Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Átadták a fertőszent​miklósi ÖTE felújított tűzoltósze​rtárát

A Fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület régi álma vált valóra azzal, hogy szombaton átadták a megújult tűzoltószertárat. Fotók.


Az épület felújításának gondolata mintegy tíz évvel ezelőtt vetődött fel, és hosszú munka eredményeként bővülhetett, épülhetett újjá. Az építkezést (felújítást) Fertőszentmiklós városvezetése is indokoltnak és célszerűnek találta, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elmúlt évtizedeiben végzett tevékenységei miatt. Egyesületünk egyébként Fertőszentmiklós legrégebben – 1889-ben – alakult, és legnagyobb tagszámú – 47 felnőtt, és 38 ifjúsági tűzoltó – civil szervezete.

Az egyesület tagsága aktívan kivette részét az építkezési munkálatok előkészítéséből; mintegy 6000 munkaórát dolgoztak összesen az utolsó két évben, egy közös cél érdekében. Az elmúlt időszakban több épület elbontását is elvállaltuk - bontási anyag fejében - , ezzel hozzájárulva az építési költségek csökkenéséhez, továbbá az építés folyamán is rendkívül sok munkát végeztek tagjaink.

Átadták a tűzoltószertárat Fertőszentmiklóson

Egyesületünk munkáján túl a tényleges építkezés 2011. elején kezdődött meg, amelyet egy építőipari cég vállalt el. A földszinti szerbeállások aljzata felújításra került, és ezen a szinten lévő kiegészítő jellegű helyiségek is megújultak. Megtörtént az eddigi épület teljes tetőterének beépítése, valamint megvalósult a részleges akadálymentesítése is. Megtörtént a tűzoltószertár teljes külső hőszigetelése, fűtésének korszerűsítése.

A tűzoltószertár avatási ünnepségén részt vett Ivanics Ferenc megyei országgyűlési képviselő, Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, Csikár Zsolt őrnagy a megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Megyei Tűzoltósági Felügyelője, Balogh Ferenc tűzoltó ezredes, a megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Horváth Tibor Fertőszentmiklós polgármestere, Török Melinda Fertőszentmiklós jegyzője, Jagadics Géza a Betonépfor Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen egyesületünk külföldi tűzoltó barátai is képviseltették magukat: vendégeink között volt Alfred Grafl, Schattendorf (Ausztria)polgármesterét és Eduard Haring volt tűzoltóparancsnok is. Pleidelsheim (Németország) tűzoltói is képviseltették magukat: Ralf Trettner polgármesterrel, és Frank Holzwarth tűzoltóparancsokkal élükön.

Egyesületünk épületének megújulásával szervezetünk útjának egy nagyon fontos állomásához érkeztünk, amely további lehetőségeket teremt egyesületünk jövőjét illetően.

Szöveg és képek: Kiss Tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúnya törés: két autó ütközött Győrben - Galéria

Sajnos nem az első baleset Győrben a Rákóczi és a Tarcsay utca kereszteződésében. Jogos a kérdés:… Tovább olvasom