Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Aki késhet a kifizetésekkel és aki nem...

A történet főszereplője egy vállalkozó, aki több évtized után belátta, hogy az emelkedő adóterhek, és a multik térhódítása őt is padlóra küldik.

Míg a multiknak különbőző adókedvezmények járnak, Őneki a különadó , az elvárt adó, meg a különböző adóelőlegek befizetésére kell előteremteni a pénzt.

A piacát meg elhódították, a színes újságokkal, meg a beszállítóitól kizsarolt áron, vagy beszerzési ár alatt értékesített termékekkel.

December első napjaiban már a munkanélküli központban ült. Ő már tudta, hogy 1 munkahely amit egy multicég teremt, három kisvállalkozótól veszi el a munkát. Január végén ismét megjelent, amikor megjegyezte, hogy még nem kapott munkanélküli segélyt. (bezzeg neki minden hónapban kellett fizetnie a járulékokat, egy napot sem késhetett.. mert a késedelmi kamatot kiküldtek volna!) Az ügyintéző megnyugtatta,utalják a két hónapra a bruttó(!) 84 ezer forintot, amiből még adózni kell, így a két hónapra fog kapni hatvanegynéhányezer forintot!

Havi 30 ezer forintot sem tudják időben kiküldeni? Ami kb. két bevásárlásra elég. Nem érdekel senkit. A hivatalnak nem esik baja ha késik egy két hónapot, merthát mit csinálhat a munkanélkülivé lett vállalkozó?

Nemrégiben találkoztunk. Elmúlt február tízedike, még mindig nem kapta meg a munkanélküli segélyt - panaszkodott. Nem bíztattam. A hivatali malmok lassan őrölnek. Mondtam neki, hogy legalább az apehosok jól jártak, mert több mint 16 milliárd forintot oszthattak szét maguknak..

Gondoltam, leírom a történetet, hátha az illetékesek fülébe jut, és talán így, közvetve tudok segíteni kétségbeesett ismerősömnek.

Dave

Olvasóink írták

  • 3. albatrosz 2009. február 18. 12:28
    „Ma már egyre többen tudják, és a saját bőrükön tapasztalják,hogy a hazánkba betelepedett,elsősorban kereskedelemmel foglalkozó multik tették tönkre a hazai mezőgazdaságot,élelmiszeripart és a kiskereskedelmet. Sajnos jelenleg ezen a helyzeten csak nagyon nehezen lehetne változtatni. Akik tehetnének ellene, homokba dugott fejjel, nem törödnek ezzel a sulyos problémával. Pedig, sürgősen tenni kellene valamit. Olyan uj törvényeket kell/ene hozni amelyekkel a multik oriási helyzeti előnye a kisvállalkozokkal szemben folyamatosan csökkenthető lenne. Meg kell vonni tőlük az adókedvezményeket! Ha mennek,menjenek. Sokkal több munkahelyet tettek tönkre,mint amennyit terentettek! Mezőgazdaságbó,élelmiszer termelésből élők százezreit tették tönkre,juttaták csődbe! Sürgösen törvényt kell hozni, hogy azüzleteikben 80%-ban hazai termékeket kötelesek forgalmazni, és ne ők szabják meg, hogy azt mennyiért hajlandók átvenni. A konkrét eset szereplőjét nagyonsajnálom, és a személyes válságát ,mielőbb sikeresen megtudja oldani!”
  • 2. thermoline 2009. február 12. 13:07
    „Gratulálok a cikk írójának.Ezeket a tényeket kellene folyamatosan megírni egészen addíg amíg pozitív változás nem érzékelhető ezen a téren.Sajnos ez csak egy nagyon apró mozaik abból a kirakósból ami fojtogatja mind a vállalkozói mind a lakossági rétegeket.Jó lenne ha több ilyen "nehéz" témájú részletről is szólnának írások.”
  • 1. Imcsi 2009. február 12. 09:37
    „Eddig úgy tudtam a vállalkozók nem kaphatnak munkanélkülit, illetve most már álláskeresőit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gitárok, gengszterek, Elvis, hőség

A Made In Hungária című film kapcsán reneszánszát éli Magyarországon az '50-es évek rockabilly… Tovább olvasom