezett az áldozatokra.

község polgármestere, Fazekas Zoltán köszöntötte az 1940-1945-ös darnózseli hadiárvákat és a háború poklában elhunyt vagy eltűnt hozzátartozóikat ma is gyászolókat. Molnár Béláné, hadiárva meghatódva mondta el saját versét, emlékezve azokra, akik akaratukon kívül idegen földben nyugszanak.

A kopjafánál Sastin Károly, korhű katonai felszerelésben állt díszőrséget. Ezután a megemlékezés koszorúit és mécseseit helyezték el a kopjafánál, majd a Tűzoltószertár nagytermében "A Doni tragédia" c. fotókiállítás megtekintésére került sor. A kiállítás január 15.-ig tekinthető meg, 15.00-18.00 óra között, ingyenesen - tudósította szerkesztőségünket Talpas Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megható műsorral emlékeztek a Don-kanyarban elesett áldozatokra Dunakilitin

Megható műsorral emlékeztek a Don-kanyarban elesett áldozatokra Dunakilitin
A helyi templomban rendezték a megemlékezést. Tovább olvasom